Optrekje in Soest komt met zeer charmante garages

Auteur: , 31 Reacties

Dit straalt wat uit!

Sommige villa’s hebben parkeerkelders of garages met een koude uitstraling. Je moet er een auto plaatsen met een felle kleur om de garage wat charme te geven. Dat is niet het geval bij de garages van deze woning in Soest. Garages als in meervoud ja.

Deze vrijstaande woning in de provincie Utrecht heeft een klassieke uitstraling. De garages die bij het huis horen zijn niet allemaal direct onderdeel van het huis, maar staan los van de woning. In de eerste garage kunnen twee auto’s worden geparkeerd. Er is een bovenverdieping met een zitruimte en toilet. In de andere garage kunnen nog minimaal twee auto’s gestald worden. De huidige bewoner is duidelijk een liefhebber van (Britse) klassiekers. Op de foto’s zien we een Triumph (TR4) en een Jaguar. Vermoedelijk heeft de makelaar geen foto’s gemaakt van alle aanwezige garages, want volgens de advertentie komt de woning met zes (!) overdekte verwarmde garages.

De perceeloppervlakte bedraagt maar liefst 1.796 m². De woning stamt uit 1922, beschikt over een verwarmd buitenzwembad en is omringd door veel groen. De villa wordt op Funda aangeboden voor 1.175.000 euro.31 reacties

Wauw! Alleen om de garage zou ik het al kopen
Je moet niet alleen van auto’s houden, maar ook van treinen, aangezien je 4x per uur de intercity door je achtertuin hebt razen.
@Jochempie: uit eigen ervaring uit de tijd dat ik pal naast het spoorviaduct in Delft woonde weet ik dat je van een spoorlijn binnen een week eigenlijk niets meer merkt, maar van een (zelfs vrij rustige) autoweg altijd overlast blijft houden.
@erwh: ik woon ook pal naast het spoor, maar met name die goederentrein die rond middernacht twee minuten nodig heeft om langs te denderen is storend.
@jochempie: zit ook wel een verschil in een goederentrein en een intercity..

OT, prachtig huis en die garages zijn echt top om lekker te knutselen.
@jochempie:
Zoek dan een andere brug om onder te slapen…
@stijnb: Weet je wel wat brugwachters voor dat privilege vragen..? Ik heb geluk dat ik nu een brugbaas heb die me korting geeft na wat handwerk en 4 gram coke in de maand. Dat ik ga ik toch nooit meer vinden?
@jochempie: de reguliere treinen hoor ik niet meer, maar zo’n goederentrein komt bij ons niet elke dag en zeker niet op een vast tijdstip langs. Hier heb ik dan ook aardig wat last van..
@jochempie: Ik woon 5 of 6 huizen van een spoorlijn, de normale trein hoor je niet meer, behalve als er iets bij de overweg is zodat ze toeteren of langzaam rijden. De goederentreinen rijden alleen ’s nachts en niet elke nacht, maar laten letterlijk het huis soms een beetje trillen. Die kunnen inderdaad vervelend zijn.
Maar ja.. in Nederland kun je eigenlijk niet verwachten nog ergens te wonen zonder af en toe iets van overlast.. al zal dat mogelijk bij meer dan een milioen te besteden anders liggen.. als je heel goed je best doet.
@dracae: ik woon niet in NL, en hier rijdt ‘ie elke avond :(
@dracae: Je hoeft geen miljoen te hebben hoor, maar er is inderdaad altijd wel wat te zeuren. Ik woon prachtig vlak aan de voet van de waaldijk en nog redelijk in de buurt van de randstad, vlakbij gorinchem. Diezelfde dijk word uiteraard op een goeie zomerdijk misbruikt door motorrijders. Ik hoor dat niet echt en kan soms zelfs wel genieten van de sounstracks, maar visite vind het soms hinderlijk. Tja we zitten met 17miljoen op een postzegel de één zn hobby is de ander z’n ergernis….
@dracae: nergens last van. En heb geen miljoenen uitgegeven.
@Jochempie: ik woon een kilometer bij dit huis vandaan en echt… je went niet aan die goederentreinen in de nacht.
Leuk gezellig Hans&Grietje woning, maar wat een donkere rommelige koeienstalgarages zeg. En die autolift lijkt me ook onhandig als je onder de auto bezig bent. Helemaal als je de uitlaat zelf wil vernieuwen.
@venividivici: rommelige garages zijn voor mensen die liever knutselen dan poetsen.
Soest represent.
Wel een toffe locatie, los van de trein die om de haverklap langs je huis raast.
Het huis zelf is wel echt een aanfluiting, en het valt me echter wel op dat er meer plaats is voor auto’s dan mensen.
@occasiefapper: vroeger nog verkering gehad met een meid die in Soest woonde. Gelukkig is Amersfoort dichtbij, daar was het beter vertoeven.
Ik vind de vraagprijs fors, maar ja dat zal niet liggen aan het huis maar meer aan de markt. Huizenprijzen stijgen de pan uit de laatste tijd, wat een gek ervoor geeft, en kennelijk lopen er genoeg gekken rond.

(Dat laatste wist ik echter al!)
@ghost: Dat niet alleen, maar mensen die het kunnen betalen gaan liever zelf iets moois bouwen i.p.v. een duur kot van een ander kopen waar achteraf nog een hoop aan verbouwd moet worden om het naar eigen wens/smaak te krijgen.
@venividivici: ook dat idd!
6 overdekte / verwarmde plaatsen ja, niet 6 garages!
@steelboy: Klopt inderdaad, als je op Funda de plattegrond en de foto’s bekijkt zie je dat er in het rechter deel van de garage onder het huis meerdere auto’s achter elkaar kunt parkeren.
@steelboy: Idd, en ik zie ze op de foto’s.
TR4A met Surrey Top, iets wat Porsha laer zou jatten en als Targa zou introduceren en een Jaaaag MK 2 met Coombs achterschermen
Wat mij betreft een 100% geslaagde combo
En die garage, zo’n oud pinkenstalletje en een Hans en Grietje huis in deze beton neuwertige zeiten is gewaldig, toch?
@desjonnies: Ik ben het helemaal met je eens. Dit is een zeldzaam leuk huis hier op autoblog. Meestal zijn het lege kale betonnen bunkers, genaamd “modern”. Hier zou ik me zowaar thuis in voelen en niet eens het contact met de rest van het gezin verliezen.

Alleen ik heb echt liever vette vingers dan groene vingers. Eens in mijn leven Anderhalf jaar bezig zijn met een jungle verwijderen is genoeg voor mij.
Dit is een zwaar koude kermis ;) op de foto’s lijkt t nog wat maar schijn kan hier aardig bedriegen.
die trein erachter heb je overigens totaal geen last van, die hoor je na een paar dagen niet eens meer.
Verder wel een lekker buurtje
hier kan je nog wel een ton of 4 in kwijt om het een beetje modern te krijgen.
Gazellig pandje :-)
Ik kan in die garage prima wonen. Iemand interesse in de rest?
Bizar weinig geld in deze markt voor zo’n mooi perceel met in de basis een mooi huis. Interieur moet wel wat opgeknapt, maar als je dat zelf doet hoeft het weinig te kosten. Ik denk dat de trein en vliegbasis flink wat duiten op de vraagprijs beknibbelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).