Politie neemt Mercedes-AMG van 21-jarige in beslag

Auteur: , 137 Reacties

Zeg jongeman, waar doen we dat van?

Politie neemt Mercedes-AMG van 21-jarige in beslag

Van die figuren die op jonge leeftijd in veel te dure auto’s flaneren door steden. De vraag die bij de gemiddelde Nederlander naar boven komt is “Waar doet ‘ie het van?”. In sommige gevallen is er inderdaad keurig (hard) voor gewerkt en is de auto netjes betaald. In andere gevallen is het een huurauto of is het voertuig bekostigd met crimineel geld.

In Almere Buiten trok een 21-jarige jongeman de aandacht van de politie. De crimineel was niet heel helder van geest, want op sociale media pronkte de man met luxe goederen, waaronder een Mercedes GLA 45 AMG. Een auto die nieuw met wat opties meer dan 70.000 euro kost in Nederland. De politie begon een onderzoek en kon geen logische verklaring vinden hoe de man het dure speelgoed kon bekostigen.

Daarom kreeg de 21-jarige gisteren een bezoekje van de recherche. Onder meer zijn AMG werd in beslag genomen en de politie plakte er een mooie ‘Afgepakt’ sticker op, zodat de hele buurt wist wat er aan de hand was. De man wordt verdacht van fraude en witwassen.

Fotocredit: Wijkagent Daniëlle op Instagram137 reacties

Ik klikte voor de grap eens op die instagrampost en begon door de reacties te scrollen. Kwam dit tevoorschijn:

chiwawaofficial:
Wollah jullie ibe3ash zijn zwervers ze hebben Amg’tje gepakt ze denken klaar die man kan geen waggie meer halen tazz 3leekom.

Wat vinden jullie? Moeten we dit soort figuren niet gewoon een spuitje geven zodat we ervan af zijn?
@berlinetta: dit is niet het juiste forum voor deze discussie.
@wildewesten: hierover hoef je geen discussie te voeren
@wildewesten: In nomine Patris et fillii et Spiritus Sancti
@monsieurleloure: vanavond Boondock Saints maar weer eens afstoffen.
@jack_abarth: zojuist gekeken! Blijft een geweldige film
Oprotten met die finnen
@wildewesten: Lul niet zo politiek correct man. Afvoeren dit tuig!
@berlinetta: kan iemand dit vertalen? Ik heb het meerdere keren proberen te lezen, maar ik snap het echt niet.
En hoe spreek je die 3 uit?
@gregorius: dat vraag ik mij dus ook af😂
@gregorius: ik kan het vertalen maar doe het liever niet. Zulke figuren en berichten vermijd ik zoveel mogelijk omdat ik er hoofdpijn van krijg
@gregorius: Ikke ook nie begrijp.
@gregorius: vrij vertaald staat er: wij hebben schijt aan alles en iedereen en doen toch wel wat we willen. Dat daar is letterlijk het afvoerputje van de Nederlandse samenleving.
@gregorius: wollah=dude

ze denken dat ze, nu ze meneer zijn amg hebben afgepakt hij niks meer kan. hij komt gewoon weer een nieuwe auto halen.

bedankt voor het lezen.

das een vrije vertaling ervan.
@gwnbmw: is wollah niet “ik zweer het”

Alhamdullilah
@gregorius: Er staat: ‘Ik zweer het jullie politieagenten zijn zwervers ze hebben een Amg’tje gepakt ze denken klaar die man kan geen auto meer halen ik schijt op jullie.’

Die 3, of ع spreek je uit alsof je het burlen van een hert probeert na te doen zonder je stembanden te gebruiken. Heel moeilijk allemaal.
@gregorius: drie.
@gregorius: de ‘3’ spreek je een beetje uit als de ‘e’ in ‘blegh’, waarbij je je stem een tikkeltje extra schor laat klinken om het zo even te zeggen
@gregorius:
Hoi ik ben tevens huistolk op Autoblog. Mocht er iets niet helemaal duidelijk zijn dan hoor ik dat graag!

