Papa Stroll: “Zoonlief gaat NERGENS heen”

Auteur: , 23 Reacties

Omgekeerde psychologie of overmoedige dwarsheid, u beslist het zelf.

Het liefst zou ik dit artikel tot de nok toe volproppen met lachwekkende quotes van Lawrence Stroll. De vader van Lance, tevens de man achter het succes van Tommy Hilfiger, had recentelijk een hoop te zeggen tegenover Autosport. De miljardair liet zijn gedachte over de huidige situatie van Williams, het team waarvoor zijn zoon uitkomt, de vrije loop. We duiken er maar direct in.

Hoewel Stroll Sr. aangeeft dat de start van het Formule 1-seizoen aanvoelt als een uiterst onprettige ontwaking, vertelt hij nog niet op zoek te zijn naar alternatieven. Volgens hem is dat helemaal niet nodig, omdat Williams wel degelijk de capaciteiten heeft om een succesvolle omwenteling te maken, terug naar de top van het middenveld. Ze hebben het simpelweg nog niet gedaan, dat is het.

“Clearly they got it wrong so far. I do believe this is a rude awakening, and hopefully it will bring the best out of the people, and they’ll fix it. It’s sure not as quick as we’d like, and not as quick as they’d like either. But we’re not going anywhere else. Obviously the car clearly isn’t where we hoped and wanted to be, it’s quite a way off.”

Na vijf volledige Grand Prixs heeft het team van Williams zichzelf slechts éénmaal in de punten weten te rijden. Dat dit gebeurde op, waarschijnlijk, het enige circuit waar het team dit jaar competitief zal zijn, verbaasd ons allerminst. Het is dan ook vrij duidelijk dat er iets met de auto aan de hand is, zo vertelt Papa Stroll.

“It’s pretty apparent to the eye what’s wrong with the car. I gather everyone is trying their best, there’s a great sense of urgency in the team. It’s not that they don’t recognise the problem, everybody does. A blind person could see the problem.”

Het zijn genadeloze woorden van iemand die, naar eigen zeggen, weinig te vertellen heeft binnen de Britse equipe. Hoewel hij tientallen miljoen in het project heeft gestoken, zakt Williams alleen maar verder af. De Canadees is, niet geheel onlogisch, voorstander van het idee om meer met Mercedes ‘samen te werken’. Hij zegt het niet direct, maar het lijkt erop dat hij hiermee doelt op een samenwerkingsverband, zoals Ferrari en Haas dat hebben. Een slimme zet, zo blijkt, want het heeft de behoorlijk competitieve Amerikanen bepaald geen windeieren gelegd.

“I’m not a board member, I don’t own one share of this team, I’m simply Lance’s father. Whatever they can do to make the car go better, I’m in favour of, let’s put it that way.”

Persoonlijk hoop ik dat Williams haar weg terug naar de top weet te vinden. De kans is klein dat het ooit nog een team zal zijn dat voor kampioenschappen zal strijden, maar de huidige situatie geeft een wel heel bedroevende twist aan een rijke, succesvolle geschiedenis.

Beeld: Chloe Stroll op Instagram23 reacties

Met een rijder als droll zul je de top (van het middenveld) nooit bereiken
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@suheyl: Ja, superleuk, jeweettoch
Het hangt tegen godslastering aan om voor te stellen dar Williams een zuster team wordt van Mercedes.

Daarmee ga je voorbij aan de roemrijke geschiedenis van de renstal. Het zal Williams eer te na zijn om dat te laten geschieden.
Daarnaast is het ook korte termijn denken. Stroll is maar een voorbijganger, Williams moet de toekomst ook in de gaten houden. Williams uitgangspunten kun je gewoon niet vergelijken met Haas.
@rick-dos: Dat gebeurt ook niet.
Claire Williams recentelijke mening “over my dead body” met betrekking tot het niet zelfstandig blijven.
Lijkt me geen goede zaak voor een coureur om nergens heen te gaan
@shibby: als ze wel ergens heen aan dan doen ze vooral hun best om zo snel mogelijk weer op dezelfde plek terug te zijn.
Volgens mij heb je best iets te vertellen als je 35 miljoen hebt meegebracht…

Best een leuke verschijning trouwens die Chloe.
Zolang die moeder van Stroll maar rond blijft hangen vind ik alles best ..
@willeme: Top job! Dan zorg ik dat het zusje op één plek blijft liggen! Trouwens Willem, check Driving song van Widespread panic eens. Wist niet wat ik hoorde gisteren.
@fmgarcia: Ah, mooi! We gaan hier maar eens een muziek-draadje van maken ;-).

