Papaya it is: McLaren MCL33 klaar voor 2018

Auteur: , 39 Reacties

De nieuwe McLaren MCL33 is onthuld en helemaal klaar voor Formule 1 seizoen 2018.

Meest opvallend is de nieuwe livery die teruggrijpt naar de livery van McLaren’s F1-livery van 50 jaar geleden: Papaya Spark (je mag ‘oranje’ zeggen), Burton Blue en Cerulean Blue it is. McLaren geeft zelf aan: we luisteren naar onze fans. En die fans wilden deze kleuren. Achter Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso zal komend seizoen een Renault-krachtbron zijn werk doen.

De MCL33 moet McLaren terugbrengen naar de plek waar men vindt dat McLaren thuishoort: vooraan de grid. Afgelopen seizoen bleek een aantal keren dat McLaren best mee kon doen om de knikkers, zolang de Honda-krachtbron heel bleef. Helaas voor Fernando en Stoffel was dat nét niet altijd het geval. En met nét niet altijd bedoelen we: zelden tot nooit.

McLaren heeft een doorontwikkeling van de auto van 2017 gepresenteerd. Veel aandacht is uitgegaan naar het implementeren van de Renault-krachtbron, die de falende blokkies van Honda moet doen vergeten. De Renault krachtbron maakt gebruik van een andere layout: de turbo zit nu aan de achterkant van het motorblok en de MGU-H zit aan de voorzijde in de hot-vee. Daardoor moest McLaren de achterzijde van het chassis herontwerpen, alsmede de behuizing van de versnellingsbak en de achterste wielophanging en de cooling-layout. Een ingrijpend geintje dus, dat nieuwe motorblok.

Daarnaast heeft men geprobeerd een zo clean, eenvoudig en elegant mogelijke auto neer te zetten. Oordeel zelf of dat gelukt is. Met een HALO wordt in ieder geval geen enkele auto knapper, wat een puist is dat toch.

UPDATE: video39 reacties

Ik mis nog een hoofdsponsor op de flanken. Of mag dit niet omdat deze auto ook wordt gepresenteerd aan een paar arabieren die zo hypocriet zijn om een dranksponsor te verbieden?
@occasiefapper: Lijkt me sterk. Kijk maar naar de achterspoiler. Met koeienletters staat daar Chandon.
@viezefreddyw: My bad. Ik kruip weer terug mijn grot in om beter research te doen.
@occasiefapper: officieel heeft McLaren geen hoofdsponsor, vandaar dat de zijkant leeg is.
Chandon brengt niet genoeg centjes mee om daar te mogen staan
@freeze: Duidelijk. Ik dacht dat Sjonnie loper vroeger ook op de zijkant schitterde, vandaar.
Ik neem aan dat Mclaren nog wel een nieuwe sponsor gaat vinden die het flank opvult, want zo ziet het er wel heel kaal uit.
@occasiefapper: alleen al om.je naam plus 1
@rob5nismo: Bedankt. Hier heb ik wel een aantal weken over zitten te tobben.
@occasiefapper: Sinds wanneer is Dell een drankgigant?
Ik vind het een achteruitgang ten opzichte van vorig jaar qua livery..
@ghdh: en dat zegt een hoop want dat was al geen gezicht
Ik vind hem fraai zo! Lekker clean ook. Nu maar hopen dat ze meer voorin te vinden zijn. Het gaat denk ik erg gezellig worden in de middenmoot. Samen met Renault, Williams (??), Force India en misschien Toro Rosso en Haas hebben we veel teams die kunnen strijden om de vierde en vijfde plek. Spannend.
@viezefreddyw: Ik ben heel erg benieuwd. Renault heeft tot nu toe nog niet veel laten zien, maar daar kan uiteraard verbetering in komen. Williams verwacht ik dit jaar niet zoveel van. In mijn ogen hebben ze het slechtste rijdersduo. Dat geldt dan weer niet voor Force India. Die zouden zomaar op plek 4 kunnen komen. En wat STR betreft; het ligt eraan wat Honda dit jaar ervan weet te bakken. Los daarvan vind ik hun coureurs ook niet heel sterk, dus ik denk dat STR ergens in de achterhoede gaat rijden samen met Haas. Ik ben vooral benieuwd naar wat Sauber gaat doen eigenlijk.
@berlinetta: Sauber kan zomaar erg verrassend uit de hoek komen natuurlijk. Een hoger budget om de auto door te kunnen ontwikkelen, een powerunit van Ferrari en een talentvolle Leclerc. Ik gun dat team ook wel een succes.

Maar in ieder geval zijn er genoeg teams met de potentie om voor plek vier te strijden en dat maakt het wel leuk!
@viezefreddyw: Jazeker, de strijd in de middenmoot gaat spannend worden. En al die teams hebben wat mij betreft ook de gunfactor.
@viezefreddyw: Inderdaad, het middenstuk is een van den netste uitvoeringen in de gepresenteerde wagens tot nu toe. Ik vrees alleen dat het niet zo zal blijven. Het valt ook op dat de auto echt wel smal is juist achter de sidepods, dit kan natuurlijk optisch bedrog zijn want aan de zwarte strepen zie je wel een lucht begeleider over de hele zijde.