Mvg
Maroksahbe uw vertaalpartner en importadviseur van exotische goederen.
@berlinetta: Eigenlijk wel, maar dat is dan weer “inhumaan”. Misschien kunnen we die mensen beter met z’n allen een leeg stuk land toewijzen waar de normale burger er geen last van heeft. Flevoland ofzo, dat kun je mooi afsluiten van de rest van Nederland.
@Edge: is toch al gaande!
@Edge: of als de huidige Nederland je niet bevalt, pak jij gewoon je biezen en ga jij zo een leeg stuk land opzoeken.. echt leuk joh dat we het op deze site nog over auto’s hebben.
@brabusrocket: mwa, vind het anders een behoorlijk briljant en effectief plan, denk overigens dat ik niet de enige ben :)
@lekkaah: de Nederland. Ja ja..
@mopar70: Was reactie op @brabusrocket..
@mopar70: was bijna leuk en een hit geweest. not! Volgende keer even opnieuw proberen maatje
@brabusrocket: Ik woon in Limburg. Telt dat niet?
@edge: Ook daar vind je genoeg kansloze figuren. De achterbuurten van Maastricht en Heerlen wil je ook niet gevonden worden.
@Edge: limburg telt nooit!
@Edge: nee
@brabusrocket: Oja, we moeten ons zeker ook nog laten wegpesten door dat volk.
@techniekmeneer: je moet helemaal niks. Maar zou er geen seconde van wakker liggen als jij jezelf weggepest voelt, en nog weg gaat ook..
@Edge: jaren geleden hadden Jacobse en van Es hier al een oplossing voor!

http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/videos/jacobse-en-es-nieuwe-indeling-nederland
@berlinetta: ondertiteling/vertaling zou welkom zijn, kan geen touw vastknopen aan dit soort losersspeak.
@berlinetta: jammer man, ook al op een autoforum dit soort gedachtengoed komen verspreiden. Echt heel jammer dit!
@brabusrocket: Welk soort gedachtengoed heb ik het dan precies over volgens jou?
@berlinetta: als jij op een “autosite” gaat zitten vragen of het niet slim is om een bepaalde “soort” figuren een spuit te geven. Dan ben je eng bezig gast. Laten we het hier lekker over auto’s en plezier hebben. Al je andere gal en gedachtengoed heb je gelukkig nog altijd PowNed om je uit te leven..
@brabusrocket: Uiteraard moet je het spuitje niet zo letterlijk nemen, misschien ook niet de juiste woordkeuze van mij. En mocht jij denken dat ik het over Marokkanen heb, dan is dat niet zo. Het gaat mij erom dat het een idioot is die crimineel gedrag oké vindt, of diegene nu een Marokkaan of een blanke kutpauper is, dat interesseert mij niet. Aan dat soort figuren heb ik gewoon een hekel en ze dragen in mijn ogen helemaal niks bij aan onze samenleving.
@berlinetta: een hekel hebben we allemaal aan onfrisse figuren. Feit is wel dat ik in dit artikel een AMG zag en daarmee bezig was en jij bezig was met wat voor ras of taal of weet ik veel gedoe..?
@brabusrocket: Ik was benieuwd of er in het bericht van de politie meer informatie te vinden was en ik kwam die domme reactie tegen. Toevallig is het een reactie van een allochtoon. Als een Nederlander een soortgelijke reactie had geplaatst, had ik hetzelfde gereageerd. Dus ik ben helemaal niet bezig met rassen of wat dan ook, dat heb jij er zelf van gemaakt.
@brabusrocket: Je kan ook zelf overdrijven he.. Als je alles letterlijk opvat dan heb je een zwaar leven.
@unknown234: zwaar leven? slachtoffer zijn is hip tegenwoordig.. en dan niet slachtoffer van fysiek geweld o.i.d.. nee, slachtoffer omdat je verontwaardigd bent (beledigd zelfs) door meningen die niet overeen komen met die van hen.
@unknown234: mensen die heel de dag bezig zijn met onderbuikgevoelens hebben pas een zwaar leven.. ik ben wat dat betreft heerlijk ontspannen maat..
@brabusrocket: Toch is het je onderbuik gevoel die hier een rassen dingetje van maakt.

