Politie Emmen tikt agenten op de vingers na taxiritje

Auteur: , 41 Reacties

Terecht of muggenzifterij?

Politie Emmen tikt agenten op de vingers na taxiritje

Als dit dit nooit gefilmd was, dan was er niets aan de hand geweest. Het filmpje is echter op het internet terecht gekomen en nu is er stront aan de knikker.

Afgelopen weekend schoten agenten een groepje dronken studenten te hulp. De studenten stonden op een taxistandplaats te wachten om een rit naar huis te nemen. De agenten besloten de studenten te helpen en ze thuis te brengen. De zwaailichten en sirene werden gebruikt en de agenten reden met hoge snelheid over de weg. Omdat het al zo laat was, kwam de politie (vrijwel) geen overig verkeer tegen.

De video is via Twitter naar buiten gebracht en nu zijn de agenten de sjaak. Op het filmpje zijn de twee niet herkenbaar in beeld te zien, maar de Politie Emmen weet om wie het gaan en heeft maatregelen genomen. Welke maatregelen er zijn getroffen is niet bekend. Tegenover RTV Drenthe laat een woordvoerder van de politie weten de actie te betreuren. De politieauto is bestemd voor het vervoeren van verdachten en mag niet gebruikt worden als taxi, aldus de woordvoerder. Bekijk de video op Autojunk.41 reacties

Gun die agenten ook eens een dagje plezier!
@oceanview: vertel je dat ook tegen de agenten op het moment dat ze een klapper maken tegen een andere auto, de bestuurder hiervan overlijdt/invalide wordt en er vast komt te staan dat ze zwaailicht en sirene misbruikt hebben zonder toestemming van de meldkamer (prio 1)?
@erik2907: ik zou HEEL hard gaan huilen.

Google even naar de betekenis van het woord ‘moraalridder’, je zult jezelf erin herkennen.
@volvo-s60-adept: heel hard huilen doe ik al van het lachen om opmerkingen zoals deze.

Feit is dat er altijd personen zijn die machtsmiddelen tot hun beschikking hebben hiervan nu eenmaal misbruik maken.

