Peugeot 108/Citroën C1 prijzen: instappen onder 10 mille

Auteur: , 28 Reacties

De nieuwe PSA/Toyota-mini's hebben veel potentieel in Nederland. Daarom dachten we dat jullie de zojuist bekend gemaakte nieuwprijzen wel kunnen waarderen.

Peugeot 108

Als het echt helemaal niets mag kosten, en je coûte que coûte voor de bodemprijs gaat, dan moet je bij Citroën zijn: de vanafprijs van de nieuwe C1 is €9.490 tegenover 9.690 euro voor de Peugeot 108. Voor dit geld krijg je de e-VTi 68 variant met 14% bijtelling.

Citroën levert zijn C1 in 3 uitrustingsniveaus: Live, Feel en Shine, bij Peugeot heten deze Acces, Active en Allure. Daarnaast kan je nog allerhande customvarianten laten maken en/of voor een canvasdakje gaan. Alle prijzen worde volgende week bekend gemaakt.

Standaard krijg je de volgende features: 6 airbags, ESP & ASR, Hill start assist, LED dagrijverlichting en stuurbekrachtiging.

Met deze vanafprijzen wordt onder de huidige varianten gedoken: de 107 is er vanaf 9.890 euro, de goedkoopste C1 koop je nu nog vanaf 10.090 eypo. Prijzen van de nieuwe Aygo zijn nog niet bekend gemaakt.

28 reacties

Bah, wat saai. Doe mij de Toyota maar!
@dotternetta: Ja.. want daar is het saai een stuk minder vies?
When was the last time you dragged your ass into a Toyota dealership? Must have been long long ago. Boring with a capital B.
@stamp: wie heeft het over een dealer?
@dotternetta: Als ik mij niet vergis, ben ik over de dealer begonnen… toch? :-P

maar mijn ‘pun’ is wel ‘intended’. Als je naar die nieuwe Aygo kijkt denk je dat het om een fris en fruitig karretje gaat. Tot je bij de dealer binnenloopt: grijs en grauw. niet hip-and-happening.
Is ook niet voor niets dat het standaard ‘kruis’ van de Aygo ‘zwart’ is, en bij de-luxe uitvoeringen zilver-grijs. Een frivool rode auto met een wit kruis zoals op de beursvloer ga je niet aantreffen bij de grauwbak-nederlandse-dealer. Vergelijk die rood-witte auto ook eens met de eveneens rood-met-witte Citroën Swiss-and-me: Dan ziet die laatste er toch een stuk knapper uit qua detailering.
@stamp: Ik kom nooit bij een dealer, en 99,9999999% van alle auto’s die ik zie staan niet bij een dealer, dus ik snap jou niet.
@dotternetta: Goed zo, en houden zo!
@stamp:

Ga toch knikkeren joh…ding staat nog geeneens bij de dealer en meneertje weet er nu al alles van.
De Fransen dit wel mooi gedaan, zo veel mooier dan de Aygo XX.
Gemiste kans van Toyota.
@partyeffects:
(hebben)
“ESP & ASR”.
Ja, want OMG, die 70pk’s zijn écht niet onder controle te houden!!!
@TheMaster:
Ja als al die pk’s in eens los gaan…
Trouwens, hoeveel wegen deze apparaten?
‘amper 840 kilogram’, aldus Peugeot. Citroen houdt het op 860 kg.
@sir_smokalot: Dat zijn behoorlijk zware kikker ogen op die C1 dan.
Blame Europe… Elke auto moet tegenwoordig ESP hebben, dus ook deze sardienenblikjes.
@TheMaster: Op nat wegdek, in combinatie met de smalle bandjes en het lage gewicht. Of ijzel, sneeuw, of je staat net op een witte lijn bij stoplicht. geloof me, zelfs met 70pk kun je flink wielspin krijgen.

Daarnaast ESP heeft niets met het vermogen te maken, en is zelfs verplicht.
@motoragent: Zeker. Ik heb constant wielspin als mijn schoonmoeder bij me achterin de auto zit.
@TheMaster:

ESP heeft niks met vermogen te maken.
Hoe ruim zijn ze van binnen trouwens? want ik kan met mijn 1m95 best ruim en comfortabel zitten in de huidige generatie. Is deze 2e generatie net zo ruim, of zorgt wat extra luxe ervoor dat ze weer krapper zijn van binnen?
@screamer: “De auto zelf groeide met 25 millimeter en is nu 3.455 millimeter lang. Het dak ligt 5 millimeter lager, en het passagierscompartiment groeide met bijna 1 centimeter in de lengte én de breedte. “
Wellicht beter om te weten wat je NIET krijgt bij deze sardienenblikken, zoals rijplezier, trekkracht “van beneden”, radio/cd/usb, soepel en souverein weggedrag en ga maar door.
@spidermann: Ivm radio/cd (wie gebruikt dat nog??)/usb.. zou maar eens wat opzoekwerk verrichten want de radio is nu net één van de zaken die WEL goed op orde zijn bij deze nieuwe wagens ;-) Toch de touch screen variant :-)
En over de grens kosten ze nog eens minimaal 3000euro minder zeker?
Wow, standaard stuurbekrachtiging!
@meneersander:

En jij maar denken dat dit ook op een tesla roadster zit?
Wel een flinke klap meer dan eerder. Toen stapte je in voor rond de 7-8k. Dan had je echter niet die standaarduitrusting. Wordt dus toch wel een stapje hoger geplaatst dan de vorige.
Ontwerp van de 108 staat er maar wat braafjes bij in vergelijking met andere twee. Denk wel dat Citroën het beste zal scoren.
Dat interieur van de citroën doat me denken aan dark vader, mits hij oranje zou zijn dan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).