de post waarover gesproken wordt is welliswaar van een allochtoon, maarberlinetta geeft zelf al duidelijk aan dat het hem gaat om mensen die crimineel gedrag verheerlijken, niet om ras. dat maak jij er zelf van.
@brabusrocket: Je komt niet “heerlijk ontspannen” over “maat”.
@berlinetta: brabusrocket is “ge-get” wollah :’)
@lekkaah: zou je haast denken he gegettttt😂 goeie! blijf vooral niet met auto’s bezig maat, op een website genaamd: autoblog. Denk dat jij ook totaal verkeerd zit hier. Pegida.nl met je varkensmutsje op achter je keyboard siert je meer..
@brabusrocket: maat? moet jij geen “broer” “spitte” ? :)
@lekkaah: dat is alleen voor mijn echte broeders niet voor de Peppa Big fanaten
@berlinetta: mensen die je niet bevallen een spuitje geven, als ze van jou ook met gas gedood mogen worden is het beoogde gedachtengoed wel duidelijk toch ??
@bennyblisto: Weet je wat, het is prachtvolk! die mensen die de criminaliteit verheerlijken. nee echt. ik ben blij dat ze bestaan!
@brabusrocket: Spijkers op laag water zoeken. Wat is er mis met crimineel gedrag veroordelen, en een mening hebben over degenen die crimineel gedrag verheerlijken?
@Jochempie: inderdaad helemaal niks mis met crimineel gedrag veroordelen. Maar iets veroordelen en een mening over hebben, of een complete groep een spuit toewensen om zogenaamd een probleem op te lossen is uiteraard compleet wat anders, en dat snap jij ook.
@brabusrocket: jij snapt toch ook dat je het niet zo serieus moet nemen? Hij bedoelt gewoon dat het irritant is dat een hele grote groep het lijkt te vertikken zich netjes te willen gedragen en dat we daar veel te slap mee omgaan. Mijn oplossing is de dienstplicht weer invoeren, als de vaders hun zonen vertikken fatsoenlijk op te voeden.
@brabusrocket: volgens jouw logica hoort dit hele artikel hier niet.
@boomhauwer: artikel wel, maar laten we het ook even over de prachtige AMG hebben gezien dit een autosite is. Al het overige gezeur ben ik na al die jaren ook even klaar mee, jij niet?
@brabusrocket: kijk anders even naar je eigen reactie geschiedenis, die hebben zelden betrekking tot auto’s.
@berlinetta: ga lekker naar nu.nl daar kan je je zuren reacties uiten.
@berlinetta: vroeger had je de natuurlijke selectie. Dat vangnet hebben we in Nederland vakkundig om zeep geholpen.
@berlinetta: ja, soort van pre emptive strike. Ook al hebben ze geen strafblad, waar het vermoeden begint al vooraf mee kappen.
@berlinetta: Hahaha, we zien je aan het eind van het jaar weer bij de top 10 reacties met de meeste likes😉😂
@berlinetta: helemaal mee eens.
@berlinetta: Doneren aan de wetenschap. Kunnen ze nog best nuttig voor zijn
