Peugeot 508 SW First Edition: net even wat dikker

Auteur: , 16 Reacties

Doet het toch beter in de kroeg.

Zeggen dat je een ‘First Edition’ Peugeot 508 SW op de stoep hebt staan. Ja, dán heb je het voor elkaar als leaserijdert. De Franse autofabrikant trok reeds digitaal het doek van de 508 SW en in Parijs presenteert het merk nu deze First Edition, met een aantal exclusieve kenmerken die niet allemaal verkrijgbaar zijn op de reguliere variant. Van de non-SW kwam overigens ook al een First Edition.

In de basis kijken we naar een 508 SW met het GT-pakket. De First Edition komt onder andere met 19-inch wielen in een Grey Dust kleur, zwarte hemelbekleding in het interieur en aluminium (spreek uit als) pedalen. Exclusief op de First Edition is het feit dat de vloer van de laadruimte gemaakt is van Zebranohout met antislipstrips. Mocht je dat heel belangrijk vinden dan weet je nu welke 508 SW je moet hebben. De 508 SW First Edition is te krijgen met de PureTech 225 S&S EAT8 en BlueHDi 180 S&S EAT8. De station zal leverbaar worden in de kleuren Dark Blue, Blanc Nacré en Gris Amazonite.

De 508 SW First Edition kan vanaf 2 oktober online gereserveerd worden. Peugeot brengt de gelimiteerde variant in 12 Europese landen op de markt. Keiharde prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar verwacht een dikke meerprijs ten opzichte van de reguliere 508 SW. Van laatstgenoemde zijn de prijzen overigens ook nog niet bekend. Dit heeft te maken met het feit dat de nieuwe Peu in januari bij de dealer staat. In afwachting van wat Mark Rutte & co gaan doen met de BPM naar aanleiding van de WLPT, zijn sommige autofabrikanten voorzichtig met het melden van een 2019 prijs.

Update: de eerste prijzen zijn bekend. De 508 SW is er vanaf 61.790 euro voor de PureTech 225 S&S EAT8. De BlueHDi 180 S&S EAT8 is er vanaf 62.570 euro.16 reacties

Kiek aan! Dat ziet er goed uit. Ben alleen benieuwd hoe het allemaal van binnen aanvoelt. Bij de kleinere Peugeots viel me dat toch een beetje tegen in vergelijking met de competitie.
Een dikke meerprijs op een niet bekende prijs. Dat klinkt spannend ;-)
In de kroeg opscheppen over je Peugeot? Whoehahahahaha!
lijkt me ontzettend krassen zo’n vloertje, beter even pvc erin leggen
>plaatje @ spreek uit als
Nice one!

OT: ziet er niet verkeerd uit
Ziet er erg goed uit, hopen dat Peugeot ook de kwaliteit weer een beetje terug kan brengen, foto’s zien er aardig premium uit maar of dat ook in werkelijkheid zo zal zijn is altijd maar de vraag…
Ik heb altijd een zwak gehad voor de grotere Franse limousines. Mijn vader had ooit een talbot en een Renault 21. De Renault talisman was hoopgevend, maar viel voor mij wat tegen. Vooral het gewicht, trage bediening en zitpositie vielen tegen. Deze poging van Peugeot ziet er in ieder geval zeer veelbelovend uit.
Laat de haters maar lullen. Dit is gewoon een erg fraaie bak! Ik bestel um!
Prachtig…
Echt een strak en sterk design! Wat zou het worden? Een karakterloze, kale nieuwe 3-serie, of deze dik aangeklede Peug? Moeilijk, moeilijk.. Oh nee, toch niet! (En dat zeg ik als BMW rijder en liefhebber)
@kapitein: een 3 serie rijdt waarschijnlijk nog altijd beter. Maar er is idd nul komma nul reden meer om een A4 te bestellen
Wtf is een ‘PureTech 225 S&S EAT8’ ?! Kun je dat eten?
@aquila2003: nouvelle cuisine 👨🏻‍🍳
Iets zegt me dat 508 rijders niet de personen zijn die je in een kroeg wilt tegenkomen.
Uiterlijk ziet er top uit, maar vind het interieur van hedendaagse Peugeots bijna claustrofobisch, hoop dat deze daar minder last van heeft zoals de 308SW bijvoorbeeld
Prijzen 508SW First Edition: PureTech 225 S&S EAT8 € 61.790,- en de BlueHDi 180 S&S EAT8 € 62.570,-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).