Opnieuw beschonken Belgische politiechef in de fout #crash

Auteur: , 22 Reacties

Hoofdcommissaris Steven De Smet had zijn 'Breathometer' kennelijk niet mee gisteravond, want hij kroop met een pint teveel op achter het stuur, en veroorzaakte een ongeval. Hierbij was hij niet de eerste Flik die het kunstje flikte.

Ongeval de Smet - foto: IMAGEDISK

Ondanks hun voorbeeldfunctie lijken Gentse hoge politiepiefen kennelijk toch wat probleempjes te hebben in het hanteren van het principe ‘glaasje op, laat je rijden’. In 2009 klapte toenmalig korpschef Peter De Wolf met een dienstwagen tegen een geparkeerde auto aan, in 2010 reed zijn beoogd opvolger Marc Guillemin de gracht in, en nu is het de beurt aan Steven de Smet. Niet dat we jullie stigmatiseren, beste zuiderburen, maar toch..

De Smet had net een lezing gegeven in het Marriott-hotel, en daar kennelijk ook even nageborreld. Met iets te veel alcohol in zijn bloed vergat hij voorrang te verlenen, en reed een auto met 3 personen aan. Zonder ernstige gevolgen overigens, maar het bezorgt het Gentse keurkorps toch weer een Smetje op het blazoen.

De commissaris deed overigens geen Marjon van Royentje, maar trok direct het boetekleed aan, zoals het hoort:

Sorry nog!

Ach, het komt overal voor zullen we maar zeggen. Mocht de man uit zijn ambt worden ontheven, dan schijnt de Efteling nog een vacature te hebben.

Met dank aan Emiel voor de tip!
Image credits: IMAGEDISK

Update: aha, het was gewoon een afgewogen gok!22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik vind de leus “shit happens” toch wat misplaatst als je met je zatte kop een andere auto ramt…
@ar156sw: ja dacht eerst dat dit een grap was, maar het is echt zijn twitter. In zo’n functie zou je niet op deze manier moeten twitteren, zeker niet als je net een ongeluk hebt veroorzaakt doordat je teveel gezopen hebt
@darkpluisje: Hij was er wel snel bij… misschien nog steeds dronken?
Ik denk dat “shit happens” dan niet helemaal de juiste reactie is… zo van “pech gehad, ik kon er verder ook niet zoveel aan doen”. Of is dat de standaard reactie van een Belg als hij gepakt wordt voor een misdrijf?
Had echter wel een iets duurdere auto verwacht van een Hoofdcommissaris. Aannemend dat het de Opel is en niet de Twingo…
@razzie: Waarom, voor sommigen is ’t gewoon een vervoersmiddel!
@MARS: Daarbij, niet in elk land worden ‘top’ambtenaren in de watten gelegd met leasebakken van 80 mille…
@lemans96: Ja precies, altijd een beetje die vooroordelen.. Ik bedoel, niet iedereen met geld is petrolhead…
@MARS:
Yep, net als niet elke petrolhead geld heeft….
@razzie: Is dan ook niet zijn eigen wagen maar een anonieme politiewagen zoals ook gemeld in het bronartikel. En een Opel is een heel goede wagen als je niet wilt opvallen
Mooi voorbeeld geeft die…. En het dan nog afdoen als “Shit happens”, alsof het iedereen kan gebeuren…
@notsobig: Bovenstaande reacties nog niet gelezen… Ben blijkbaar niet de enige en eerste die er zo over denkt…
Goed voorbeeld doet volgen.
Een Smet op het blazoen van de Politie.
@E34M5Touring: Dank voor het herhalen van de grap die al in het artikel staat.
@thijsied: Stom. Overheen gelezen. Sorry bout that.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Gaat de redactie nou ook al op die rare twee punten aan het eind van de zin over?..
Ik neem aan dat de beste man inmiddels ontslagen of op zijn minst geschorst is..?
Een politiechef die “met een glaasje op” brokken maakt kan en wordt toch door niemand meer serieus genomen? Ook al was de beste man op dat moment niet in functie.
Dit is wel De Smet op zijn carieëre.
Als ik ooit voor ee politie rechter (voor verkeursinbreuken in belgie) zal ik ook zeggen “shit happens” wat er zal gebeuren nu met hem is…absoluut niets. Dit is belgie. Het zal even stormen en na paar dagen is het vergeten en doet hij verder met de gewone burger te kloten die net die ene pint teveel opheeft of net die km te snel reed. Walgelijk apenland hier, en dit is een belediging naar alle echte apen.belgen hier op AB, dit is geen verwijt naar jullie, maar naar de machthebbers hier die voor de zoveelste keer hzt verkloten zonder dat het gevolgen heeft voor hen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).