Oftewel wordt hij openlijk ten schande gezet zonder een daadwerkelijke veroordeling…
@jack_abarth: moet aannemen, dat daar in dit geval voldoende gegronde reden voor is.
@jack_abarth: er is al onderzoek gedaan, maar de rechter moet inderdaad nog uitspraak doen. Niet de slimste zet van de politie, al is de tegenstander ook niet handig.
@peug206: In het civiele recht moet je wel verlof krijgen van een rechter om beslag te mogen leggen, maar dit is vrij eenvoudig. De wederpartij wordt namelijk niet eens gehoord (dat volgt in een later proces). Hoe het in het strafrecht zit weet ik zo niet, maar ik kan me voorstellen dat een redelijke verdenking al genoeg is voor een OvJ om beslag te mogen leggen. Daarna zal een rechter zich erover buigen.
@berlinetta: volgens mij is het hier ook zo dat de bewijslast bij de “eigenaar” van de auto ligt. Hij moet kunnen aantonen dat hij legaal genoeg geld heeft verdiend en daar ook voldoende belasting over betaald heeft.
@berlinetta: inbeslaglegging mag gewoon. Maar ik kan me voorstellen dat dit kan wordeb gezien als poging tot smaad, omdat die sticker hem in feite al veroordeeld. En dat moet nog gebeuren.
@peug206: Heb het inderdaad ook even opgezocht. Verdenking is voldoende voor inbeslagneming, maar die sticker vind ik ook niet zo handig. Dit kan er zelfs nog wel eens voor zorgen dat de strafmaat minder wordt.
@jack_abarth: Dit is de ‘pak-ze’ opzet, van origine uit Rotterdam. Bestaat al een jaar of 15 en word inmiddels door veel gemeentes gehanteerd. Is ontstaan uit het maatschappelijke ongenoegen van ’18 jarige mannetjes in dikbolides’. Vandaar ook de sticker voor de bühne… Is al heel veel wetgeving en jurisprudentie wat betreft dit soort programma’s, dus je kan er echt wel van uit gaan dat dit niet een willekeurige te schande stelling is.
@svenska_aeroplan_ab: Bijna goed. Het is de “Pluk ze” wet.
Prima werk maar die politie sticker op de deur maakt er dan weer een beetje een poppenkast van.
@Donstil: vind die sticker eigenlijk wel een goede.
@ikleesookoverautos: maar de hele buurt weet allang wat die jongen doet. Dus het is meer voor de kranten en social media.
Dan vraag ik me af: hoe zeker is de politie op het moment ze zo’n stikker op de deur plakken en een auto afpakken.
Hoe weten ze dat zo iemand bijv niet gelukkig is geweest in een casino? Misschien goed met (online) poker? Loterij gewonnen? Rijke oom? Handig met goedkoop inkopen van sieraden en horloges en goed doorverkopen? 70k is een hoop geld, maar het kan wel.
@gregorius: dacht net hetzelfde. Had al gepost toen ik je blog las.
@gregorius:

Dat soort inkomsten moet je ook gewoon aangeven.
@gregorius: online poker valt onder inkomsten die moeten worden opgegeven, want het is kansspel. Daar zit belasting op. En als je zoveel verdient mag je het “beroep” nemen en is de belasting nog hoger. Ditto voor handelaar. Dus strafbaar is deze persoon in ieder geval in jouw scenario.
@gregorius: Al die dingen die jij noemt, moet je opgeven bij de Belastingdienst. Doe je dat niet, pleeg je fraude. Ook illegaal dus.
@gregorius: staat in de tekst: De politie begon een onderzoek en kon geen logische verklaring vinden hoe de man het dure speelgoed kon bekostigen.
@gregorius: als dat zo was dan had hij die dikke klapper opgegeven bij de belastingdienst. Dus of hij heeft geen dikke klapper gemaakt, of hij heeft hem niet aangegeven. Beide fout.
@tenaci: Als de politie hem verdenkt van witwassen heeft hij dus wel degelijk wat opgegeven bij de fiscus.
@gregorius: Kijk naar het jaarlijks inkomen en kijk naar de prijs van de auto. Is de auto veel duurder dan het jaarlijks inkomen, volgt er nader onderzoek. Meestal is de auto dan gehuurd en gaat de fiscus zich afvragen hoe meneer aan het geld voor de huur komt aangezien dat niet is te zien in zijn inkomsten.
Vrij simpel eigenlijk. en dan mag er dus wat mij betreft een stickertje worden geplakt.
@gregorius: Heb je hierboven in de reacties gelezen wat de beste meneer op internet geplaatst had? Iemand met dat taalgebruik verdient niet eerlijk zijn geld. Vooroordeel? Nee. Feit? Ja.
@gregorius: ik denk dat je niet goed hebt gelezen, er word duidelijk in het stuk vermeld dat hij pronkte op sociale media en hij het niet kon verantwoorden hoe aan de dure goederen kwam.
@gregorius: Is allemaal te traceren he. de geldstromen van zo’n man worden goed onder de loep genomen voordat er over wordt gegaan tot dit soort acties, en er wordt gesproken over fraude/witwassen. uiteindelijk is ook het verhandelen van horloges voor 70k een extra inkomen wat je aan dient te geven. dit soort dingen gebeurt in een samenwerkingsverband met de belastingdienst.
Begrijp die sticker niet zo goed. Als morgen blijkt dat ie onschuldig is, brengen ze de wagen terug met een grote sticker “Onze excuses, we zater er naast!”
Normaal ben je onschuldig tot schuld bewezen is. Door de sticker is hij al veroordeelt zonder vorm van proces. Rechtstaat? Democratie?
@ericc: Ze nemen bij twijfel heus die auto niet in beslag.
@toniominestrone: Maar dan nog, wachten tot gerechtelijkste uitspraak.
@ericc: Als je geen verklaring kunt afleggen over je inkomsten, mag de politie uitgaan van inkomsten uit criminele gedragingen.
@jochempie: alleen tegenwoordig kunnen 21 jarigen heel succesvol zijn als DJ, vlogger of instagrammer. Iets waar de nuchtere Nederlander zegt “maar dat is toch niet zo bijzonder dat iemand je daar geld voor geeft?”. Linke soep van de politie om naming en shaming te doen voordat de rechter iemand al dan niet schuldig bevonden heeft.
@mashell: Dan moet hij daar belasting over betalen. Via onderzoek hebben ze niet kunnen aantonen dat hij genoeg geld verdient om zo’n auto te betalen.
@mashell: De inkomsten van de beroepen die je daar noemt zijn verklaarbaar. Die mensen zijn ingeschreven bij de KvK en houden een administratie bij van hun optredens, sponsorinkomsten etc, en betalen daar ook belasting over. En inderdaad zou de politie zich op glad ijs bevinden door zonder bewijs zo’n shaming sticker op de auto te plakken, en ik verwacht dat ze zo’n PR-blunder voorkomen door afdoende bewijs tegen de eigenaar te hebben verzameld.
@ericc: Er staat dat hij is afgepakt, toch niet dat hij schuldig is? De retoursticker moet dan zijn “teruggegeven”.
@ericc: dus je gelooft werkelijk dat de politie ernaast zit.
@bmwfreak038: ik zeg niet dat ze ernaast zit, maar de verdenking van de sticker stoort me zolang de man niet veroordeelt is. Het is de manier waarop dat me stoort. Als blijkt dat het een drugsdealer is en hij wordt schuldig bevonden, mogen ze hem voor 20 jaar opsluiten maakt me niets uit.
@ericc: het is al duidelijk dat hij schuldig is, als je niet kunt verklaren hoe je aan je centjes komt, is een klaar verhaal.
@bmwfreak038: Als hij veroordeelt wordt, dan ga ik naar de openbare verkoop , doe ik een bod!!!
@ericc: dat wil je niet dit soort gasten denken vaak dat de maximum snelheid de minimum snelheid is.
Dat is dan aan het jong om te bewijzen. Als het eerlijk is verdiend zal dat niet zo moeilijk zijn toch?
Hoewel, als er een ton aan kleingeld uit een fruitautomaat komt rollen is dat wellicht lastig te bewijzen.
En we leven in een vrij land dus alle slang met “3” erin kunnen we weinig aan doen…
Nou @viezefreddy niet naar Almere Buiten dus met de Ferrari. Dan krijg je straks ook zo’n mooie sticker er op en mag je daarna gaan uitleggen dat je een bedrijf hebt waar je het van betaald.

