Politie-inval in Brabant: dit was de buit!

Auteur: , 41 Reacties

Keigezellig jonguh.

Politie-inval in Brabant: dit was de buit!

De mooiste provincie heeft paradoxaal genoeg ook de slechtste reputatie als het gaat om criminaliteit. Mede daarom toog de politie samen met de FIOD en een paar militairen naar enkele Brabantse autobedrijven om witwaspraktijken te onderzoeken en bewijs te verzamelen. Daarvoor werden invallen gedaan bij bedrijven en woningen, het ging in totaal om negen locaties.

In totaal werden bij de actie 23 auto’s meegenomen met een totale waarde van om en nabij 180.000 euro. Verder lag bij één van de bedrijven maar liefst 250.000 euro aan contant geld. De flappen zaten verstopt tussen autobanden en motorblokken.

Voorts werden sieraden, vuurwerk, een knipmes, boksbeugels (geen Audi’s) en drugs gevonden. Bovendien vormden enkele vondsten aanleiding tot het doorzoeken van een paar andere panden. In één van die panden te Waalwijk werd 650 liter aan chemicaliën gevonden. Maar verder blijft het wel echt een heel leuke provincie.41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Bijlven aparte jongens die brabanders. Een knipmes heet toch gewoon een schaar.
@torsen: Een knipmes heet ook een vouwmes.
https://www.google.nl/?q=knipmes
@torsen: haha!
@torsen: eej moatje! Wè vinde gij van’ons?? Verrekkes goei volk die’en brabanderds. Koekert!
Gaat dit nou weer over Max V. ?
@MercMeister: Max v. is een Monegask; dat ligt aardig uit de buurt van brabonegorije
Altijd mooi die grote hoeveelheden vloeistof die ze er vinden… 600+ liter heb je niet zomaar binnen, dit moet iemand wel zijn opgevallen bij het binnenhalen lijkt mij….
@spykerboy: 650 liter chemicaliën.

Definieer chemicaliën. Ik heb ook wel een liter of 50 staan hoor. Thinner, aceton, zoutzuur, ether, javel, Mr Proper, etc…

Kan met voorstellen dat een garagist daar makkelijk 10 keer meer van heeft staan…
@Esprit_de_Flandre: ah jij bent maar een klein visje…
@spykerboy: wij hebben meer dan 10000L chemicaliën bij ons op bedrijf.
@ronaldddvos: ah jij bent een groter visje…
@fiero: 😂😂
@fiero: hahahaha koning!
@ronaldddvos: precies bedrijf en geen louche garage box of bedrijf.
En toch blijft Brabant de meest gezelligste provincie !
@moewat: ja, als je met zo veel drugs achter je kiezen nog niet gezellig ben dan weet ik het ook niet meer
@moewat: en dan denk ik aan Brabant want daar brandt nog licht
@ritchie: ja, om die plantjes te laten groeien zeker
Dat zal waarschijnlijk niet leiden tot meer dan 1 interessant auto object bij domeinen… goedkope auto’s die in beslag zijn genomen.
@gregorius: Ik denk dat menig studenten crops al handjewrijvend zit te wachten op de 3 limo’s Verlengde 300C’s en een Towncar dacht ik
@gregorius: idd, met een gemiddelde waarde van 7800,- klinkt het niet heel spannend
180.000 gedeeld door 23 is 7826 euro gemiddelde waarde van die in beslag genomen auto’s . Toch niet heel bijzonder lijkt me. Als die Brabanders wat slimmer waren hadden ze daarvan 3 leuke auto’s gekocht
@kenner: leuk bedragje, kun je toch mooi 23 e46’s van kopen om die te redden van petjes
Brabant de gekste al ik hier niet zo trots op ben als Brabander.
Rare jongens daar bij Justitie… ze hadden blijkbaar een tekort aan gemiddelde Jan-modaal auto’s waar particulieren en handelaren de hoofdprijs op bieden.
Circulaire handelswijze nietwaar.
Want dan denk ik aan Brabant, want daar beandt nog licht….
Wat kostte de gehele operatie aan (voor)onderzoek, planning, inzet manschappen etc. etc. etc? Ben meer benieuwd naar de kosten versus de opbrengst.
Ik vermoed dat wij burgers dan nog harder lachen om de cijfers en de overheid niet zo trots zou zijn met deze vangsten.
@v8t6t5: hoezo een kostenbatenanalyse bij criminaliteitsbestrijding? Moet je criminaliteit dan niet bestrijden als je er geen “winst” op maakt? Dat lijkt me maatschappelijk uiterst ongewenst. Bovendien is het sommetje niet zo moeilijk. Kosten €0,00 (want alle politie en justitie is toch al in dienst, dit is het werk waarvoor ze in dienst hebben), baten minder criminelen (>€0,00 en in dit geval minstens €250k). Ik zeg, doorgaan met oppakken van dat tuig!
@mashell: Lijkt mij zeker relevant en interessant. Politie, justitie etc. zijn ook bedrijven. Die moeten in mijn optiek resultaten behalen.
Heel vaak zie je berichten voorbij komen waarin met trots de buit wordt gepresenteerd, terwijl de kosten over het algemeen vele malen hoger waren.
Je valt ergens binnen, je doekt wat op en neemt wat in beslag en op 10 plekken om de hoek gaat men gewoon door. Nog even los van de vraag of ze uiteindelijk schuldig worden bevonden.
Natuurlijk moet criminaliteit worden bestreden, maar wanneer dit op een inefficiënte manier gebeurt dan moet er toch wat veranderen. Lijkt mij dat je jouw belastinggeld ook graag efficiënt gebruikt ziet worden?!
@v8t6t5:

Nooit rendabel natuurlijk ..

Maar het is niet dat de betreffende ambtenaren door het bedrijfsleven weggekocht zouden worden en daarmee belastingbetaler worden ofzo ..
kortom .. die lui verdienen elkaar ofzo ..
@lincoln: een kostenbatenanalyse bij criminaliteitsbestrijding is zeker relevant. Tis simpelweg en zeker in brabant dwijlen met de kraan open. Veranderingen qua wetgeving zouden effectiever zijn dan al die uren rechercheren om van snippertjes iets van een zaak te krijgen. Recherchewerk is langzaam en enorm arbeidsintensief en dan heb je een van de vele plekjes opgedoekt waar erna weer 4 nieuwe komen.
@dakarbemo: was niet aan @lincoln bedoeld maar voor die toppert @mashell
@lincoln: Sinds wanneer betalen ambtenaren geen belasting?
@v8t6t5:

En waar betalen ze dat van dan ??
@lincoln: come on… je hebt nu wel echt een hele makkelijke prooi……..
@camber24: Zoals ik net al zei als je alles zwart-wit bekijkt…
@lincoln: Als je alles heel zwart-wit bekijkt wel, maar dat is niet het geval 😉
Ik keur criminaliteit af.
Toch blijft Brabant een hele fijne provincie.
@kempenaer: juistem, trots dat ik Brabander ben. En met dit soort berichten neem ik een kilo jozo zout mee. Want: is het niet dankzij de fenomenale opspringscapaciteiten van de Brabantse justitie en politie dat er veel opgerold wordt? Kan me werkelijk niet aan de indruk onttrekken dat bv. Limburg of Noord-Holland onder doen voor Brabant. En wat ik criminaliteit? Ik vind treitervloggers een groter gevaar voor de maatschappij (en mijn leefomgeving). En laten we dat nou in Brabant minder hebben.
Knippen en scheren!
geen audi ahahahh🤣🤣😋😋

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).