Pagani en TopCar zijn nu een stelletje?

Auteur: , 20 Reacties

Dit kan eigenlijk echt niet.

Pagani is in relatief korte tijd doorgestoten van beginnend supercarmerk nummer zoveel tot een serieuze speler in de elite klasse van de supercars. Op de Salon van Genève vierde het Italiaanse merk zijn twintigste verjaardag. Een indrukwekkende mijlpaal. Er zijn niet veel supercarbouwers die dat daadwerkelijk redden.

Wie de vroege modellen van Pagani vergelijkt met hun eerste Zonda’s, zal het zijn opgevallen dat ze ietwat expressiever zijn geworden qua design. Nu was de eerste Zonda absoluut geen muurbloempje, maar de latere modellen (met name vanaf de Zonda Cinque) waren een stuk drukker qua carbon frutsels.

Voor de Pagani Huayra geld min of meer hetzelfde. Het origineel was vrij strak, maar ook bij die auto werd het ontwerp gaandeweg drukker. Wie weleens een Pagani in het echt heeft kunnen aanschouwen, zal kunnen beamen dat het absolute topkwaliteit is en de afwerking van de vele, vele details ook zeer, zeer indrukwekkend is. De goede smaak wordt wel erg op de proef gesteld, nu bekend is dat Pagani bezig is met de Huayra ‘Dragon’.

Onze vrienden van GTSpirit wisten enkele afbeeldingen te publiceren die een beeld geven van deze auto. Naar verluidt gaat Pagani voor de Huayra Dragon samenwerken met de tuners van TopCar. TopCar is een tuner uit Rusland die zich voornamelijk bezig houdt met wanstaltige bodykits voor auto’s als de Mercedes-Benz G-Klasse en Lamborghini Urus. Dat TopCar zich gaat samenwerken met Pagani is hoogstopmerkelijk. Alsof Gers Pardoel mee mag doen op het nieuwe album van de Wu-Tang Clan. Ofzo.

Aangenomen wordt dat Huayra Dragon de laatste schakel is tussen de Huayra en het nieuwe model. Het zou maar zo kunnen dat dit de laatste Huayra zal zijn. Gezien de Zonda dien je voorgaande zin te lezen met de nodige ironie.20 reacties

Stukje over gers pardoel 😂
Ik hoor het Gers al roepen. “Wu Tang Clan aint nuttin ta fuck with!”
@viezefreddyw: ik plas in m’n broek als Gers op 16 mei het podium van de ZiggoDome op komt lopen. 👐🏼
@awesome: Hoop dat je mij mee neemt op je awesome bagagedrager!
Alsof Mansory wordt gevraagd als huistuner voor Bugatti. 🙈
Ze werken niet samen. De oprichter van Topcar is al jaren een klant van Pagani en heeft zelf de Zonda Unica en nu dus ook deze speciale Huayra. Jullie hele tekst is maar een aanname. En Topcar maakt niet alleen wanstaltige bodykits, de kit voor de 911 en Panamera zijn voor een tuner redelijk mooi te noemen en het carbonfibre-werk is super.
@tdu2zonda: fanboy-alert! ;-)

Nee, grapje. Ik ben niet echt actief met het volgen van tuners, dus ik geloof je meteen.
@tdu2zonda: daarom staat er ‘naar verluidt’ ;-)
@tdu2zonda: je hebt volledig gelijk, hij heeft ook nog een cinque roadster als het goed is.
@tdu2zonda: Er staat ook bij de schetsen dat deze Huayra gemaakt is “for” TopCar en niet “with” TopCar
@tdu2zonda: daarnaast staat TopCar bekend om zijn kwaliteit van het maken van interieurs. Naast bodykits, bestaat hun portfolio uit het personaliseren van interieurs. TopCar gaat als een speer. Hoewel de kits voor de 911 en Cayenne hun core business is, worden de kits voor de Urus op dit moment het meest verkocht.
@tdu2zonda: waar lees je dat ? Lees de tekst en titel nog 1x goed door.
Erg jammer dit
Want geld.
Vind het wel een tof apparaat! Brengt de excentrieke lijnen van de zonda R over op de huayra. Maar moet indd bij een one-off blijven & geen trend worden met de Russen
Ben ik de enige die die diffuser totaal uit proportie vindt in verhouding met de rest van de auto?
Makkelijk toch? Meteen nog wat extra mogelijkheden in het be-spoke programma.
Hadden ze beter Carlex kunnen bellen, die bouwen wel nette interieurs
Wat een draak…
Niet maar dan ook niet klopt in deze artikel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).