Niet dat ik mij kan voorstellen dat je überhaupt graag naar Almere buiten gaat.
@kilum: Buiten Almere kom ik graag, maar in Almere liever niet.
1 oogst en meneer heeft een nieuwe
Dan heeft ie een grote zolder.
Er wordt ook wel eens geschreven over huurauto’s maar daarvan moet toch ook de huur betaald worden en ze moeten ook door het verhuurbedrijf aangeschaft worden? Lijkt me ook een vrij doorzichtig en te achterhalen verhaal.

De rest van dit verhaal hierboven kan ik allerlei aannames over doen maar dat laat ik even achterwege.
Waarom kiezen “die mannen” allemaal voor het model GLA? Dat ding is zo lelijk als de nacht.. Hier had je er toen ook al een.

https://www.autoblog.nl/nieuws/ongeluk-in-utrecht-met-gehuurde-amg-tijdens-straatrace-108277

Toevallig niet dezelfde auto maar dan weer opgeknapt?
Aan de kleur en de velgen te zien denk ik dat de smaakpolitie hem in beslag genomen heeft.
@cossiekiller: 😂😂😂😂
Denk niet dat de beste man er echt wakker van zal liggen, zal toch wel weer tijd geweest zijn voor een nieuwe
@juniorclk: en dan wordt die ook weer opgehaald, ook zo wordt zijn zwarte geld op een keurige manier geconfisqueerd.
Toen ik m’n V8 Range Sport net had met 23 werd ik ook om de haverklap staande gehouden. Zag je ze altijd balen dat het voertuig op mijn naam stond en ik kon ook kentekenbewijs deel 3 overhandigen. Ja, sommigen werken er wel kei- en keihard voor.
@loserboi932: sommigen ja, maar de kans is relatief groot dat het om een boefje gaat, en ook jij zou dat moeten begrijpen, tenzij je wil dat dit soort tuig veel minder vaak gepakt worden.
@loserboi932: ben je dom ofzo? Hard werken voor een auto?
Die sticker heeft weer een beetje een spruitjes geur. Voor het gewone volk staat het stoer voor dat volk die lachen hier alleen maar om en vegen hun reet er mee af.

Wil je indruk maken moet je toch echt een andere tactiek gaan toepassen.
@Rick-dos: zoals een dolk door de voorruit flikkeren en dan de eigenaar aanhouden voor wapenbezit?
@720s: Wat er dan ook maar in de opslagruimte voor bewijsmateriaal op het bureau ligt :) Daar kun je best creatief mee zijn!
Alle GLAs mogen in beslag genomen worden imo
Naming en shaming past eigenlijk niet in ons rechtssysteem. Maar mooie sticker en netjes geplakt ook.
Terecht. Niemand zou in een GLA mogen rijden. Op wansmaak horen zware straffen.
Ben je in Nederland niet onschuldig tot het tegendeel bewezen is…. Direct auto weg en aan de schandpaal genageld!
Die sticker insinueert wellicht van alles, maar feitelijk staat er alleen “afgepakt” en “misdaad loont niet”. Er staat niet dat de auto is afgepakt OMDAT de eigenaar op misdadige wijze aan zijn geld komt. Er staat alleen dat hij is afgepakt, en een wellicht willekeurig advies van de handhavers.
@jochempie: inderdaad. Schreef iets soortgelijks hier beneden, mijn misdaad is F5 niet gebruikt.
@jochempie: oké. Zouden ze ook stickers hebben. “Afgepakt. Met te snel rijden ben je juist niet snel thuis” en die dan op foutgeparkeerde auto’s plakken?
@mashell: daar zit dus het verschil van inzicht. Wiens schuld is het als iemand de tekst op de sticker leest en het ervaart als insinuatie? Is het de schuld van de politie, die beter moet weten, of is het de schuld van de lezer, die beter moet lezen? Daar kunnen we nog 100 jaar over doorpraten.
Regent het in mei is april voorbij
Die afgepakt sticker is echt Nederlands wat kinderachtig joh! En dan met zijn alleen gaan zitten lachen. Voer gewoon die auto weg als het niet klopt , klaar.
Weer een mooi voorbeeld van de parallelmaatschappij. Legaliseer die rotzooi, valt er ook mogelijk minder aan te verdienen. Het geld dat overgehouden wordt om het kat en muis spelletje te spelen kan vervolgens in de verslavingszorg gestoken worden. Laten we het in ieder geval eens een paar jaar proberen.
@iannuzi:

AUB niet aan beginnen.
Gewoon keihard aanpakken die rotzooi.
Toch goed die sticker/magneet? Hij is letterlijk afgepakt (op verdenking van misdaad). Je weet tenminste dat deze keer de Ster niet (weer) in panne staat.. En als de politie je auto en inboedel komt halen, dan weet heel de buurt dit zowiezo, sticker of niet, terecht of niet.
Zand erover :D
Zie ze vaak met 4 man rondrijden in het centrum van Almere,constant volgas harde muziek en alle ramen omlaag.
Ik blijf het me afvragen wat voor debiel je bent als je een auto van 70k gaat rijden terwijl je het niet kan verantwoorden.
@maroksahbe: voor de drie passagiers in de auto ben je dan vast de held.
Misdaad loont niet. Mag ik even lachen….
Wat een trieste actie, als je dmv misdaad zulke wagens kunt veroorloven loont het wel degelijk.
Pak het probleem dan aan bij de bron, iemands auto afpakken doe je gewoon niet.
Liever met zwart geld betaald als gefinancierd van de bank

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).