Nou ja we zien wel waar ze eindigen, ik hoop dat ze het leven van RB, FER en MERC moeilijk kunnen maken. Dat zou veel leuker zijn dan in die midden pool te lopen duwen en trekken.

-edit: foutje, fixed-
@royaledeluxe: Ik zou niet weten wie daar verantwoordelijk voor is geweest.

Duidelijk is in ieder geval wel dat ook McLaren veel rake heeft toegepast.
@viezefreddyw: @viezefreddyw: Helemaal met je eens, je vergeet alleen Red Bull ben ik bang. RB krijgt het druk in de spiegels. Al denk ik wel dat Williams door het ijs gaat zakken. Het rijdersduo is niet sterk genoeg. Interessant om te zien of Stroll de kar kan trekken
@freeze: Wellicht dat alleen McLaren het echt moeilijk kan maken voor Red Bull. De andere teams zullen daar wel achter rijden gok ik.
@viezefreddyw: Vergeet Red Bull niet, die gaan echt niet mee doen om plaats 1 of 2.
Plaats 1 en 2 wordt gewoon een “Mercedes – Ferrari” onderonsje.
Red Bull zal waarschijnlijk alle zijlen bij moeten zetten om voor McLaren te blijven.
@hzw: Ik verwacht ook niet dat Red Bull mee gaat doen om 1 en 2, zeker niet. De eerste de beste keer dat dat wel kan gaan gebeuren is wanneer de motorenreglement weer is aangepast en dat is in 2020 of 2021 geloof ik pas weer het geval. Maar ik denk wel dat ze competitiever kunnen zijn dan vorig seizoen en dat ze ‘gewoon’ derde gaan worden in het klassement.
@viezefreddyw: je bent alfa Romeo vergeten
@hollandbest: Absoluut, zou zo maar een Ferrari 2.0 kunnen zijn.
Ik vind het de lelijkste livery tot nu toe, maar ik vind het oranje sowieso niet zo geslaagd. Vorig jaar ook al niet. De zwarte livery van McLaren vind ik tot nu toe nog het mooist.
Komen ze sponsoren te kort?
Tja, maakt natuurlijk geen bal uit welke kleur dat hok heeft. Ik hoop dat de Renault krachtbron voor wat extra power en betrouwbaarheid gaat zorgen. Maar ja, alle teams zeggen beter te zijn dan vorig jaar… Dus het moet gek lopen willen we opeens een Papaya in de buurt van het podium zien.
Had het juist liever andersom gezien, blauwe auto met oranje details!
En zoals hier boven al vermeld, je mist iets van een grote sponsor o.i.d.
Strak, juist zonder de enorme prints van sponsors. Nu hopen dat ALO terug is op de plek waar hij hoort: voorin, vechtend voor een podium plek met VET, HAM en VER.
Ik vind het de lelijkste livery tot nu toe. Bah
Ik vind het juist wel mooi. Misschien omdat ik Nederlander in den vreemde ben en er niet mee doodgegooit wordt. Mooie krachtige kleur, en combineert mooi met het fritte blauw.
Lekker strak ook zonder grote sponsor op de flanken.
Deze vind ik niet zo mooi
De livery vind ik persoonlijk wel smakelijk. Wat mij vooral opvalt is dat ze A) geen hoofdsponsor hebben, ook al schijnen ze dichtbij een deal te zijn? en B) de auto er zeer minimalistisch uitziet, in de zin dat ze geen interessante aerodynamisch stukken aan de zijkant van de wagen hebben. Grote kans dat we deze ofwel in Barcelona of Australië zullen zien, maar toch.
@ikschrijfookoverautos: B) McLaren gaf vorige week reeds aan dat hun auto tijdens de launch niet veel zou verschillen van de MCL32, maar dat er reeds in Melbourne een substantiële upgrade zal verschijnen.

“Conceptueel gezien mag je een auto verwachten die veel overeenkomsten vertoond [met de voorganger]. De waarheid is dat we de afgelopen twee tot drie maanden bezig zijn geweest met de upgrade voor de eerste race. Daar is de meeste aandacht aan besteed. We proberen in Melbourne zowel aerodynamisch als mechanisch een behoorlijke upgrade af te leveren.”
@dashter: dus eigenlijk zijn ze nog niet klaar op dit moment?
@bluebird: Dat is de korte uitleg ja :P Ze hebben uiteraard het meeste werk van alle teams met de verandering van PU (samen met Torro Rosso).
Burton blue? Cerulean blue? Is Shmee150 tegenwoordig verbonden aan McLaren?
DHL UK levert niet alleen de kip aan KFC, maar ook de sponsorstickers van McLaren ;-)

Wel mooe kleur hoor, Can-Am kleurencombo
Lelijke teenslippers zijn het
Ziet er best goes uit en die Halo? Ik ben er al aan gewend.
Lelijke auto en waarom geen oranje halo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).