Oppassen: Europese flitsmarathon is gestart

Auteur: , 35 Reacties

Ready, set.. go!

Oppassen: Europese flitsmarathon is gestart

In een week zoveel mogelijk geld binnenharken awareness creëeren omtrent de verkeersveiligheid, dat is het doel van de jaarlijkse flitsmarathon. Nederland lijkt met het zeer goed georganiseerde CJIB koploper te zijn wat dat betreft, maar ons land doet nooit mee met de Europese flitsmarathon. Moet je over de grens zijn, of woon je in België, dan is het oppassen geblazen.

De gehele week zijn er acties in 26 deelnemende Europese landen. Een soort Eurovisie Flitsfestival, alleen zijn in dit geval de verliezers en winnaars al bekend. Of wacht, dat is met het Songfestival toch ook zo? Afijn, het themaweek kent vandaag de strengste dag met een flitsmarathon van 24 uur.

TISPOL, het European Traffic Police Network, laat met trots de cijfers van de Europese flitsmarathon van 2018 zien. Vorig jaar waren er 23 deelnemende landen, met in totaal 14.113 agenten. Er werden op 12.876 plekken gecontroleerd op de snelheid, met 3.224.397 passerende voertuigen in totaal. Uiteindelijk zijn er in een week tijd 257.639 boetes uitgeschreven.

In België staat de federale politie klaar om automobilisten op de bon te slingeren. De federale politie werkt samen met 127 lokale politiezones om het proces in goede banen te leiden. De Belgen organiseren meerdere keren per jaar zo’n flitsmarathon, de laatste keer was in oktober 2018. Moet je niet in België, maar in Duitsland zijn dan is het ook goed om extra alert te zijn. De Duitsers doen tevens mee aan dit Europese initiatief.

Met dank aan Maurice voor de tip!35 reacties

“…maar ons land doet ̶n̶o̶o̶i̶t̶ altijd mee met de Europese flitsmarathon.”
Zelfs hier in Roemenistan zijn de bromsnorren actief deze week. Gelukkig waarschuwt iedereen elkaar met de lampen.
@joejojo2012: Dat wordt oppassen met de 1310!!
Bekeuring in Duitsland zijn bijna gratis, vergeleken met NL. Dus gewoon gas op die lolly. :-)
@garp: voor kleine overtredingen ja, maar voor grote overtredingen is Duitsland ook erg duur, heb ik helaas een paar jaar terug mogen leren.
@garp: ja maar de punten… ☝🏻
Nederland is weer eens het braafste jongetje van de klas! oh wacht….
Heeft iemand een lijst met alle 23 landen?
@volvov70: wil je ze allemaal doen vandaag?
@volvov70: ding flof bips nog wat denk ik.
Ben benieuwd! Dadelijk vanuit Ramstein AFB terug naar Nederland…
CJIB incasseert alle soorten openstaande boetes en heeft helemaal niks maar dan ook niks te maken met flitsers of verkeersveiligheid.
Ja moeilijk he de kassen rond krijgen… hahaha wij lappen wel bij 😂
Gestapo moderne stijl.
waardeloos volk
Heb de eerste ws. Alweer te pakken, net op de a1 Amsterdam – Amersfoort. Rest van de week toch maar ff opletten..
@kle500: Haha dan moet je toch maar eens de Flitsmeister app installeren. Dan was je ervan op de hoogte geweest.
@venividivici: op de motor, dus gaat net lastiger. Met een beetje mazzel de flitser van voren en dan niets aan het handje. Of worden ze tegenwoordig allemaal van de achterkant genomen?
@kle500: App even checken voor vertrek. Maar de Multaradar CT pakt je van achteren. De flitsbussen met donkere achterruit binnen de bebouwde kom pakken je van voren.
@venividivici: ok wordt dus gespannen b8j de brievenbus wachten. Was namelijk een geblindeerde flitsbus, maar dan aan de snelweg…
Wat?!? Nederland doet eens niet mee met iets Europees? Hahaha!
Vandaar dat er in een radius van 2km al vier controlepunten/flitswagens opgesteld zijn vandaag in Haarlem, zal wel aan het droge weer liggen.
@lecomte: NL doet niet mee omdat het hier gewoon 365 dagen per jaar flitsmarathon is. Ik vraag me trouwens wel altijd af wat voor ongeloflijke mislukte figuren die flitsagenten zijn. Zie het ook helemaal voor me als zo’n vent thuis komt bij de vrouw… “En schat hoe was je werkdag? Hoeveel heb je er vandaag weer bijgenaaid?”
@venividivici: *ongelofelijke
@venividivici: Het was ook sarcastisch bedoeld.
Politie is ook geen politie meer in Nederland. Het zijn gewoon belastingcontroleurs en -collectanten geworden.
@lecomte: allemaal een christelijke partij stemmen. Weg met de tollenaars, zoals het geschreven staat.
@karhengst: Whahahaaa
@lecomte: ehh maar wat is de rol van de boa constrictors dan? We hebben een snelheidslimiet, om te zorgen dat die gerespecteerd wordt moet er gehandhaafd worden anders loopt het uit de hand.
@mashell: Dat van die boa constrictors is geloof ik een mislukt overheidsprojectje wat uit de hand is gelopen om mensen aan het werk te zetten om ze van hun negatieve zelfbeeld af te helpen of iets dergelijks.
Natuurlijk moeten snelheidslimieten gerespecteerd worden. En als een wet wordt overtreden mag er natuurlijk gehandhaafd worden.
Maar ga als politie niet huilie huilie doen, want mensen tekort, achterstanden met zaken oplossen, geen goede cao etc. Blijkbaar tijd genoeg om bijna om de dag controles uit te voeren en dan mooi weer te spelen in de media wat er allemaal is gevangen en in beslag is genomen.
@lecomte: politie doet toch ook geen huilie huilie, ze doet gewoon haar werk. Uiteraard zijn de mensen die de “zaken oplossen” mensen met andere kwalificaties dan die de flitsapparatuur bedienen. Ik denk dat huilie huilie vooral gedaan wordt door mensen die te snel reden en daarbij betrapt zijn.
@mashell: Ik heb ook vaak het idee dat de mensen die het meest negatief zijn over specifieke situaties, dat dat de types zijn die het minst tevreden in hun leven staan en dit op deze manier uiten.
Laat die “kansloze flikkers” lekker flitsen, als jij gewoon je aan de regels houdt dan hebben zij geen reden meer om er te staan. Jou boete is de reden dat ze er nog staan
Als tegenprestatie van de politie vraag ik 10 euro per km/u dat ik minder dan de maximumsnelheid rijd als mijn snelheid gecontroleerd wordt.
Het mes mag aan 2 kanten snijden!
@cossiekiller: en 9 euro administratiekosten niet vergeten. Is een hoop werk he
Deze week ze alweer een paar keer zien staan. Gelukkig waarschuwt hier iedereen elkaar ook met de lichten.
Haha alsof je in België te hard kan rijden. In de spits kom je niet boven de 30 uit vanwege verkeer en buiten de spits niet boven de 40 vanwege de staat van de wegen.
Volgens het AD doet West West Duitsland, ook bekend als Oost Nederland, wel mee!
https://www.ad.nl/zwolle/politie-oost-nederland-start-speedmarathon-24-uur-lang-extra-snelheidscontroles~a58e3032/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).