Peugeot doet mee met hype: reserveer je e‑208

Auteur: , 36 Reacties

Wat 'ie kost en hoe het stuurt? Dat weet nog niemand.

Peugeot doet mee met hype: reserveer je e‑208

Je doet tegenwoordig als zelf respecterende autofabrikant niet meer mee als je geen reserveringssysteem hebt voor een nieuw model. Het voelt ook wel speciaal natuurlijk. “Oh dat nieuwe ding? Ja, ik heb er al een reservering voor staan.”-doet het altijd goed op verjaardagen met rode broeken.

Deze hele trend hebben we eigenlijk te danken aan Tesla. Misschien kun je je nog die reserveringsgekte herinneren in 2016 met de aankondiging van de Model 3. Andere autofabrikanten zagen de hype die Tesla creëerde en natuurlijk willen ze een graantje meepikken van dat succes.

MINI kwam onlangs met de mogelijkheid om het eerste elektrische model te reserveren en nu is daar ook Peugeot. De Franse autofabrikant heeft de reserveringsmodule online gegooid op de website van het merk. Prima denk je dan. Staat eind dit jaar die elektrische 208 op de stoep toch.. toch?

Helaas zitten de zaken anders. Peugeot laat weten wie nú reserveert in het tweede kwartaal van 2020 zijn e-208 zal krijgen. Klanten kunnen kiezen voor een e-208 Allure of een e-208 GT. In tegenstelling tot bijvoorbeeld MINI, vraagt Peugeot geen aanbetaling voor de reservering.

Mocht het volgend jaar gaan stormlopen met orders voor de e-208, dan heb je met een reservering wel een gegarandeerde auto in Q2 2020. Geheel vrijblijvend is het niet. Tot en met juni krijgen klanten de tijd om een reservering te wijzigen of annuleren. Daarna zal de order bij de dealer terechtkomen en is de aankoop definitief.

Wie twijfelt kan beter wachten tot volgend jaar. De e-208 staat pas in het tweede kwartaal van 2020 bij de dealer. Een proefrit maken is er dus niet bij. Bovendien zijn de prijzen ook nog niet bekend van de elektrische hatchback. De e-208 beschikt over een 50 kWh lithium-ion accu en een elektromotor met 136 pk en 260 Nm koppel. De Fransoos heeft een actieradius van 340 kilometer.36 reacties

Kijk, een fraaie e! De Tesla 3 kan mij nog niet bekoren.
Wie koopt er in hemelsnaam een auto zonder eerst te kunnen proefrijden?!
@towi1989: ach ja, heb mijn S3 ook gekocht zonder proefrit.
@ghost: samsung s3?
@lekkaah: die Rivièra Blauwe S3 die van de week op de voorpagina voorbij kwam ;-)
@ghost: Gaaf ding! Wrapje of gespoten?
@dutchdriftking: gespoten, Audi Exclusive kleur.
@ghost: een Skoda S3?
@ghost: Inderdaad gaaf ding, veel plezier ermee!
@gandini: thanks 😉
@towi1989: wij kopen ook altijd auto’s van de folder. De 330D die we nu besteld hebben ook besteld voordat de nieuwe 3-serie bij de dealer stond. Met nieuwe auto’s hoef je geen proefrit te maken, die rijden altijd wel prima, Tweedehands is anders.
@tristan25: Ik vind het anders maar lastig. Zelfs in de wetenschap dat het maar voor drie jaar is gaat het wel om ruim 100.000km aan rijplezier wat potentieel verkloot wordt.

Nu heb jij bij Peugeot een stuk minder keuze maar met bij BMW of MB is er zoveel keuze qua onderstel / velgmaat en stuurafstelling dat tenzij je zeker bent per se de hardste of zachtste configuratie te willen hebben het best listig kan zijn.
@tristan25: wait what? gaarste tekst ooit, elke auto rijdt anders, hoezo rijdt een 2e hands anders? Nieuwe modellen onderling rijden toch ook allemaal weer anders?
Cannot comprehend..
@lekkaah: bij een tweedehands auto kun je bij een proefrit kijken of alles werkt. Bij een nieuwe auto zoals bijvoorbeeld een 3-serie kun je er wel vanuit gaan dat die gewoon goed rijd. Maar iedereen denkt daar anders in natuurlijk.
@tristan25: Lullo
@daanvankooij: louter paardje amice
@tristan25: Bij Mercedes Weggehaald
@tristan25: als nieuwe auto’t altijd wel prima rijden dan heb je je mooi laten oplichten. Je was immers met een nieuwe Dacia Sandero, rijdt ook wel prima, ook tevreden geweest. Zonder proefrit wil ik de auto niet, en als het model nog niet een paar jaar op de markt is wil ik de auto ook niet.
@mashell: mwah Dacia ben ik niet echt van. Maar aangezien wij altijd BMW, Jaguar en soms Mercedes nemen zijn dat auto’s die over het algemeen allemaal wel goed rijden. Als je een merk koopt wat je nog nooit gehad hebt is het misschien wel handig om een proefrit te maken.
@mashell: afgezien van een Tesla, daar was een proefrit misschien wel handig geweest, wat een drama auto was dat.
@mashell: in een Dacia wil je toch niet dood gevonden worden?
@towi1989: Inderdaad. Voordat je een relatie begint met een vrouw wil je toch ook eerst even de olie verversen, de koplampen nakijken en checken of er geen troep uit de uitlaat komt.
@berlinetta: Even snuffelen kan geen kwaad.
@berlinetta: m’n vriendin ging niet akkoord met de koplampinspectie, helaas.
@towi1989: leasemaatschappijen
@towi1989: Euhm… Sinds ik nieuw rij en m’n auto zelf samenstel.
logisch voor een premium model als dit
Als ik er al 1 zou willen hebben, dan graag een 2.0 Turbo met iets van 200 pk. Een RC heet dat bij Peugeot meen ik.
Kreeg laatst ook een advertentie om de bmw ix3 te reserveren… nee bedankt
50kWh, realistisch bereik is dan zo’n 250 a 300km. Ik ben vooral benieuwd wat de prijs gaat doen. Want de specs rondom het laden heeft de auto ook met zich mee!
Ik zou in ieder geval de uitgebreide reviews afwachten. Fully Charged goed in de gaten houden op YouTube of anders Tesla Bjørn. Die zijn er vaak vroeg bij met EVs.

De Citroen met dezelfde componenten kwam er volgens mij al aardig goed uit.
Hype? Ze willen klanten gewoon alvast ‘vastleggen’, aan zich binden. Een klant die nu een Kona Electric gaat leasen heeft de komende 4 jaar geen andere auto meer nodig. Als mensen bereid zijn om nog even te wachten is dat alleen maar mooi voor Peugeot.
Mooie manier om een indicatie van de vraag en het (potentiële) klantenbestand te krijgen. Weten ze tzt meteen waar de marketing nog even bij moet sturen omdat de vraag eventueel uitblijft.
Mooi, nu reserveren en als de hype compleet is kun je cashen door je reserveringsslot te verkopen. Makkelijkste 12,50 ooit verdiend!
@gulli: daarom baal ik van achterwege blijven van aanbetalingen. Da’s over 2 jaar gewoon gratis geld!
@Rubenpriest: is dit enkel in NL zo? In België zie ik namelijk op de website van Peugeot dat een reservatie mits aanbetaling van €500 mogelijk is. Nadien kan je blijkbaar steeds je bestelling annuleren en de reeds betaalde €500 terugkrijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).