Overvallers krijgen McLaren Menno Buch niet in achteruit [updated]

Auteur: , 73 Reacties

Moeilijk hè, de achteruit selecteren bij een auto die geen pook heeft?

Menno Buch heeft een mooie McLaren 12C en die wilden de overvallers wel hebben. Inbrekers drongen vannacht het huis van de presentator binnen en bemachtigden de sleutels van zijn zwarte McLaren. Ze wisten de auto te starten en gaven een paar keer flink gas waardoor de halve straat wakker werd. Zouden ze zich aan de uitlaat gebrand hebben of de auto gewoon niet in de achteruit hebben gekregen? Hoe dan ook: uiteindelijk kozen de bandieten het hazenpad, zonder de McLaren.

De politie is bezig met onderzoek in het huis van Menno in Nieuw-Sloten, mochten ze zich afvragen hoe ze zijn binnengekomen: ik gok door het raam. Het is de tweede keer in korte tijd dat er bij hem wordt ingebroken, de vorige keer werden vijftig kostbare horloges ontvreemd. Hij laat aan AT5 weten dat hij “echt naar de klote” is en dat kunnen we ons goed voorstellen. Je beroepsmatig tussen de schurken begeven in een gevangenis is toch even wat anders dan onvrijwillig in je eigen huis met dat soort gespuis geconfronteerd te worden. Gelukkig heb je je McLaren 12C nog Menno!

Voor de liefhebbers: zoek de manier om de achteruit in te schakelen in de gallery!

Bron & foto: AT5

Update 12:30 – Naar verluidt was het verhaal iets te mooi om waar te zijn. In een reactie aan nu.nl laat Buch weten: ‘de dieven hebben de auto niet aangeraakt en ook zeker niet gestart.’ Mocht je je verder afvragen: ‘wie parkeert zijn 12C in zo’n achenebbesbuurt?’ Het was niet eens de 12C van Buch, hij had hem een dag geleend voor een fotoshoot.73 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Boert aardig goed als b-presentator dus.
@kraakensmaak: Als 06 nummer exploitant bedoel je… (is iets van vroeger)
@aikon1694: 0906 toch..?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Was mijn eerste reactie toen ik het in de krant zag. Die hebben dat ding niet in de versnelling weten te krijgen. Tja, als je enkel 7e hands rammelbakken gewend bent….
Had die patser z’n gepimpte S80 nog voor de deur staan en zich niet de woede van menig crimineel op z’n hals gehaald met z’n irritante, zuigende Buch-in-de-bajes dan had dit hoogst waarschijnlijk niet gebeurd.

http://img94.exs.cx/img94/1226/7268.jpg
http://www.rtl.nl/components/automotor/carsandbikes/vaste_componenten/Buch-Volvo.Copy.06wittt.jpg
http://www.rtl.nl/components/automotor/carsandbikes/vaste_componenten/Buch-Volvo.Copy.02witt.jpg
http://www.rtl.nl/components/automotor/carsandbikes/vaste_componenten/Buch-Volvo.Copy.05wittt.jpg
@gash: Dat het programma van hem bij jou niet in de smaak valt is prima, maar laat die man toch genieten van zijn verdiende geld als hij dat graag wilt. Als iedereen er zo over denkt zouden alle dure auto´s nooit meer op straat komen en enkel en alleen nog achter zwaar beveiligde hekken staan vanwaar ze nooit meer vandaan komen. Ik ben blij dat er mensen zijn die zich niet schamen voor hun hobby (want dat zal zo´n auto toch zijn) en deze gewoon pontificaal op hun oprit parkeren. Laten we wel wezen, een McLaren is ook iets om trots op te zijn. Geluk bij een ongeluk: zijn McLaren zal hoogstwaarschijnlijk niet beschadigd zijn gezien de dieven met de sleutel binnen gekomen zijn.
@JeejEm:

Dit was natuurlijk een mooi bruggetje van mij om wat fotootjes te plaatsen van zijn oude Zweedse liefde die hij jarenlang voor de deur had staan. Daarbij juich ik als groot autoliefhebber het alleen maar toe wanneer mensen hun geld besteden aan de meest extravagante, soms ook erg foute, auto’s. De persoon Buch vind ik echter een grote kwal en de manier waarop hij zijn geld verdient verwerpelijk.
Eerste wat ik deed was zijn naam googlen. Ik ken die hele vent niet? Des al niet te min waarschijnlijk rijden die boefjes “Skire” autos
@sjeppie156: Het verbaasd me altijd hoeveel mensen onder stenen leven op Autoblog..
@MLTB: of gewoon niet kijken naar de programma’s die deze man maakt. Ik moest zelf ook even google aanspreken om uit te vinden wie hij is.
@ej20g: Moet een aardig stuk gesteente zijn geweest.
@MLTB: Moet een aardige stuk gesteente zijn geweest.
@MLTB: Ik ken hem ook niet. Niet iedereen kijkt dezelfde programma’s op tv.
Als ik een auto van die waarde onbeschermd op straat zou moeten parkeren, zou ik er in elk geval voor zorgen dat de sleutels binnen goed waren opgeborgen. Sleutelkluisje ofzo?
Zeker als er al eens eerder is ingebroken (met een ander doel, maar toch)
@metalmike: En dan midden in de nacht een gun tegen je kop. No thanks. Hier haje de sleutel, neem dat stuk blik alstublieft mee en donder op. Belletje naar de verzekering is beter dan een naar Monuta uitvaart…
@E34M5Touring: Voordat er een vreemdeling mijn woning al binnen wil betreden,slaat de hond al aan,ik kan jouw verzekeren,dan is betreffende gespuis nog niet binnen.Dan komt de baas nog effe,en heb ik ook nog wel een verrassing voor betreffende persoon in petto.Mijn eigendommen wordt niet zomaar voor niks verwisseld van eigenaar,en ik geef niks weg/af.Ben niet van het goede doelen fonds.Van mijn/onze spullen blijf je af. Dan zal de indringer(s)wel merken als ze de verkeerde woning hebben gekozen.En nee,dit is geen grootspraak.
@bayernmunchen: Ja dat is het wel. Als ze je spullen echt willen hebben is het 1 kogel voor de hond en 1 voor het baasje. Sta je dan met je verassingen…
@E34M5Touring: Dat vind ik nou zo mooi aan jullie,altijd die simpele redenering.Nee,het boeventuig maakt bij mij geen kans.Klaar.Zou zeggen,probeer het eens uit.Krijg je mijn adres per pb.En niet klagen en huilen naderhand.
@bayernmunchen: Succes er mee allemaal. Ik hoef niet in te breken. Ik betaal gewoon voor m’n spullen.
@bayernmunchen: Mooi gesproken. Klasse.
@st3fan: Ja dank je.Doetjes buigen altijd.Met een veteraan moet je niet fucken.
@metalmike: leuk, dan staan ze met een blaffer tegen je slaap.

En hek om hem uit het zicht te houden is wel handig, lijkt me
@metalmike:
En van mij krijgen ze er ook nog een gratis wasbeurt bij.
Het is tenslotte maar blik.
@metalmike: Zo’n hele grote bank kluis uit de cowboy films ? of denk jij dat die criminelen eerst je huis binnen komen en zich dan laten tegen houden door een sleutel kluisje ?
Echt mensen lullen toch onzin, je gaat je echt afvragen wat het IQ dan wel opleidings niveau is, wereldvreemd ben je vriend (of 11 jaar)
@thierryvth: Er is maar een mafkees hier,en dat is u.Met jouw gelul over “opleiding/iq”.Laat een ieder in zijn waarde,we zijn niet allemaal zo hoog opgeleid als u,professor Barabas.Zo komt u op mij over.
@thierryvth: Slechte been uit bed gestapt?
@thierryvth: volgens mij is het opleidingsniveau….
@thierryvth: Niet tegenhouden, maar het vertraagd wel. Daar zijn een alarmsysteem, startonderbreking en stuurslot ook voor bedoeld. Mee krijgen ze hem wel, maar de kans dat ze betrapt worden of het ze te lang duurt is groter.
@metalmike: vertraagt*
Zo’n auto is toch volstrekt waardeloos als vluchtauto? Iedereen ziet je rijden.
En daarnaast, verkopen lijkt me ook geen optie. Losgeld eisen voor de auto?
Zo een auto rijden en dan niet eens een fatsoenlijke oprit of garage…
@st170: Want met zo’n auto is dat natuurlijk verplicht.
@quattromeister: Ja, anders krijg je hem niet eens verzekerd.

Porsche 911 kopen? Dan wel een garage of paaltje in je oprit plaatsen.
@awesome: Grapjas.
@quattromeister:
Niks grapjas, hij heeft weldegelijk een punt.

Mijn Elise even als voorbeeld, de verzekeraar eistte dat hij in een garage of op een bewaakt terrein geparkeerd staat.
Bijkomende bepaling: binnen een straal van 2 kilometer rond mijn huis is hij niet verzekerd tegen diefstal als niet aan de eerste bepaling is voldaan.

