Politie pikt Ferrari af van zonaanbidder in Oisterwijk

Auteur: , 57 Reacties

De eigenaar zat op een terrasje om van de zon te genieten, maar daarmee vloog hij iets te dicht bij de zon.

Oisterwijk

De lange arm zag de witte F430 (aankoopadvies) met Italiaanse vlag erop namelijk staan en besloot eens een kentekencheck uit te voeren. Immers hebben we met zijn allen afgesproken dat zo’n dikbolide rijden feitelijk tegen de regels is in ons land. In een tamme B-segmenter (rijtest) zal jij je verplaatsen en nergens anders in!

Woede tegen het systeem daargelaten, bleek het wantrouwen van de politie in dit geval niet meer dan terecht te zijn. Uit de gegevens bleek namelijk dat er het een en ander niet klopte aan de auto. De gele plaat die trots op de auto prijkte, was al jarenlang vervallen omdat de auto op papier naar het buitenland geëxporteerd is. Een hele foute Fezza dus, deze F430.

De politie spreekt zelf over strafbare feiten. Daarom is de auto weggesleept voor nader onderzoek. Overigens kudos aan Politieteam Groene Beemden voor het gebruik van de term ‘dikke Ferrari’:

Terrasjesweer in Oisterwijk? Niet voor deze dikke Ferrari. Omdat er een aantal zaken niet goed geregeld waren met het…

Geplaatst door Politieteam Groene Beemden op zondag 8 april 2018

Normaal zouden we hopen dat de eigenaar genoten heeft van zijn dure drankje op het terras. Doch omdat het er alle schijn van heeft dat het in dit geval rapalje betreft dat parasiteert op de samenleving, hebben we deze voor je: das pech, Ferrari weg!

Bedankt iedereen voor de tips!57 reacties

Binnenkort terug te kopen bij de Dienst Domeinen, waarschijnlijk. Zonder sleutels, papieren en geldig kenteken, gok ik.
Waarom vind je het noodzakelijk om die 2e alinea te schrijven @jaapiyo?
@rhellema: omdat daar de bevindingen van de politie instaan die de basis vormen van dit bericht.
@jaapiyo: of wilde je gewoon een beetje populair overkomen?
@rhellema: burn?
@gove: wat staat er in de brand?
@rhellema: of wil jij nog een glaasje azijn?
@str8six: nee hoor ik lust geen azijn maar ook niet dat spul waardoor je het verplicht eens moet zijn met de auteur.
@rhellema: ben het ook niet verplicht eens met de auteur maar vind je reactie alleen nogal zurig op een luchtig alinea’tje.
@str8six: ik stel alleen een vraag waarop de auteur een totaal ontwijkend antwoord geeft. Het eerste gedeelte van die 2e alinea vertelt inderdaad waarom het artikel is geschreven maar dat tweede gedeelte is mijns inziens totaal overbodig om te melden bij dit artikel. Mag ik daar dan kritisch over zijn?
@rhellema:
Ooit.
Reed de pliessie Rotterdam ( ook wel 010 genoemd ) Chevrolet.
C10.
Van die grote gore politiek incorrecte gas guzzlers die wel altijd respctet afdwongen.
Een vriend en ik redden in zijn Corvette.
Open.
We werden aangehouden.
Toen mijn vriend vroeg waarom hij altijd werd aangehouden in de Corvette en nooit in zijn Mercedes antwoordde de oudere agent ” Dit soort auto’s worden uitsluitend gebruikt door pooiers en criminelen ”
waarop mijn vriend droog antwoordde : ” Ik zie dat jullie ook Chevrolet rijden. ”
Ik zat gelijk achterstevoren in mijn stoel gilde hard ” HAAAAAAAAA lul je daar maar eens uit man ” naar die oude agent.
Die gaf met een woest gebaar de auto papieren terug en liep briesend weg.
@desjonnies: vroeger waren tatoeages ook alleen maar voor criminelen en zeelieden😉
@rhellema: nu nog steeds, maar er lijken nu veel meer criminelen en zeelieden te zijn…
@mashell: nee, mensen met tatoeages respecteren mensen zonder wel.
@rhellema: Lussen hangen in de tram.
@rhellema: nee. Ironisch genoeg tekent je reactie eigenlijk precies het sentiment wat ik laak in onze cultuur. We hebben talloze goede eigenschappen hoor, daar niet van, maar als iemand ook maar in perceptie probeert ‘op te vallen’, moet de kop eraf. OOOH, kijk hij probeert populair te doen, foei! Geen wonder dat we talloze spreekwoorden en zegswijzes hebben die middelmaat verheerlijken:

-doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg
-hoofd boven het maaiveld uitsteken
-de eersten zullen de laatsten zijn
-hardlopers zijn doodlopers
-je kan ook wel dansen al is het niet met de bruid
-vogeltjes die te vroeg zingen zijn voor de poes
-et cetera

Dit vertaalt zich ook naar ophef over bonussen van topmanagers, focus op scholen/sportclubs om uitblinkers niet te ondersteunen (die komen er toch wel) maar vooral om het gemiddelde omhoog te trekken én ja, ontiegelijk hoge belastingen op mooie auto’s. Ik ben er niet dagelijks mee bezig, maar dit stoort me al jaren en daar dit een blog is, kan zoiets wel eens naar de oppervlakte borrelen. Overigens heb ik wel het idee dat de jongere generaties (vooral die nog iets na mij) goed bezig zijn met het doorbreken van deze volksaard.
@jaapiyo: gaat het
@jaapiyo: ik denk dat je taaltechnisch gezien veel beter kan waardoor je een echte uitblinker kan zijn.
@rhellema: jammer, had toch nog ijdele hoop op iets van een inhoudelijk antwoord. Maar ik zal het even op je laten inwerken.
@jaapiyo: dan doe ik dat ook even ten aanzien van mijn laatste aan jou gerichte opmerking😉
@rhellema: dat is makkelijk zeg
@jaapiyo: Ik kom hier gewoon voor onafhankelijk en objectief auto nieuws. En zoek geen stukken tekst waar duidelijk de mening van de auteur in voorkomt.
@shadowbroker: dit is een blog, dat gaat per definitie om meningen, juist ook van de auteurs. Voor onafhankelijk, objectief nieuws voor zover dat al bestaat moet je bij het ANP zijn.
@jaapiyo: we zitten een beetje op een lijn en tegen mij zeiden ze dan altijd vroeger; jij gaat het nog moeilijk krijgen later. Daar hadden mensen inderdaad gelijk in. Oplossing: je geld in Nederland niet uitgeven (Nederlanders blij?), om er in een ander land van te genieten. Je kunt natuurlijk je geld ook in Nederland stukslaan op veel te dure auto’s en dan door iedereen scheef aangekeken worden, maar daar pas ik voor.
@jaapiyo: Ik vind je vertaling geen recht doen eerlijk gezegd. Alles daarvoor kan ik wel volgen.

Maar “topmanagers” die aanspraak maken op bonussen, waarvan de omschrijving (om recht op een bonus te hebben) een wassen neus is, mede door de korte termijn, dat stoort mij wel.

Ligt niet zozeer aan de mensen zelf, maar wanneer jij of ik aangesteld zouden worden bij een bedrijf waarbij je een lekkere bonus zou kunnenkrijgen, dan zou ons dat voor een jaar ook wel lukken.

Ligt meer aan het feit hoe de bonussen dus worden vorm gegeven.

Dan heb je nog de topmanagers die werkzaam zijn voor bedrijven gesteund door de overheid, bekend verhaal.

Scholen ondersteunen wel degelijk mensen die uitblinken. Denk aan extra programma’s die je kan volgen, een tweede studie ernaast of versneld een opleiding afronden. Voor topsporters; aangepast rooster, geoorloofde vertraging/afwezigheid.

Sportclubs, met name voetbalclubs, die zorgen er echt wel voor dat hun talent kan worden uitgebuit. Denk aan proefstages bij een professionelere club, scouts die zij langs laten komen en meetrainen met hogere elftallen.

Dat het niet voor elke sport/student/topmanager geldt, mee eens. Het is alleen niet zo dat het er allemaal niet is.

@rhellema: en jij…wil je hiermee ook niet beetje populair overkomen? Hij kwetst hier, in tegenstelling tot sommige andere berichten, niemand mee…gewoon beetje grapje over hoofd en maaiveld enzo
@stgp: in welk opzicht zou ik hier populair mee doen dan?
@rhellema:
Ik denk dat ie graag mee wilt doen met de hetze tegen de overheid, want zo hoort dat als je autoliefhebber bent.

Maar ik denk dat qua BPM, BTW en accijnzen de overheid het prima vind als er veel Ferrari’s worden gereden.
@zegheteens:
Het gaat over de mores of cultuur in Nederland.
We zijn bekrompen Calvinisten.

In Duitsland zeggen ze van een timmerman die in een S klasse rijdt : Dat moet een goede timmerman zijn dat hij zoveel werk heeft dat’ie zich een S klasse kan veroorloven.