De tik op de vingers zal behoorlijk zijn Erik Akerboom kennende.
@oceanview: die hebben al teveel plezier met dat luizenbaantje
Gebeurt wel vaker, jaren geleden had een vriendin van mij een lekke fietsband na een avondje stappen en kon naar huis lopen. Een paar wouten hebben haar toen ze voorbij kwamen in hun VW busje geladen, inclusief fiets en thuis gebracht. Beetje stom dat ze in Emmen een sirene hebben gebruikt, maar verder zie ik er weinig kwaad in. Ik denk dat de tik op de vingers niet meer was dan een nooit meer doen gesprekje?
Dat de politie ze thuisbrengt kan nog. Maar dat dat met gillende sirenes en lampen moet is natuurlijk wat minder handig.
Er is al zoveel negativiteit over de politie, dit was gewoon een charmeoffensief.
Beetje werven onder de jeugd, het is leuk om bij de politie te zijn.
Om zwaailichten en sirene te gebruiken is niet slim evenals de hoge snelheid. Maar verder is het gewoon een ludieke actie, ik zie er geen kwaad in.
Niks mis mee. Studenten blij, agenten blij en niemand heeft er last van. Het is alleen niet zo slim om het te filmen.
Moet kunnen vindt ik zolang er niemand in gevaar word gebracht
@rainman: vindt -t …
@erik2907: jawohl
Tamelijk stupide actie van de agenten, moet aannemen, dat die – zeker/ook op dat uur – wel wat beters te doen hebben dan dit soort idioterij/interessantdoenerij. Ze hoeven er niet het cachot voor in, maar aande korpsleiding wel de taak om duidelijk te maken, dat dit niet kan. En bij herhaling tot wat anders dan “een goed gesprek” gaat leiden.
@amghans: Blijkbaar niet…
@amghans: Waakzaam en dienstbaar. Vond dit best een aardige dienst die ze leverden!
@amghans: hebben overdag al niks te doen dus waarom sávonds wel?
Heel vroeger een keer met oud en nieuw. Reed er een Politiebusje door de straat en die stopten her en der om te kijken of alles nog goed ging. Mijn buurmeisjes liepen er meteen op af en vroegen of ze een rondje mee mochten rijden met de sirene aan. Dat was geen probleem en na een rondje om het blok werden ze breed grijnzend weer voor de deur afgezet. Mooi toch? Misschien moet je je als politie-apparaat wat vaker positief laten zien, dan lijkt me zo’n taxiritje een prima manier. Misschien volgende keer zonder sirene dan.
@gulli:
Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Kijk naar de politie in de USA. Die staan bekend als niet te beroerd hun trekkervinger te beroeren. Maar zijn ook best te porren voor een charme actie. En pakken groots uit bij demonstratie dagen en andere evenementen.
Een keertje niet over-professioneel uit de hoek komen zou wonderen doen voor het imago van de politie.
@original_arnoud: er zijn vast meer politiekorpsen die het doen, maar ik weet bijvoorbeeld van de politie Rotterdam (youtube; Politie #PRO247) dat ze bijvoorbeeld voor kinderen een soort spoorzoekertje organiseren waarbij de kids op zoek moeten naar een ‘inbreker’ of een ander soort boef. Je moet eens zien hoe serieus die kinderen dat nemen zodra er een echte politieagent met zijn auto of motor meedoet. Mooi om te zien :) https://youtu.be/hQoPMIwce9o
@gulli:
:-)
Ik reed op een 80 km/h weg 54 km te snel en er was verder geen verkeer op die weg kostte mij m n rijbewijs en 850 euro . Maar ik had geen sirene en zwaailampen ,denk dat het daar aan lag??
@dijan: Nee dat lag puur aan het feit dat je als een dwaas hebt gereden. Je bent gecontroleerd of geflitst, dikke pech.
@dieselkameel: Dacht toch echt dat ik alleen in m n auto zat . Was jij erbij?
@dijan: hoe was het olieverbruik bij die snelheid? Doe nou niet zo dom, geef dan ook gewoon toe dat je fout zit en dat je of flitsmeister /waze moet installeren, of accepteren dat dit de gevolgen zijn…
@peug206: Het eerste ERG flauw,maar dat weet jij zelf ook. Natuurlijk zat ik fout,maar dat ontken ik toch ook niet? Flitsmeister stond aan ,maar een motoragent met laser ! Dit was vorig jaar en kreeg mijn rijbewijs na 10 dagen weer terug ,omdat ik geen verleden met grote snelheids ovetredingen had.
@dijan: ik geef inderdaad toe dat die eerste flauw was. Maar je eigen reactie was ook zuur ;-). En conclusie? Dat je gewoon je ogen open moet houden achter het stuur.
@dijan:
Met 140 op de klok over een provinciale weg ís rijden als een dwaas. Overstekend wild (hert/haas/konijn/uil) en je bent gezien.
@original_arnoud: Was geen provinciale weg ,was de A2 rond Eindhoven.
@dijan: dat is de N2 en daar zijn veel op en afritten. 140 is ook daar rijden als een dwaas. En nee, ik rijd daar ook geen 80, maar 140 is anderen in gevaar brengen. En ja, ik rijd er dagelijks en weet feilloos waar dat laser pistool werd gebruikt, dat weet iedere oelewapper hier.
@dijan: ik wist niet dat een Volkswagen zo hard kon!
@720s: Ik wist wel dat jij altijd flauwe opmerkingen maakte die nergens op slaan.
Je kunt tegenwoordig geen geintje meer uithalen door de opkomst van de smartphone. Alles wordt gelijk gefilmd en online gedeeld. En wat ik persoonlijk jammer vind is dat je nooit meer iemand in het water kunt gooien, gniffel.
Waakzaam en Dienstbaar, toch? Volgens mij is dit gewoon het laatste.
Die agenten hebben wel mooi even een aantal gevallen van openbare dronkenschap effectief aangepakt. Nederland was opeens een stuk veiliger en ik slaap weer een stuk beter.
Conclusie van dit tafereel: wegbrengen oké, niet handig van de sirene en zwaailichten. Even op de vingers tikken en klaar.

Geen aandacht meer aan schenken, want de feesboek recherche zal wel weer in de comment sections flink actief zijn. Wat voorkomen had kunnen worden, want er zijn altijd weer mensen die dit koppelen aan: ‘Zie je wel, het land gaat kapot!!!!1!1!!!’
@granlusso: gaan hier mijn belastingcenten naartoe??!?!?!?!????
@2wheeler: Hahaha, ja precies dat.
Jaaaren geleden deden de dienders in Gorkum een soort escortservice; dat bleek niet zo gewaardeerd te worden, naar verluid werden de bromsnorren gratis van doorsmeerbeurt voorzien. Het was overigens niet de lokale Ford dealer die protesteerde…
#vroegerwasallesbeter#jemagookniksmeer
Wat een onzin. Laat ze toch lekker
Typisch geval van antf#$×*^%*ng!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).