Vriendelijke groeten Centraal Beheer….
Net als bij een Aston Martin. Rem
Intrappen, starten, rem los, rem intrappen R knop op de middenconsole ingedrukt houden tot je hem in z’n achteruit hoort klikken, rem los, gas erop, rem intrappen, D ingedrukt houden, rem los, ready for take-off:)

Wat was er in godsnaam mis met een normale pook?
@dragspert: anders wordt het te makkelijk om hem te stelen hè! ;)
@dragspert: Zo,je zou maar eens Alzheimer hebben als je die moet starten.
Echt een camera aan boord was goud waard geweest met die gezichtjes.

Maar als je zo’n ding nog niet eens van de oprit krijgt, wil ik niet weten hoeveel schade ze zouden veroorzaken voordat ze het einde van de straat halen…
Nu we het toch over automaten hebben.
Waarom moet je automaat altijd door z’n R heen trekken om bij de D te komen? Zo’n bak schakelt dan onnodig vaak vanuit de P door de R heen.

Iemand een suggestie?
@jack_abarth: Als je in 1 beweging naar de Drive gaat schakelt de Reverse niet eens in volgens mij. Volgens mij schakelt ie pas in als de pook ‘gelocked’ staat.
@jack_abarth: vast verzonnen door iemand met een oprit thuis (eerst achteruit voordat je vooruit kunt)
@jack_abarth:

De pook bij een automaat is niet mechanisch maar puur elektronisch. Je kan er dus evengoed een knopje van maken wat men tegenwoordig ook meer en meer gebeurd.
Als de bak deftig is zal hij even wachten. Als je hem van P naar D zet staat hij niet lang genoeg in R en is de R ook niet geschakeld geweest.

Echter de ene bak is de ander niet. Je kan het testen door iemand van P naar D te laten schakelen. Gaan de witte lichtjes kortstondig branden aan de achterkant? zo ja, geen deftige automaat.
Fijn he dat we allemaal van dat kansrijk volk naar binnen hebben gehaald de laatste 40 jaar. En nu ook nog de grenzen open, dus we hebben dubbel prijs. Hebben ze geen “Noord Afrikaans” uiterlijk, dan zijn het wel van die gasten met vierkante blonde koppen en slavische tongval, of ongeschoren volk met dik schaamhaar op de kop. Heb je jaren gewerkt voor een mooi huis en dito auto, ben je tegenwoordig gedwongen achter een groot hek te leven en minimaal 1 vechthond rond te hebben lopen. Wat een kutland is dit geworden. Maar nee het is veiliger geworden zegt de Nationale Politie terwijl ze weer een paar miljoen bekeuringen de deur uit doen.
@midasracer: ik zou zeggen, emigreer naar Zwitserland!
en van werken word je niet rijk. Daarvoor moet je iemand vóór je laten werken :)
@Simpson: Nee dat kan helaas niet meer. De Zwitsers zijn slim, die hebben de deur dichtgegooid.
@midasracer: echt zo castreren en weg met die leden
@midasracer: = Zo,n type die reacties achter laat op telegraaf.nl
@AMGS: Ja maar dat maakt het niet minder waar. Ik woon in een rustige agrarische provincie maar op dit moment worden we overspoeld met criminele Roemenen. Boederijen worden gestript van elektrisch gereedschap en grasmaaiers, huizen en schuurtjes worden dagelijks opengebroken. Ik heb inmiddels maar mijn gereedschap uit de schuur gehaald en op zolder gelegd, 2 kluisjes in het huis geinstalleerd waar de beurzen en autospullen liggen en nog wat beveiligingsdingetjes. Ik word hier pislink van dat ik niet normaal in mijn eigen land kan leven!
@midasracer: Al die populistische praat, volgens mij leef je in Nederland nog redelijk veilig en zijn de criminaliteitscijfers nog altijd laag in vergelijking met andere landen. Bovendien wordt Nederland steeds veiliger en zijn de criminaliteitscijfers lager dan voorgaande jaren. Enfin, als dit land je niet bevalt heb je keuze uit genoeg anderen landen.
@rosstrop: Lul niet man.Ik laat me niet meer door jullie linkse rakkers de les lezen.
Hier een paar recente voorbeelden:
http://www.grootsneek.nl/100300/politie-waarschuwt-kroegbazen/
http://www.grootsneek.nl/100108/sluit-uw-deuren-insluipers-actief/
http://www.grootsneek.nl/100106/insluipers-furmerusflat-overlopen/
http://www.grootsneek.nl/100005/insluipers-bij-agrarische-bedrijven-actief/
http://www.grootsneek.nl/99538/winkeliers-en-politie-sneek-staan-op-scherp/
En dan te bedenken dat hier tot voor kort vrijwel niets gebeurde, en ik bedoel ook echt niets. Op zijn hoogt 1 inbraak per jaar door een bezopen tiener. Je kon gewoon je achterdeur en je schuur open houden, de fiets van het slot als ik even ging de supermarkt inliep en ik vergat ook wel eens mijn auto op slot te doen. En er is nooit wat gestolen. Nu binnen een maand in een 2 straten om mij heen laptops, ipods en sieraden gestolen. Als ik Roemenen of ander Oostblok volk zie lopen in ons stadje, bel ik standaard 112.
@midasracer: Laat ze nou maar lullen,die stadse boys.
Fiat voor de deur maar wel tot voor kort 50 dure horloges? Apart
@midasracer: Dat het benoemen van statistisch onderbouwde feiten direct leidt tot het bestempelen van mij als zijnde een linkse rakker begrijp ik niet. Als in jou optiek het benoemen van feiten wordt gezien als iets dat alleen linkse rakkers doen bevestigt alleen maar mijn punt betreffende het populistische gebrabbel dat jij uitkraamt, zonder ondersteuning van feiten. Enkel jouw waarnemingen doen niet af aan het feit dat Nederland veiliger wordt.
@rosstrop: Jij wil statistiek? Uit recente politiecijfers (begin februari) blijkt dat de kleine criminaliteit zoals zakkenrollen en woninginbraken zijn toegenomen. Ook zijn er in 2013 sinds 10 jaar meer auto’s gestolen. Reden volgens de politie zijn de rondtrekkende Oost-Europese bendes. Dus hoe kom je erbij dat Nederland veiliger is geworden? Ik denk dat we in mijn regio een stijging van 300% zullen zien van het aantal woninginbraken dit eerste half jaar.
@rosstrop:
Nee, van salon socialistisch gelul worden we wijzer…..
@midasracer: die inbrekers zijn gewoon nederlanders hoor. Die kunnen rustig hun gang gaan want de Roemenen krijgen toch wel de schuld.
@Simpson: Ik wilde al zeggen.. tuurlijk zijn het Nederlanders ! Buitenlanders hadden hem sowieso van z’n plaats kunnen halen.. :)
@midasracer: Maak je niet dik om die stedelingen.laat ze maar lullen.
@AMGS:
Nee, we moeten alles maar lijdzaam over ons heen laten komen en accepteren.
Ooit waren we een volk van wereldveroveraars en zeerovers.
Nu….watjes.
@midasracer: ???????????
@midasracer: Ik wil u graag van uw droom/probleem verlossen. Regel 1 in dit land; NIKS IS/WORD VAN U.

