Polestar geeft de S60 en V60 extra downforce

Auteur: , 19 Reacties

Vraag van de dag: heb je daar iets aan?

Neen, waarschijnlijk niet. Desalniettemin heeft de huistuner van Volvo een bodykit ontwikkeld die ervoor zorgt dat de S60 en V60 Polestar maar liefst 30% extra downforce genereren. De aerodynamische componenten zijn gemaakt van koolstofvezel. Er worden slechts 1.500 exemplaren met deze kit uitgerust, dus geïnteresseerden doen er goed aan om vast een telefoontje te plegen.

De onderdelen zijn ontwikkeld door Polestar en Cyan Racing, het officiële raceteam van Volvo. Het kitje bestaat uit een splitter aan de voorzijde, skirts en een spoiler aan de achterzijde. De onderdelen werden getest op de Nürburgring en dus vallen de puzzelstukjes op hun plek. Volvo reed enige tijd geleden namelijk het ‘Ringrecord voor vierdeurs sedans aan flarden met een S60. Op dat moment was men de aerodynamische foefjes aan het testen.

Naast de onderdelen die zijn gericht op de aerodynamische eigenschappen van de auto krijgt deze editie high gloss velgen in het zwart, koolstofvezel spiegelkappen en een nieuwe lakkleur die luistert naar de naam Bursting Blue Metallic. Ook het interieur werd lichtjes aangepakt.

Onder de kap van deze edities ligt de viercilinder met 367 pk en 470 Nm. De S60 gaat daarmee in 4,7 tellen naar 100 km/u, de V60 doet er 0,1 seconde langer over. Beide auto’s hebben een gelimiteerde topsnelheid van 250 km/u. Öhlins nam overigens het rijwielgedeelte voor z’n rekening.19 reacties

want zo’n dinosaurus moet nog meer gewicht op het asfalt hebben
Het staat wel dik
@poes: het staat uitstekend 👌
Leuk hoor. Maar is de S/V60 niet al op z’n retour?
@vonklausenburg: Nou laten we zeggen dat de auto een eigen publiek heeft en ik vind deze auto 1000000x mooier dan de Toyota yaris GRMN
@599gto: wat heeft die Yaris ermee te maken? Totaal andere auto. Maar idd, ik vind de V60 Polestar nog steeds een gave auto.
@720s: Ze zijn beide super duur vergeleken met de instapprijs
@vonklausenburg: daarom maken ze ‘m aerodynamisch wat sneller, want hij is -gauw- aan vervanging toe…
Het ziet er wel geinig uit. Alleen dat spoilertje op de spoiler, dat ziet er toch een beetje knullig uit.
@robert110: ja wat is het volgende… 3 spoilers op elkaar?
@robert110: heeft inderdaad een hoog ‘Halfords gehalte’!
Rare combinatie ook, een beetje bedeesde auto als een S60 en die dan aanpassen voor meer downforce..
30% extra. Dus van 100 gram naar 130 gram? Sorry Volvo, ik ben echt een enorme fanboy, vind alles wat jullie doen ongezien briljant, maar hierbij weet ik ’t ff niet…
@volvo-s60-adept: Dus eigenlijk vind je niet alles ongezien briljant toch? ;)
Vervang dan de hele spoiler door een sport ducktailtje ipv er eentje bovenop plakken. Dit lijkt nergens op
Normaal 20kg downfoce en nu 26kg?
@dutchdriftking: eerder 150kg lift voorheen, en nu maar een goede 100kg. Maar ‘meer downforce’ klinkt veel beter dan ‘minder lift’…
Wat een onzin dit, dit is jammerlijke aan het nieuwe volvo brand. Al dat gepruts plak spoilers. Net zoals die r-design rommel.
Ik had een beter onderstel verwacht, eindelijk af van die Volvo FH12 draaicirkel…

Nog even wachten tot volgend jaar dus, voordat de volgende generatie op visite komt. Voor nu mogen ze die rempartij wel opsturen.
Geinig om te zien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).