In Nederland zeggen we : Dat moet wel een oplichter zijn dat’ie als timmerman in een S klasse kan rijden .
En hij gebruikt vast fout hout !
@desjonnies: de meest gegeten boterham is de niet gegunde…helaas is dat de mentaliteit waar men mee opgevoed wordt.
96-JTG-6 was het kenteken en die had een apk al verlopen in 2013 en aansprakelijkheid tot 2011
Weet niet of meer mensen hier last van hebben maar de lay out in de app heeft het moeilijk de laatste dagen. Heb al meermaals die reclamevrij banner over het artikel of de reacties gehad. Dan kan je niks meer. Behalve app afsluiten en weer opstarten. Iphone. Laatste ios.
@e34m5touring: heb ik ook ja…sowieso is de app al een drama, probeer maar eens de reacties te lezen die in deze app staan maar die uit autojunk komen.
@rhellema: bij mij laden de reacties op een normaal artikel ook vaak niet. Ik zie de eerste maar kan niet verder scrollen. Artikel opnieuw laden en dan gaat het wel.
@e34m5touring: ik heb tegenwoordig een telefoon met on-screen buttons, normaliter als ik videos kijk in iedere andere app, worden mijn statusbalk en de on-screen buttons verborgen om de echte full screen ervaring te geven, bij de AB app niet tijdens video’s!

Ook heb ik, dat wanneer er een video speelt, en ik hem vervolgens toch in de browser of op youtube open, de andere video op de achtergrond nog doorloopt, waardoor je een soort van Canon lied krijgt.
@wouterjeuring: Ja dat doorlopen van de geluiden heb ik ook al een aantal keer gehad inderdaad.
@E34M5Touring: en als je na het afsluiten van een video op Autoblog de app afsluit, of de telefoon uit zet, dan begint het geluid van het laatst gekozen videofragment vrolijk opnieuw! €&@%$£¥?💣
@e34m5touring: Donateur worden kost geen drol
Kom je goed weg @viezefreddyw
@porschepdk: want hij is een crimineel die ook zijn zaakjes niet op orde heeft?

Hahahahahaha, nou nee.
Zonde, fraaie bak; wel één van m’n favoriete Ferrari’s.
Gisteren zeker terrassenweer en ook weer om de bolides uit het vet te halen.
In Laren/Blaricum was het in ieder geval een drukte met Porsches, Ferrari’s, Lamborghini, Rollses, Bentley’s en dergelijk genot. Jammer van de sjonnies met getunede uitlaten die zich erg graag laten horen…
@hotze: wat heeft @desjonnies hier nu weer mee te maken?
@str8six: grinnik
@hotze: Liep gisteren door een stad in het oosten van het land, en het was te merken dat alle sjonnies er weer zin in hadden. Bijna allemaal pauperbakken met regenpijpen als uitlaten.
Op het einde toch nog positief verrast omdat ik een heuse Skyline (helaas met taartschep) en Chaser zag.
@fanboy: Je was in Arnhem zeker?
Ik kan me voorstellen dat als zo’n patser met een onverzekerde Ferrari aankomt bij een terrasje en deze daarna wordt afgesleept er toch wel gegniffeld wordt op dat terrasje. Behalve door eentje, die zakt door de grond.
Effe een paar ouwe platen erop gedaan om een rondje te rijden ..
Stichting aap voelt zich tekort gedaan ..

Zo .. dat was het onderzoek ..
Afgezien van de dubieuze/frauderende eigenaar die terecht op z’n reet krijgt hier, vind ik het wel een rare trend van de politie om dit soort dingen am publiek op deze manier te ‘showen’. Ze weten natuurlijk wel lekker te scoren bij de gemiddelde NL’er, met zo’n Ferrari. Dan is de Politie natuurlijk ineens wel goed bezig.
@lekkaah: ze zouden goed bezig zijn als ze foto’s zouden posten van de hectometerpaaltjes waar ze in de bosjes liggen.
@lekkaah: als je hier in #Oisterwijk een Ferrari afsleept voor volle terrassen hoeft de plisie dat niet te lekken, dan is dat snel groot nieuws. Ik vermoed dat de eigenaar/bestuurder geen Oisterwijker is anders hadden we wel gehoord wie het was.
@porsche928: neemt niet de manier van ‘reclameren’ dmv dit soort tweets vanuit de Politie weg
Goed werk vind ik!!! Gewoon betalen. Moeten wij ook. Kun je wel een dikke Ferrari rijden maar dan sta je echt nog niet boven de wet!!
@bartsss:

Ligt een beetje aan het aantal paspoorten van de eigenaar ..
@lincoln: waarschijnlijk heeft ie er meer als 1. Maarjah… weten we niet dus kunnen we niet over oordelen.
Dit is zoiets als een baasje van een Deensedog, de hondenbelasting willen ontduiken. Dat gaat een keertje fout hé.
Auto is in 2017 ook al gespot. APK is geldig tot 2013 dus toen ook al vout
https://www.autogespot.com/ferrari-f430/2017/05/21
Pluk ze van de weg wet. Goed initiatief.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).