Mafklapper rijdt opzettelijk in op een Tesla feestje

Auteur: , 19 Reacties

Een betreurenswaardig incident.

airstream

In de thuisbasis van Amerika’s auto industrie, heeft nieuwkomer Tesla een koude douche gekregen. Nieuwsorganisatie clickondetroit bericht dat een pickup op een groepje mensen ingereden is die een ‘Tesla Explores’ bijeenkomst bijwoonden. Het evenement vond plaats nabij de fabriek van General Motors in Hamtramck, Michigan. Dezelfde plaats waar ooit deze houten testbaan stond. Volgens getuigen was de daad van de bestuurder opzettelijk.

“Witnesses tell WDIV Local 4 the driver crossed the center line and, at a high speed, intentionally slammed into the people. The witnesses said three people were hit by the truck and flew into the air, including a 73-year-old man who became wedged beneath an air stream. A fourth person who was injured declined medical treatment and appears to be OK. After the truck hit the victims, witnesses said it pulled over on the side of the road and the passenger and driver switched seats.”

Tesla is controversieel in de staat Michigan. Het mag er geen auto’s verkopen omdat het niet werkt met third-party dealerschappen. Directe verkoop vanaf de fabriek aan consumenten is verboten in de staat. Sterker nog, officieel mag Tesla niet eens service aanbieden aan klanten die de moeite nemen een Tesla te kopen in een andere staat. It’s a free country, maar hier en daar toch wat minder dan je zou verwachten.

Tesla is al enige tijd bezig te vechten tegen deze restrictie. Niet alleen in de rechtszaal, maar ook met behulp van ‘provocaties’. Zo opende het een showroom in een groot warenhuis in de staat, waarin Tesla’s staan met bordjes ‘not for sale’ erbij. Het Tesla Explores evenement, waarbij Tesla met een Model X en een airstream-caravan het land doorreist is een andere manier om mensen kennis te laten maken met hun producten.

Dat de strijd hard gespeeld wordt, blijkt wel uit een uitspraak van GM topvrouw Mary Barra tijdens de CES dit jaar:

“Unlike some EV customers, Bolt EV customers never have to worry about driving to another state to buy, service or support their vehicles.”

Enfin, de politie doet nog onderzoek, dus of het incident daadwerkelijk het gevolg is van anti-Tesla sentiment staat nog niet vast. Één plus één is vaak twee, maar het kan ook gewoon om een gekkie gaan die toevallig net een Tesla-evenement uitgekozen heeft als doelwit. Tesla heeft zelf het volgende statement naar buiten gebracht over de kwestie:

“We’ve learned of an incident earlier today in Detroit involving a pickup truck that collided with four people near one of our mobile galleries. Our employees are safe and accounted for, and our thoughts are with those who were injured. We will offer any assistance we can to the authorities who are on the scene.”19 reacties

De spanning loopt weer hoog op bij Tesla.
@cossiekiller: ba dum tss
Lekker land weer
Hopelijk is er een Tesla met camera’s die de pick-up heeft gefilmd.. zou mooi zijn als de dader obv die beelden gepakt wordt. Misschien kan Tesla verder de slachtoffers bijstaan in de rechtzaak tegen de debiel in de pick-up.
Triest volk dit. Een 100% Amerikaans product en nog vinden de rednecks dit niks.
@lekbak: ‘make America great again’ #fakenews
Land of the free and home of a bunch of simpletons. Jammer zoiets. Wanneer leren mensen nou eens zich normaal te gedragen ten opzichte van mensen die iets anders hebben of doen? Laat die mensen lekker Tesla rijden als ze dat willen, niemand verplicht jou je pickup truck in te ruilen tegen iets elektrisch.
Het wisselen van bestuurder doet me toch vermoeden dat er een flinke sloot drank oid in het spel is. Maakt verder ook niet uit, natuurlijk erg genoeg allemaal. Maar of het echt een gerichte aanval is durf ik niet direct te zeggen.
Toevallig laatst een artikel in Quote gelezen over die Hollandse enclave in Michigan, in tegenstelling tot de rest van de staat aartsconservatief. Prachtig om te lezen hoe die mensen in hun eigen wereldje leven aangaande zaken als homoseksualiteit, het broeikaseffect en hoe de duivel continu op de loer ligt.

Wellicht dat de dader hier vandaan komt.
@granlusso: er zitten daar ook Amish. Zit ook Nederlands volk bij, maar die rijden geloof ik geen auto…
@lekbak: Paard met wagen en lekbak denk ik ;)
Geradicaliseerde petrolhead…
@6speed: nu moeten we oppassen dat we niet allemaal gedemoniseerd raken.
@6speed: En daarmee een schande voor al die andere petrolheads. Ik rij tegenwoordig al met een stekker zichtbaar op de hoedenplank. Als teken dat ik goed ben.
@postzegel: Ik durf mijn gordel niet eens meer om te doen, voor je het weet denken mensen dat het een ander soort gordel is.
@6speed: en rozen voor de vrouw ook niet meer. Iets met gordelroos..
De bestuurder en passagier hebben van plaats gewisseld? Logica?
Volgens laatste update op electrek.co is er een verklaring van de politie dat het gaat om iemand onder invloed van drugs en zonder rijbewijs. Dus van gerichte ‘aanval’ op elektrische auto’s lijkt geen sprake.
Ik kan er mee inkomen dat je geen fan bent van EV’s. Maar om t nou om zo’n manier te uiten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).