Osteria! Italiaanse ex van Jeremy Clarkson is niet meer

Auteur: , 11 Reacties

Het is om te janken.

Osteria! Ex van Jeremy Clarkson is niet meer

In de hoogtijdagen van Top Gear keek menig autoliefhebber gretig uit naar de Christmas Special. Halverwege het vorige decennium ‘onderzocht’ het jolige trio in de kerstspecial of er voor 10.000 Britse ponden een fatsoenlijke Italiaanse sportwagen op de kop getikt kan worden. In diezelfde aflevering koopt James May een Lamborghini Urraco, Richard Hammond een Ferrari 308 GT4 en Jeremy Clarkson een Maserati Merak SS.

Althans, dat dacht hij. Na grondig onderzoek ondervond het drietal dat Clarkson een basismodel had aangeschaft. Dit was zeker niet het begin van de problemen. Naast het feit dat het vermogen van geen van de krachtbronnen ook maar in de buurt kwam van de fabrieksopgave, waren ze ook nog eens vreselijk onbetrouwbaar. Jeremy’s auto overtrof alles door ruim minder dan de helft van het vermogen over te houden. Van de ongeveer 200 pk die de auto had moeten produceren, had hij slechts 80 pk over.

Een treurige constatering, dat was het zeker. Later in de aflevering implodeerde het motorblok van de auto nog en was het lot van de Merak voor goed bezegeld. Terwijl de stukken in het rond vliegen parkeert Clarkson zijn Italiaanse liefde aan de kant van de weg. Of nou ja, hij rijdt hem zonder blikken of blozen in een heg.

Na de aflevering was de auto spoorloos verdwenen. De auto leek niet eens meer aanwezig te zijn op de aardbodem, zo onvindbaar was hij voor de fanatiekelingen. Twee jaar geleden kwam een groep enthousiastelingen de auto bij toeval alsnog op het spoor. Hun duistere vermoeden werd, jammer genoeg, vrijwel direct bevestigd: de auto kon zeker niet meer de weg op. De volledige onderzijde van het motorblok, een 190 pk sterke 3-liter V6, was compleet geruïneerd.

Osteria! Ex van Jeremy Clarkson is niet meer

Inmiddels is de auto verschenen op Eurospares, een Britse verkoopsite waar men onderdelenauto’s over kan nemen voor een redelijk bedrag. Wie nog onderdelen nodig heeft van een verminkte Maserati Merak, kan hiermee zijn slag slaan. Het lijkt er echter niet op dat de auto ooit nog rijden zal. Ben je hier niet van overtuigd, lees dan even deze quote waarmee Jeremy Clarkson diezelfde kerstspecial besloot. We hopen dat je daarmee enige idiote gedachten uit je hoofd zet.

“Yes, you can buy a supercar for less than 10.000 pounds, but for the love of God: don’t!”

Beeld: de aflevering in kwestie.11 reacties

Mooie interieurtje van maken, net als Jeremy deed met zijn Alfa in de gelijknamige challenge!
@joostie: Was dat niet met de Porsche challenge?
@vpowert: https://youtu.be/_jPaYnaKVDk?t=8m58s Leuk waren die afleveringen :-)
@vpowert: Shit, je hebt gelijk.
Ik keek net niet lang genoeg naar de headerfoto en dacht dat het een Ferrari 308 was…
Voor 10.000 euro een basis voor een unieke EV vind ik niet zo gek, als Jaguar het met de E-type kan dan kan het ook met een Merak.
Gezien de mate van scripting bij Top Gear zou het me niet verbazen als ze gewoon de olie afgetapt hadden. Dat motorblok ging wel heel makkelijk total loss.
Osteria?! Willen jullie dat soort obscene scheldwoorden voortaan censureren?
@lolikbenbol: Internet zegt niks over dat het een scheldwoord is.
Vandaag de dag wel vaker raar taalgebruik, kek zooi.
Blok van een jaren ’80 Mercedes diesel erin en die Merak kan nog een halve eeuw mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).