Pik een 730 pk sterke Audi RS6 op in Apeldoorn

Auteur: , 47 Reacties

Als het origineel niet krachtig genoeg is, is dit misschien iets voor je.

Gewilde auto’s als de Audi RS6 kunnen als vanzelfsprekend rekenen op een overvloed aan tuningspakketten. Natuurlijk kun je, wanneer je in het bezit bent van zo’n sportieve familieauto, aankloppen bij een obscuur bedrijf dat krankzinnige prestatiecijfers uit de motor weet te trekken, maar je kunt het ook simpel en eenvoudig houden en naar ABT gaan.

De Duitse huistuner van VAG-producten heeft uiteraard een dijk aan ervaring met dergelijke auto’s, dus voor verrassingen zul je niet snel te komen staan. Daarbij is de tuning veelal effectief genoeg om je verlangen naar meer, meer, méér vermogen voor enige tijd te stillen.

Een fijne bijkomstigheid in een geval als deze is dat men niet gillend van je auto weg zal rennen, wanneer je deze weer door probeert te verkopen. Bij ABT zijn ze pienter genoeg om de motor op zo’n manier aan te passen dat de extra paardenkracht amper ten koste zal gaan van de betrouwbaarheid. En dat is wel een fijne gedachte. Degene die de RS6 in kwestie heeft laten aanpassen, heeft daarvoor namelijk 25.000 euro afgerekend. Of het de upgrade van 560 pk naar 730 pk waard is geweest, dat laat je maar weten in de reacties.

Momenteel staat de Audi RS6 met ABT-tuning in Apeldoorn bij Car Gallery de Adelaar. Hoewel de auto recentelijk op de Facebookpagina van het bedrijf verscheen, is hij vooralsnog niet op de website van de dealer verschenen. Een prijs durven we dan ook niet te noemen, maar het spreekt voor zich dat deze hete stationauto de nodige euro’s zal kosten. We zetten in op een bedrag om en nabij de 100.000 euro.

Met dank aan Levinus voor de tip!47 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mijn god, voor 25K extra koop je een kanon op 2 wielen + 2 jaar tanken voor je auto én je motor. Dus nee, niet waard.
@kars: AUTOBLOG
@kars: met die 2 jaar tanken erbij kom ik helaas uit op een ‘kanon’ van maximaal 9K Misschien een mooie Kreidler? ;)
Apeldoorn….Ik begreep dat dasr nogal wat louche autobedrijfjes zijn..
@maarten020: Ja maar dat zijn meestal bedrijfjes die bestaan een paar maanden tot een jaar en zijn dan plots van de aardbodem verdwenen. De Adelaar kun je hier echt NIET mee vergelijken..

Ik loop toevallig stage bij De Adelaar, ik doe zelf IVA in Driebergen en iedereen die daar werkt heeft die opleiding gedaan. Het is een heel hecht familie bedrijf wat nu al 29 jaar lang bestaat, alles is ook bij alle auto’s inzichtelijk. Deze RS6 hebben ze voor een klant op aanvraag geïmporteerd. Waarom deze ombouw zo duur is, alles is aangepast maar dan ook echt alles aan de motor. en dat is niet te vergelijken met even chiptunen bij JD. Maar Apeldoorn heeft een slechte naam omdat heel vroeger (ik dacht 50 jaar terug) de automarkt hier zat, en op een automarkt wordt uiteraard ook gesjoemeld. Maar dat is 50 jaar terug. De Adelaar is een heel professioneel bedrijf en je kunt ze niet vergelijken met alle bedrijven in Apeldoorn!
@glenn_vanommeren: dank voor je heldere reactie, weer wat geleerd!
@maarten020: Hoe is Sleutelbloem eigenlijk?
Voor de echt snelle plofkraker! Pas maar op dadelijk komen ze hem halen.
@jupke: Boeven jatten niet van elkaar.
@rickb: Hoezo naïef..
@werf76: nee, dat is boeven etiquette
Herr Wagner, Django Wagner? Nieuwe wangen in de zetels zijn dan geen overbodige luxe, en dan snap ik de ABT kietelsessie ook nog wel.
@RickB: nou… Die zal toch wel Mercedes rijden?
Een witte tegelvloer en apeldoorn? Ik pas.
Car Gallery Apeldoorn nee dank u
@thomasthomas: ik woon toevallig in apeldoorn, en dat is zeker onterecht. De adelaar bestaat al bijna 30 jaar en is geen ‘bedrijfje’ de net een jaar bestaat en de boel beduveld. Anders zou je het niet 30 jaar uithouden😋 De adelaar heeft een hele goede naam. ze hebben altijd hele mooie autos staan met alle onderhoudshistorie er bij. Ik heb mijn auto er namelijk ook gekocht. Service is ook top
@carspotterbart: Ik ken zat bedrijven die eigenlijk al lang en breed failliet moesten zijn, maar er wordt nog dagelijks thee gedronken…
@johnhert: dat is echt belachelijk wat je nu zegt. Dus als van de akker in apeldoorn zat dan was het niet goed… of munsterhuis etc etc
@carspotterbart: Nee, rare conclusie trek je ook. Ik geef alleen maar aan dat als een bedrijf 30 jaar bestaat ze niet automatisch geweldig zijn…
@johnhert: nee inderdaad, als je het niet weet waarom schrijf je het dan. Die mensen bouwen in 30 jaar een goeie naam op en jij boort dat even de grond in. Je kunt niet iedereen over een kam scheren. Meerdere mensen in mijn omgeving hebben in de loop der jaren bij de adelaar een auto gekocht en altijd perfect behandeld. Ook net buiten de garantietermijn hebben ze bij mij 2 maanden terug mn ketting vervangen onder coulance, dat doen denk ik weinig bedrijven….
Blijft voor mij toch op de een of andere manier een guilty pleasure
Ja die gaat iemand wel pikken.
730pk is “gewoon” een stage 2 tuning via een willekeurige JD of DVX.
Wat green geld en wat ben je oliedom als je dit in NL koopt, uit Gernania halen is veel slimmer en vooral veel goedkoper
@autodrome: green=een
Apeldoorn, niks tegen Casper maar ik zou er niet snel een auto kopen..
@ghost: hoezo niet? Apeldoorn ligt aan de A1… De A1!
“What could possibly go wrong?”
@ghost: ik ben ook zeer selectief in de bedrijven in Apeldoorn waar ik auto’s zou kopen.