Waarom?

U kunt best 3ton aftikken voor een auto maar als u een keer geen wegenbelasting heeft betaald word je auto gewoon meegenomen, lekker joh !
Bij een huis ongeveer het zelfde.. Niks word sowieso niet van u.

Nederland.
Ik dacht dat de verzekering bij dit soort auto’s eist dat de auto in een afgesloten garage staat.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ze eisen alleen een volgsysteem in de auto.
“De politie is bezig met onderzoek in het huis van Menno in Nieuw-Sloten”
Nou Menno, tijd voor nieuwe sloten!
*badum-tss*
Mooi om te zien hoe iedereen losgaat over hoe je met zo’n auto om gaat, wat voor oprij laan je moet hebben, of je als 06 koning uberhaubt wel zo’n ding mag rijden en dan ook nog bla bla over het dieven gilden…….. en wat blijkt er klopt geen reet van het verhaal, alle stellingen kunnen weer ingetrokken worden.
Wanneer leert men het nu eens om eerst even na te denken voor men al die onwetendheid uit spuwt op een artikel waar zoals wel vaker geen enkel fact check op is gedaan.
@thierryvth: Nou, enlighten us.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@skinnybmw:

McLaren

Buurtbewoners laten aan stadszender AT5 weten dat de daders waarschijnlijk ook de McLaren van Buch probeerden te stelen. “Ze hebben een aantal keer flink gas gegeven en daarmee de straat wakker gemaakt”, aldus enkele omwonenden.
Om dit verhaal kan Buch nog best lachen. “Die auto is helemaal niet van mij. Ik kon de McLaren een dag lenen voor een fotoshoot. Vanochtend heeft de eigenaar hem gewoon weer netjes opgehaald. De dieven hebben de auto niet aangeraakt en ook zeker niet gestart. Verder kan ik niet eens een McLaren betalen. Ik heb gewoon een Fiat voor de deur staan.”
@skinnybmw: Ok, mooi werk! Thanks!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).