Paus Franciscus dumpt zijn pausmobiel

Auteur: , 15 Reacties

Paus Franciscus vindt zijn pausmobiel maar een 'sardineblik'. Hij rijdt liever met iets gewoners rond.

Mercedes G500 pausmobiel

In een interview met de Spaanse krant La Vanguardia zegt Franciscus dat hij de pausmobiel niet kan waarderen. De bepantsering en het dikke glas creëren een afstand tussen het volk en meneer himself. “Ik kan zo niet echt zeggen dat ik van hen houd, het glas is voor mij een muur.” Aldus de paus.

In tegenstelling tot zijn voorganger, paus Berta 38 Benedictus XVI, is Franciscus een sobere man. Eerder predikte hij dat we als volk de verleiding van dure en snelle auto’s moeten weerstaan. Dat slaat natuurlijk als een tang op een varken wanneer je zelf je rondjes rijdt in een Mercedes G500 en M-Klasse. Nu lijk daar dus verandering in te komen.

De paus zegt zich bewust te zijn van het risico wat hij neemt met het rijden in een onbepantserde auto. Hij vindt dat-ie op 77-jarige leeftijd weinig te verliezen heeft en dat het risico in Gods handen ligt. Of course.

Vorig jaar liet hij een aantal keer blijken de normale auto te prefereren. Hij toerde door Brazilië in een Fiat Idea, nam een Renault 4-tje over een pastoor en kreeg een Mercedes fiets aangesmeerd. Recent vertoonde hij zich in dit hok, open weliswaar maar val niet in de categorie ‘ook-verkrijgbaar-voor-het-volk’.

Ach, we kunnen de paus wel waarderen hoor, nu moeten we alleen nog een nieuwe pausmobiel aan hem voorstellen. Een ‘gewone’…15 reacties

Een opengewerkte Dacia Duster!
Het risico ligt in de handen van god, succes ermee dan. Kan zijn manier van doen wel waarderen.
Zijn voorganger Ratzinger had prive toch ook een doodgewone VW Golf http://www.autoblog.nl/archive/2005/04/29/pausmobiel_te_koop
@Shaw: voordat hij paus was denk ik. Eens paus had hij de glazen kast..
Een hele geruststelling dat de Rooms-Katholieke kerk tegenwoordig op de kleintjes let.
Een witte panda cabrio.
Als het goed is heeft hij van Fiat onlangs een Panda gekregen.
Hmm.. G63 6×6 vind ik wel passen bij een man van zijn kaliber.

Die vorige mocht ik niet zo(rotkop voor horrorfilm).Zal komen omdat het een Duitser was,haha.Deze paus heeft geen kapsones,lijkt me vriendelijk man,Wie bied hem z’n 2e handsje aan?
Ik heb niks met de kerk, sterker ik vind het verschrikkelijk maar zou hem graag eens ontmoeten, lijkt me een zeer geschikte vent.
Z’n eenvoud zou meer mensen sieren
Mooie man… Mag hem wel :-)
Had ie beter in een Lancia Musso kunnen gaan zitten. Dat past beter bij de huidige staat van de kerk: failliet en niet meer waard om in te investeren.
Ik heb nog maar weinig met geloof in god, maar wat een respect voor deze man. Dit toont toch wel aan waar hij voor staat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).