Peugeot opengereten door losgekomen vrachtwagenwiel

Auteur: , 26 Reacties

Het is een wonder dat de bestuurder niet hetzelfde overkwam.

Het zal je overkomen: je bent gezellig met het gezin onderweg naar familie, wanneer je ineens terechtkomt in een Final Destination-scenario. In een flits zie je een enorm wiel op je af stuiteren, tijd om te reageren heb je eigenlijk niet meer. De rest kun je zelf invullen.

Gelukkig kwam het niet zo ver voor de bestuurder van deze Peugeot 2008, want niemand anders zat in de auto. De bestuurder mag van geluk spreken dat de vrachtwagenband niet een paar centimeter verder naar links door de ruit vloog, anders was hij/zij ongetwijfeld het haasje geweest.

In plaats daarvan verwoestte de band vooral de bestuurderszijde van de auto. De passagierszetel is behoorlijk beschadigd, om over het kinderstoeltje achterin de auto maar niet te spreken. Het kind had duidelijk een engel op de schouder, want ondanks aandringen kon het uiteindelijk niet mee met zijn ouder. Door de enorme vaart waarmee het projectiel de auto binnen kwam vliegen, werd het plafond tevens opengewerkt alsof het een sardineblikje was. Het had maar een beetje anders hoeven uitpakken of het incident had fatale gevolgen gehad.

Volgens de Lancs Road Police is dit niet het geval. Helemaal begrijpen kunnen de agenten het nog niet, maar de bestuurder wist het incident te verlaten met slechts lichte verwondingen.26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Een vrachtwagenwiel is het natuurlijk. Ik vond het al wel erg veel schade voor alleen een band. Bestuurder heeft wel echt gigantisch geluk gehad met deze afloop…
@trustmeiamanengineer: Het is een band + velg dus het weegt zeker wel wat. Vergeet ook niet de snelheden waarmee je te maken krijgt. Een auto die met 120 km/u de ene kant op gaat en een vrachtwagenwiel dat met 60 a 80 km/u van de andere kant komt gestuiterd kan dus het bovenstaande resultaat geven
@trustmeiamanengineer: met een Hummer2 was de band door midden geklapt
Em hoe is het met de vrachtwagenchauffeur?
@potver7: U bedoelt de bandiet?
@potver7: Als je 18 wielen hebt, dan merk je het niet als je er eentje minder hebt. Tenzij het een van je voorste wielen betreft…
@metalmike: zou me niets verbazen als de meeste chauffeurs met witte platen dat niet eens merken….
@metalmike: Ik kan je uit ervaring vertellen dat een wiel meer of minder duidelijk merkbaar is bij een volgeladen vrachtwagen, ook al zitten er aan de zelfde as nog drie andere.
@potver7: ik zal t m even vragen: wszystko w porządku?
Dat moet je toch dun door de broek gaan….
Ziet er gezellig uit ….
Vraag me af hoe de schade zou zijn geweest als de auto een glazen (panorama)dak zou hebben gehad.
@rynnus:

Dan heb je in ieder geval geen scherpe stalen plaatdelen in het interieur. Enkel wat glasscherven die verder ongevaarlijk zijn.
Gewoon een wiel van een vrachtwagen jatten midden op de snelweg. Ongelooflijk
Wel een geweldig excuus om volgende keer je kind te vertellen dat ze gewoon moeten doen wat je zegt. “Als jij je zin had gekregen om mee te gaan was je nu dood geweest!”
Blij dat ik Volvo rij
@toontjelager: alsof het dak van een volvo daar wel op berekend is
@reetschild: als ie een eland kan hebben… http://childcareisfun.co.uk/wp-content/uploads/2013/07/20130703-124751.jpg wellicht toch net iets steviger dan Frans blik ;)
@toontjelager: hele andere klasse (maat én prijs) auto. Beetje appels met peren vergelijken.
@reetschild: die Peugeot rijdt op dezelfde weg als die Volvo dus mag je dezelfde veiligheid van verwachten. Een kleinere compacte auto mag minder ruim, minder snel, minder comfortabel en minder luxe zijn maar eigenlijk niet minder veilig.
@mashell: wat een onzin. Alsof alle auto’s even veilig zijn. Alsof je mag verwachten dat een Suzuki Celerio even veilig is als een Mercedes S-klasse. Daarbij zal ik even een eerlijk vergelijk opstellen: de Volvo V70 van het plaatje tegen een Peugeot 508. Is een stuk redelijker dan wat hier geïnsinueerd wordt.
Ach. Pietje zal die bestuurder nu wel op een andere manier komen halen. Want zo gaat dat in de film ook…
Wat zonde!
Brexit?
Lijkt op een middenmaatje autowiel. Een echt vrachtwagenwiel had dan veel meer schade aangericht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).