Peugeot 208 GTI 30th prijzen: € 145 per pk [video]

Auteur: , 32 Reacties

Voorafgaand aan de onthulling op de Autosalon van Parijs heeft Peugeot zijn extra hete 208 GTI, de 30th, geprijsd. Hij wordt pakweg 4 mille duurder dan de standaard 208 GTi. Wat krijg je dar allemaal voor?

Peugeot 208 GTi 30th

De 208 GTi 30th viert dat in 1984 de 205 GTi uitkwam, gaat € 30.208,- kosten, en is verkrijgbaar in de kleuren Blanc Nacré en Rouge Rubi. Een two-tone combinatie kan ook, dat kost je 950 euro extra. Het speciaaltje geeft je:

– een 10 mm lager onderstel
– meer spoorbreedte: 22 mm voor en 16 mm achter
– 8 pk en 25 Nm extra, voor 208 pk/300 Nm
– grotere remschijven (⌀ 323 mm)
– Alcantara sportkuipjes.

Roeren gaat via een manuele zesbak, onder de auto is een Torsen-differentieel gemonteerd. Voor het rubber tekende Michelin, met een set Pilot Super Sports in 205/40 ZR 18. Om de introductie luister bij te zetten liet Peugeot een volslagen over de top CGI-spektakel regisseren, waarin de Fransoos over een ijsmeer vecht met vliegtuigen, helikopters en shit, en hier heel cool overheen springt. Très James Bond. Bekijk deze natte droom van Michael Bay HIERRRR.

Hon hon hon32 reacties

Die video is ook weer een link naar een oude 205 GTi commercial…
Yeah man! Vet. Die wil ik. Wat een hot hatch.

Ben ik nou te verwend dat ik hier niet warm of koud van wordt? Niet van de kleurstelling, niet van Alcantara kuipstoeltjes en ook niet van 208 pk uit de 1.6 turbo (gok ik zomaar). Ben ook niet zo thuis in de prijzen in NL: maar 30k voor een welke 208 dan ook, is prijzig toch?
@gregorius: Je kan ook 45-50k stukslaan op een MINI met dezelfde specs. Doe mij deze dan maar. T’is geen Suisse he ;)
@E34M5Touring: Vorige week een weekje met de Fiesta ST mogen spelen en dat is echt een superbak! MINI Cooper S heb ik alleen met automaat gereden en de Clio RS was ook erg leuk. MINI is veruit de duurste. Fiesta en Clio zijn rond de 26k dacht ik.
@lohran: Over de Fiesta lees/zie je erg veel positieve berichten. Ik zou toch voor deze gaan. Vind het een leuk model, ook vanbinnen. Vind de Fiesta van binnen minder mooi. Erg donker.
@E34M5Touring: Klopt! Ik ben helemaal geen Ford man maar die Fiesta ST is wel echt bruut goed. Interieur (vooral de knoppenregen op de middenconsole) is minder inderdaad, stoelen wel erg goed (je moet niet heel dik zijn :P). Maar de wegligging, (versterkt..) motorgeluid (met turbogeblaas EN afblazen) en de superstrakke 6-bak zijn echt heel goed. Clio RS idem, maar met overzichtelijker dashboard en automaat. Automaat vond ik niet storend, maar handbak blijft leuker. Wij hadden een rode Fiesta, zag er wel dik uit!
@gregorius: ik ben helemaal niet Frans gezind, maar dit is inderdaad geen match voor de Clio RS, of zelfs de Twingo RS. Ziet er niet sportief uit, en zeker met die duo-tone 3x niks!
@nasty: wat zeg jij nou allemaal? Heb je de tests al wel eens bekeken, gelezen etc.
Zelfs de standaard GTI verkiezen ze boven de Clio RS op dit moment!

De Fiesta is tot nu toe iedere keer de winnaar, maar ik denk dat deze GTI wel goede kans maakt om de Fiesta te overtreffen!
Nee bedankt, ziet er veel te blikkerig en iel uit. ff wachten op de…………Vtec is coming yihaaaaaaaaaaaa
1 van de bereikbare auto’s op mijn wishlist!! Toch maar eens rijden als hij in de showroom staat!

Iemand enig idee of dit een beperkte oplage is / wordt?
@ds3thp: spaar eerst maar…
@asmulders: werk jij bij de Rabobank dat je m’n saldo in kunt zien?!
@ds3thp: Je kan het hem niet kwalijk nemen, als VW rijder moet je nu eenmaal flink sparen. Voor dure opties als elektrisch verstelbare ramen, een fm radio en andere luxe zaken. En daarnaast voor de reparaties natuurlijk.

Maar dan rijdt je wel Volkswagen, dussss.
@asmulders: wat een opmerking zeg. 30k is veel geld, maar nou niet absoluut onbereikbaar voor de gemiddelde Nederlander…. In tegendeel zelfs. Als je 30 al veel vind heb je toch niet heel veel ambitie, imho.
@jzaero: 30k is voor sommige mensen gewoon veel geld hoor. Voor een nieuwe auto niet, maar sommigen zullen nooit nieuw kopen. Dat heeft verder bitter weinig met ambitie te maken… Was het maar zo simpel…
@jzaero: Als je net als de gemiddelde Nederlander zo’n nieuwe auto op afbetaling koopt, ja dan wordt het snel bereikbaar inderdaad.
@jzaero: 30k is veel geld. En zeker voor een auto in dit segment.
@ds3thp: Lekker budget! Ga ze wel allemaal rijden. Cooper S, Fiesta ST en Clio RS. Laatste is de automaat beetje jammer, maar mocht de pret niet drukken. Fiesta is echt heeeel goed en de Cooper S ook, maar erg duur! 208 GTi nog niet gereden helaas.
Gaaf filmpje!
Over de top, ja! Maar wel echt gaaf gedaan. Vraag me wel af of dit leuker rijdt dan de oer 205 gti..
Jammer genoeg heb ik geen 30mille
Dat filmpje is helemaal niet de natte droom van Micheal Bay! Veel te weinig explosies en geen een GTI veranderde niet in een Transformer!
Vet! Das pas een reclame haha
Klinkt dik, die vijfcilinder uit het filmpje! Jammergenoeg zitten er maar 4 cilinders in de echte versie..
@Jochempie: Filmpje is niet echt he ;) Best kans dat ze een willekeurig motorgeluid hebben gemonteerd. En dan nog, hoe weet je dat het om een 5 cilinder gaat?
@Jochempie: mijn inziens klonk het meer als de opgevoerde 4-pitters uit hun rallybakjes
Geweldige wagen!
Voor ruim 30k kan je heel veel leukers kopen.
Lijkt me alleen best lastig, elke keer dat je weer in de 208 stapt je een Apache achter je aan krijgt. Echt een toffe hatch, kleurstelling vind ik ook erg geslaagd.
Wat een bommetje
Off topic mijn bommetje doet 22 euro per pk :)
Toppertje, ik denk dat onze Casper hier ook heel blij van wordt….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).