Pardieu! De Dacia Duster is opeens een Renault

Auteur: , 26 Reacties

Renault heeft er een dikke SUV bij.

We verwijten Sergio Marchionne weleens dat hij cynische rebadges uitvoert, maar Ome Serge’s collega Carlos Ghosn kan er ook wat van. Na de Kadjar en X klasse gaan ze bij Renault-Nissan- – -Mercedes namelijk nog even lekker door met de badge engineering, want de nieuwe Dacia Duster is er nu ook als Renault Duster.

Het is overigens waarschijnlijk niet zo dat de Renault Duster in Nederland leverbaar wordt als ‘luxere versie’ van de Dacia Duster. De Duster met Renault-krakeling op de neus is bedoeld voor markten waarin Dacia écht nul-komma-nul merkwaarde heeft, zoals in Zuid-Amerika. Overigens wordt de Duster in Ruslân verkocht als Nissan Terrano, terwijl je zou zeggen dat ze daar wel bekend zijn met het merk uit hun voormalige sattelietstaat. Of nou ja, misschien dat juist daarom de associatie verbroken moest worden…

Tussen de Dacia Duster en Renault Duster bestaan een aantal subtiele verschillen los van het logo. De Renault Duster heeft een iets andere grille dan de Dacia variant, die (enigszins) in lijn is met andere moderne Renault-modellen. Aan de achterkant heeft de Renault Duster geen zwarte kunstof strip boven de kentekenplaat maar een zilverkleurig exemplaar. Woeiii!

In het interieur is het wel geinig dat de ventilatieroosters niet rond zijn zoals bij Dacia, maar soort van ovaal/trapeziumvormig. Apart dat ze daarvoor de moeite genomen hebben. Verder interessant is dat er voor de Zuid-Amerikaanse markt een dikke atmosferische 2.0 beschikbaar is met 145 pk. Daarmee laat je andere weggebruikers pas echt in het stof bijten. Enfin, als je zo’n Duster wel ziet zitten maar écht zo’n stereotype snob bent uit de bekende reclame, weet je wat je te doen staat. Even aan de slag met wat badges en een grilletje et voilà…26 reacties

De Sandero, Logan en vorige gen Duster reden toch ook al rond als Renault in Zuid Afrika? Die dingen werden volgens mij zelfs daar gemaakt (in Brazilie bijv).
@gregorius: *AMERIKA, niet AFRIKA. Sorry.
@gregorius: hij gaat lekker vandaag. Waarom niet gelijk op http://www.renault.co.za/ kijken. Z-Afrika EN Z-Amerika hebben Dacia’s als Renault te koop!
@gregorius:
Inderdaad, niets nieuws onder de zon.
@gregorius: wil ik nét losgaan dat je een continentale fout maakt, neem je ook dát plezier om te azijnpissen af! Nonde… ;-)
@gregorius: Yep! Zeker hier in Zuid Afrika als Renault. En je ziet ze bijzonder vaak rijden.
Veel autoverhuurbedrijven hebben ze zelfs in hun vloot zitten.
Wauw wat een verschil en wat een updgrades! Ik ren direct naar de showroom!
@allesmetturbo: eindje lopen naar Zuid-Amerika
Ik zag een aantal jaren geleden de Duster al als Renault rond rijden in India (Bangalore). Doen ze dus al een tijdje volgens mij :)
@Jaapiyo: Die steen lag zeker wel erg lekker? :P
Welk merk er ook op staat, het zijn volgens mij zeer geschikte huurauto’s in het buitenland. Dat wil zeggen voor degene die ook van het asfalt willen. Volbloed 4×4’s zijn het natuurlijk niet, maar deze Duster ga je waarschijnlijk wel terugvinden bij de verhuur bedrijven tegen wat prettigere bedragen dan een echte terreinwagen. En kun je toch leuk de meeste onverharde routes doen. Daar kom ik ze dan ook wel eens tegen.
Schijnt ook goed te zitten hoor ik van vrienden die allebei rugpatient zijn.
En nog steeds vind ik het een leuke auto die helaas te weinig mag trekken. Waar is de tijd gebleven dat je goedkoop een klein trekwagentje had voor bijvoorbeeld een boottrailer, paardensport, race wereld. Vroeger had je de Vitara / Feroza etc. dat waren ideale auto’s hiervoor! Niet te duur in aanschaf, niet te duur in running costs en deden hun werk perfect.
is hier in Mexico altijd al zo. Stiekem krijg je er toch een wat minder goedkoop gevoel bij als er Renault op staat dan wanneer er Dacia op staat, dus ik snap het wel.
@meneer: Hier in Zuid Afrika in de eerste generatie Renault Logan gereden. Rijdt net zo slecht als met een Dacia batch op de neus🙈
Doen ze altijd al toch, in markten waar Dacia niet bestaat. Of Renault geen betekenis had.
Wat een krachtig en tijdloos design blijft het ook! Mooie details die de auto goed doen. Mijn voorkeur gaat naar die dikke Dacia. Iets minder chique, wat wel past bij dit beest.
Pardieu??
Met 145 pk andere weggebruikers in het stof laten bijten met een Duster?? Komop!
@dijan: dust = stof.

Another One Bites The Dust: “iemand anders heeft een badjas aan.

Vandaar.
Ik geloof nog eerder dat er een heel elftal in kan!
In Mexico rijden ze ook al lang rond als Renault, net als de Logan.
Euh @Jaapiyo, zoals hier door de meesten al aangegeven wordt is de Duster (en de Sandero) er al jaren als Renault in meerdere markten (waaronder Rusland, Kazachstan etc.). De Lodgy etc. zijn hier dan weer gebadged als Lada.
Blijft een lelijke auto echt afschuwelijk vooral die achterkant
@Focusrs1.
Ik rij geen Ford, en ik vind de Duster ook geen prachtige auto.

De Duster is ook duur.

Wel vind ik de reclame leuk, maar dan nog geen Duster.
Ik koop liever een c63 AMG, een Honda Civic, of een CLA 250.
Iedereen maar mopperen over dat Dacia’s al veel langer gerebadged worden en niemand die even opmerkt dat de Kadjar gewoon enkel en alleen ala Renault te koop is?
Ze worden onder meer in Brazilie en Columbia gemaakt. Ik weet dat de Renault Duster daar een sterker onderstel krijgt ivm met het slechtere wegdek en ruiger terrein. Ook op Curaçao worden ze verkocht als Renault(deze komen uit Colombia). De Renault Sandero is daar een veel voorkomende huurauto. De Duster wordt af en toe ook als huurauto aangeboden.Ik heb daar Renaults verhuurt. Ik heb zelf in Nederland een Dacia Duster 1.5 DCI 4×4 gehad. Dat is een prima auto om een flinke caravan mee te trekken. Je kan trouwens voor deze motor voor weinig geld in Duitsland bij Race chip een module bestellen die hem extra vermogen geeft. In 5 minuten gemonteerd met mede weten van de dealer. De Renault en Dacia Duster is wereldwijd een verkoop succes. Ik heb er met heel veel plezier in gereden ondanks dat ik vaak auto’s gewend was die een veelvoud kostte van wat een Duster kost.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).