Tegelijkertijd is jouw opmerking wel precies het probleem waar een aantal nette bedrijven uit Apeldoorn nog steeds onterecht door benadeeld worden.
@casperh: dat is zeker waar. Alleen hoe weet je als leek/buitenstaander bij wijze van of je een “goede” of “slechte” treft?
@ghost: hoe weet je dat bij een autobedrijf buiten Apeldoorn? Reviews checken op internet, goed kijken naar de auto die je koopt, gezond verstand gebruiken.
@casperh: En een Auto-Kennis onafhankelijke aankoop-keuring.

Misschien gratis reclame, maar wat een toewijding krijg je voor het relatief lage bedrag dat je betaald!
Auto handelaar en Apeldoorn , hmm ik koop nog liever de goedkoopste bij jetcars uit de showroom…
Heren, de echte automarkt in Apeldoorn is al vele jaren geleden hoor. Daar komt de slechte naam van. Gezeur hier altijd met Apeldoorn en auto’s…
@caraddict7: jajaja apeldoorn is helemaal mooi
@caraddict7: de sleutelbloemstraat heeft nog steeds geen beste reputatie
@dirkiii: ook daar zitten bedrijven die wél netjes zijn
@caraddict7: Klopt grotendeels, toch zou ik deze firma overslaan ;)
@caraddict7: lol, aan de sleutelbloemstraat zag ik gisteren al weer een Lambo, een Bentley en een S5 staan bij panden waar je dat niet zou verwachten. Als de rest van de auto’s bestaat uit punto’s en ander klein spul bekruipt mij toch een ander gevoel dan dat dit helemaal safe is. Niets ten nadelen van de goede in Apeldoorn (ook aan de sleutelbloem), maar ik koop als Apeldoorner niet snel een auto in eigen stad…
Nee die particulier op de hoek van de straat die is lekker betrouwbaar
25000 euro voor om hem van 560 naar 730pk te krijgen? Bij JD voor 1 tiende van dat bedrag.
Voor dat bedrag verwacht ik een geopende motor die intern versterkt is, nieuwe turbo’s en verbeterd koelingssystemen, tesamen met software op maat.
Wat je krijgt is onduidelijk maar lijkt erop dat je software en een set nieuwe downpipe krijgt met nog wat pijpwerk voor wat nicer geluid…. En garantie die inmiddels verlopen is?
Ik koop nooit weer een auto on apeldoorn. Na 3 maand versnellingsbak moeten reviseren. Zij gaven totaal niet thuis en hadden zich helemaal ingedekt . De rechtsbijstand kon zelfs niks doen.
@jarnobakker: gemeen hè, van Apeldoorn!
@jarnobakker: Laat me raden, die rechtsbijstandverzekering, zat die toevallig ook in Apeldoorn?

Zou voortaan nooit meer iets in Apeldoorn kopen als ik jou was, nog geen paar sokken van een Euro.
@jarnobakker: ik zou als ik jou was gewoon nooit meer een auto met versnellingsbak kopen, ze gaan allemaal stuk namelijk!
25k. ABT is serieus duur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).