Pagani-rijder doet 4.725 km in 3 dagen met Huayra Roadster

Auteur: , 33 Reacties

Dak open en gaan!

Pagani-rijder doet 4.725 km in 3 dagen met Huayra Roadster

Als je meer dan drie miljoen euro stukslaat op een auto dan ben je er vanzelfsprekend zuinig op. Vermogenden die een Bugatti, Pagani of een Koenigsegg kopen zetten er doorgaans dan ook geen enorm veel kilometers op.

Pagani is wel echt een merk dat zijn auto’s maar wat graag op de weg ziet. Regelmatig organiseert de Italiaanse autobouwer een wereldwijde tour met klanten. Zonda’s en Huayras van over de hele wereld komen dan samen naar één punt om een aantal dagen met elkaar op te trekken.

In dit geval is geen sprake van zo’n tour, maar wel van een tof initiatief van de eigenaar van een Pagani Huayra Roadster. Ook hij was niet van plan zijn speeltje in een garage te laten staan. Hij ondernam een roadtrip met zijn Huayra en maakte flink wat kilometers in een korte tijd.

Het gaat hier om Instagrammer 1slocrx. Hij heeft al meerdere lange ritten met zijn exemplaar ondernomen sinds hij de auto in ontvangst heeft genomen. Dat was in de zomer van 2018. Recent reed hij een coast-to-coast rit. De rit begon aan de westkust in de Amerikaanse staat Californië en eindigde in Folly Beach, in South Carolina.

In een tijdbestek van slechts drie dagen reed de Instagrammer 2.936 mijl. Dat is omgerekend maar liefst 4.725 kilometer.33 reacties

Die laatste foto op het strand lijkt wel gephotoshopt.
@dromedaris: ok. bedankt
@dromedaris: Jaapiyo !!!!
@dromedaris: nee hoor, het is heel normaal dat er een hand in een schouder verdwijnt
En waarom ook niet? Zo geniet je er toch het meest van?
En wat een prachtige uitvoering. Schitterende wagen.
@viezefreddyw: ik snap wat je bedoelt qua rijden, maar 1600km per dag maken is nou niet mijn definitie van “het meest genieten” van een auto
@stalensnuitje:
Eens, 1.600 per dag red je alleen maar met heel hard doorrijden op voornamelijk snelwegen. Lijkt mij niet de beste manier om maximaal plezier uit je afschrijving te halen.
Ik zou er 2 weken voor uittrekken en alle mooie kleine weggetjes pakken. +/- 400 per dag. lekker relaxt lunchen onderweg en elke avond in een mooi hotel.
Kom je daar nou niet gebroken uit? Ik bedoel, is niet echt een comfortabele reislimo…
@brammetjedeb: ik denk dat een Huayra comfortabeler is dan een Ford Ka.
@rhellema: dat…kan wel eens heel goed kloppen.
Kijk, doen ze goed, de auto daadwerkelijk gebruiken waar hij voor bedoeld is. Dit geeft ook wel aan hoeveel beter de Supercar is geworden in de afgelopen 30 jaar. Met een Diablo of een Testarossa zou je op deze afstand minimaal vier servicebeurten moeten hebben, en dan alsnog twee maal stranden met pech.
@dutchdriftking: precies! Ik durf te wedden dat dit met een F40 een drama zou zijn! En om dat te bewijzen offer ik me daar wel voor op. Geef mij maar een F40 en dan probeer ik dit ook te doen. For science!
@davelepeef: ik meld me aan als co-driver
@davelepeef: u bent een goed mens! Zo onbaatzuchtig!
@mat1980: it’s a tough job but somebody ’s gotta do it.
@davelepeef: je hebt een tweede chauffeur nodig. Bij deze.
@dutchdriftking: dat valt wel mee, Harry Metcalfe is 2x naar Marokko gereden met zijn Testarossa en zonder problemen aangekomen.
@notadoctor: Dat is maar de helft qua afstand, en voorafgaand flink service gehad…
@dutchdriftking: dat was 2500 mijl, zoveel scheelt dat niet.. En jij denkt dat die Pagani van tevoren geen beurtje heeft gekregen?
@notadoctor: bovendien schijnt het 9000 pond te hebben gekost om ‘m daarna weer in orde te maken.
Wat zou t aan tanken hebben gekost? 🤔
@toyotafortuner: minder dan aan afschrijving…
@toyotafortuner: minstens €6. Met andere woorden: who cares.
@toyotafortuner: Ach, USA, dus kosten relatief weinig. Maar stel dat je met continu rustig doorrijden 1:8 zou halen. Dan jaag je er 200L/dag doorheen. Geen idee hoe groot die tank is (litertje of 70/80?), maar de kans dat je dan 3x per dag staat te tanken is wel aanwezig natuurlijk.
Gaaf hoor, en zo hoort het. Ontzettend tof om te zien dat hij goed gebruikt word, en wat mij betreft een hele mooie stijlvolle samenstelling zo!
Zou zijn gehoor het nog doen?
Is dit een bewijs dat de Pagini WEL goede stoelen heeft voor lange ritten? Ik vraag me af wat er op zijn muziek playlist stond/staat.
@iphonistvongates: Die nieuwe plaat van AMG – Vee Zwölf
Zo hoort dat, op drie dagen wat een gemiddelde supercar eigenaar doet op 1-3 jaar…
-EDIT: dank u, is inmiddels gefixt.-

OT: Gaaf dat er mensen zijn die zo’n ding gebruiken waar het voor gemaakt is, om uit te laten!
Pleit voor de eigenaar (wat een vertrouwen ook) en voor het merk.
Leuke kleur. Maar vind de Zonda toch nog steeds mooier
4.725 km in 3 dagen.
Wat een feest is dat geweest en voor mij en velen een droom.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).