Widespread Panic is een hele solide blues band. Beetje combinatie tussen Allman Brothers Band, Lynnyrd Skynnyrd en J.J. Cale. Bij Driving Song lijkt de Fender Stratocaster wel héél erg op die van Mark Knopfler, trouwens.

Die Amerikanen kunnen uitstekend muziek maken, zoveel is duidelijk. Soort moderne interpretatie van Grateful Dead. Maar dan met een andere gitarist ;-)
@willeme: Zelfde gitaar inderdaad! Die gitarist ‘rip’ zat altijd gewoon op een stoel. De rest stond dan te springen. Full focus. Echt een beetje de East coast grunge. Heel veel mandolin, viool en harmonica. O harmonica, Blues traveler is ook zoiets waar ik heeel vrolijk door kan worden.
@willeme: Dan ook zeker een eervolle vermelding naar de nieuwe plaat van Joe Bonamassa. British Blues Explosion, heerlijke plaat
@dieselkameel: De laatste van Joe Bonamassa die ik heb is Blues Of Despiration volgens mij, ook een uitstekende plaat! Waanzinnig goede gitarist, die Bonamassa.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik kan de frustratie wel begrijpen als je miljoenen in een putje gooit.in 2014 was Williams redelijk sterk maar nu is het bijna het hekkensluiter team want zelfs Sauber heeft in mijn ogen ook best een sprong gemaakt dit seizoen
Williams weer met Renault motoren gaan rijden? Kan Renault meteen een reïncarnatie van de Clio Williams maken.

Komt er tenminste nog iets leuks uit…..
@ijoost: dat komt marketingtechnisch ook niet slecht uit, zo’n stap. Het lijkt steeds waarschijnlijker dat Red Bull Racing volgend seizoen de switch naar Honda maakt, en dan is het voor Renault wel zaak dat ze naast McLaren er nog wel weer een klant bij krijgen, anders moeten ze de ontwikkelingskosten over twéé teams uitsmeren ipv over drie.
Kubica vind dat auto erg lastig te besturen is en stelt dat de problemen niet op korte termijn opgelost zullen zijn. De balans en consistentie schijnt erg slecht te zijn. Eigenlijk moeten ze Kubica zo snel mogelijk zoveel mogelijk laten testen (al dan niet in de simulator) om de ellende op te lossen. Zonder sturing komen die twee jonkies er echt niet uit. In die zin ook een dramatische keuze om Stroll en Sirotkin Al’s vast rijders in te zetten m Beide hebben nauwelijks ervaring met het verbeteren van een racewagen.
@w0o0dy: Die gedachte hadden ze bij Williams natuurlijk ook. Ze moeten de gok wel nemen, er zijn geen oudjes met ervaring die zo veel geld meebrengen. We kijken nu naar het langzame stervingsproces van een raceteam, zoals we al zo veel Privateers hebben zien afglijden. Dan zijn twee jonge en rijke coureurs de vaste symptonen.
Die gloednieuwe windtunnel van papa Stroll kent nog wat kinderziektes blijkbaar.
Er is op zich kennis en Stroll-euro’s genoeg bij Williams om weer best of the rest te worden, maar het zou ook wel helpen als papa een ervaren coureur accepteert naast Lance ipv een paydriver uitzoeken die geen enkel gevaar vormt voor zijn oogappeltje.
Dat krijg je wanneer je de passie laat varen en kiest voor de dollars, gaat nooit meer wat worden met Williams.
Snelste manier om 1,5 seconden per rondje te vinden is door zoon Stroll te vervangen voor Kubica

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).