Peugeot Fractal is mieters lekkere conceptcar

Auteur: , 17 Reacties

Klein, gedrongen, open, agressief, Peugeot's kenmerkende Duo Penotti-paintjob en massive velgen: jep, dit is een conceptcar in zijn meest zuivere vorm. En juist daarom zo lekker.

Met de 206 CC bracht Peugeot het stalen klapdak naar de gewone man, nadat enkele jaren daarvoor Mercedes deze techniek met de SLK nieuw leven had ingeblazen. Niet zonder succes, de kleine cabrio ging als warme broodjes over de toonbank. Dat gold al in mindere mate voor zijn opvolger, de 207 CC. Van de 208 hebben we tot op heden nog geen open versie gezien, en Peugeot gaf eerder al aan dat dit waarschijnlijk ook niet zal gebeuren. Of toch…

Aangezien de Fractal te vroeg op het net is verschenen, weten we eigenlijk nog vrijwel niks over het apparaat, los van de looks en een weinig zeggend teaserfilpje dan. We zien een compacte vierpersoons cabrio, op sommige van de foto’s voorzien van een kekke hardtop. Het blijft vooralsnog even de vraag of Peugeot met deze concept slechts wil hinten naar een designtaal die we in de toekomst op de huis, tuin en keuken-modellen gaan tegenkomen, of dat er daadwerkelijk een nieuw sportief model op komst is. Eind september loopt de laatste Peugeot RCZ van de band en dan zit Peugeot zonder sportief model (de rappe 308 GTI even daargelaten). Laat maar komen dus!

UPDATE: de Fractal is officieel, alle info vind je HIER!17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het zal wel aan mijn inlevingsvermogen liggen, maar dat dak past volgens mij echt niet achterin..
@jessev: misschien hebben ze het zelfde systeem als bij de C3 pluriel gebruikt.
@moondustfocus: Dat was toch een stoffen dak (Met metalen bogen/stijlen) en geen stalen dak.
@jessev: klopt, het dak ging mee of bleef thuis.
Ik bedoel natuurlijk inbeeldingsvermogen overigens.
Wat een gave concept.
Kan met de hardtop zo in productie om die uitgekauwde Mini van repliek te dienen. Sinds de laatste facelift van die Mini is er in de klasse leuke B-segmenters erg weinig meer over.
Laat maar komen
Maken!
Klein insectje
Op andere media wordt gespeculeerd dat Fractal weleens de DS-lijn van Peugeot kan zijn. Zelf verwacht ik dat het iets elektrisch a la de i modellen van BMW wordt.
Mooi wagentje overigens.
Dus de RCZ is, volgens de een na laatste zin, exit? Jammer, het was toch wel een erg gave wagen.
Wat een mottig ding zeg
Mooi ding!
Interieur beetje aanpassen en in productie zou ik zeggen
Ik kan er niet aan doen maar ik word er een beetje warm van.
Ben ik de enige die de Hyundai Veloster ziet?
Cool concept maar we weten van Peugeot dat het uiteindelijke productiemodel in de verste verte niet gaat lijken op de rete dikke concepts waar ze altijd mee komen. Jammer is dat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).