Politie rijdt te hard, wordt aangehouden door vrouw

Auteur: , 49 Reacties

Laat dit alsjeblieft geen voorbeeld wezen jongens.

Daar ga je dan

In Amerika (waar anders) rijdt een vrouw op haar dooie gemak op de freeway van Miami, wanneer ze met een groot snelheidsverschil door een agent wordt ingehaald. Geen sirenes, zwaailichten, niks. De gedachte dat de agent wel eens domweg te hard kon rijden kwam bij de vrouw naar boven, die gedachte liet ze niet meer los. Ze besloot de agent te volgen en het geheel te filmen met haar telefoon. Met een gigantisch gevoel van onrecht rijdt ze -al filmend en blèrend over ‘het goede voorbeeld geven’- met 90 mph (ongeveer 145 km/u) naar de agent. Levensgevaarlijk natuurlijk, met één hand aan het stuur…

De vrouw bedenkt vervolgens dat het verstandig is om de agent aan de kant te zetten voor een verklaring. Zo geschiede. Met lichtsignalen en toeterklanken krijgt ze de argwanende agent aan de kant van de weg. Bizar. Wat er vervolgens gebeurt is echter niet te filmen te gek voor woorden. De agent hoort haar verhaal met ja en amen aan en kiest eieren voor zijn geld, door te verklaren dat hij op weg was naar zijn werk en niet op zijn snelheid had gelet. Waar zou hij dat eerder hebben gehoord?

De agent stopte overigens omdat hij dacht dat er iets mis was met de auto van de vrouw. Het enige wat mis was aan de situatie was de vrouw zélf, die blijkbaar niets beters te doen had die dag. Afijn, kijk en oordeel zelf maar. Video!49 reacties

Ik snap de toon in het geschreven stuk. Echter is het wel strontirritant dat dit regelmatig ook in Nederland gebeurt. Op zich niet eens zo zeer een probleem als de boetes voor gewone stervelingen niet zo idioot hoog zouden zijn.
@bartteeuwen: nee joh, iets met onopvallend en toch snel ter plaatse moeten zijn. Niet iedere agent rijdt van frietkot naar frietkot.

Dus…
@volvo-s60-adept: Tuurlijk rijdt niet elke agent van frietkot naar frietkot. Het gaat erom dat hij op de momenten dat hij snel ergens moet wezen, dat hij de daarvoor bedoelde signalen gebruikt.
@bartteeuwen: Daarom schrijft hij het woordje ‘onopvallend’ erbij.
Ik kan me voorstellen dat het soms beter is om je komst niet drie straten van tevoren aan te kondigen.
@CRX: Met die gepimpte tourans?
@bartteeuwen:

Die strepen zie je pas als ze in de straat rijden. Maar de sirene hoor je al vanaf een paar blokken verder. Niet ideaal als je een inbreker probeert te betrappen oid
@bartteeuwen: Haha, goed punt.
Maar zonder gekheid: Bij een winkelcentrum hier in de buurt is het ’s avonds regelmatig onrustig. Als buurtbewoners dan klagen en vervolgens komt de politie met gillende sirene aan, zijn de ratten al ver voordat ze gepakt kunnen worden terug in hun holen gekropen.
Dus dan vind ik het helemaal prima dat ze in stilte aan komen rijden, en zo de pakkans vergroten.
@bartteeuwen: De daarvoor bedoelde licht en geluidssignalen zorgen regelmatig voor een schrikreactie bij weggebruikers. Hierdoor ontstaan lastig voorspelbare situaties. Als een agent met gepaste spoed ter plaatste moet zijn wordt dus regelmatig gekozen om dit zonder signalen te doen, omdat dit de veiligheid bevordert. Laat die mensen gewoon hun werk doen en maak je er niet zo druk over, daar heb je alleen jezelf mee;)
@bartteeuwen: dat is een agent niet verplicht. Ook voor surveillance mag een agent te hard rijden (in Nederland in elk geval).
@bartteeuwen: een agent heeft altijd vrijstelling voor de verkeersregels. Het enige verschil is dat de agent die met toeters en bellen rijdt voorrang moet krijgen van andere weggebruikers en zonder die dingen niet.
@lekbak: Als hij in functie is. De vraag is of dat hier het geval was.
@volvo-s60-adept:

Een goed frietkot………….ze bestaan niet meer, ietwat morsig uitziend, de beste fritten in frietkotten die op instorten leken te staan. Gebakken Cervela of een bouletje erbij en dan de mayonaise, BELGISCHE mayonaise, maar het frietkot is ge-degenereerd o.a. door de EU en sommigen vragen au-serieux of je Hollandse mayonaise wilt
Hoe durven ze !
Devos Lemmens mijnheer !

Over te hard rijdende politie agenten kan ik me dan helemaal niet druk maken

Maar goeie fritten zijn van levensbelang !
@bartteeuwen: misschien moet je je ergens anders druk om maken. Ze zullen vast een reden hebben…
@87sandyd: of ze hebben geen reden en vinden te snel rijden gewoon leuk
@bartteeuwen: altijd het voordeel van de twijfel geven. Jij kunt nooit inschatten waarom ze te hard rijden o.i.d.

En als ze geflitst worden en er is geen legitieme reden voor de overtreding kan die agent ook gewoon dokken.
@bartteeuwen:
Voor reguliere patrouille hebben ze een gedragsregel die ze toestaat tot 140km/u te rijden. Mits de verkeerssituatie dat toelaat. Er is géén wettelijke beperking voor de maximumsnelheden voor politievoertuigen. Ze hebben immers vrijstelling voor de verkeerswet om hun werk uit te kunnen oefenen. Het is vervolgens aan henzelf om dat te beoordelen. Die ‘macht’ heeft de wetgever hen gegeven.
@Original_Arnoud: Oprecht thanks. Dit wist ik niet, dus nu weet ik waar het probleem zit.
@bartteeuwen: mij gaat het erom dat de politie het goede voorbeeld zou moeten geven.
Dat ze regels alleen overtreden als er een noodzaak voor is.
Maar iedereen weet dat er genoeg agenten zijn die daar schijt aan hebben en gewoon lekker met 140 doorknallen waar je 120 mag, waar jij en ik keihard een boete voor krijgen, komen zij mee weg.
Dat zet kwaad bloed, begrijpelijk.
Heb het filmpje niet gezien, maar misschien los van de manier waarop ze het doet, staat ze wel in dr recht.
@g40freak: Mooi, dan zijn we het eens:)
Dit filmpje ga ik niet kijken.
‘Endangering the public…’ En nu? Aanklagen voor 6.000.000 dollar omdat je zelf roekeloos moest rijden om de agent aan de kant te zetten?
De agent reageert wel uiterst professioneel!

En @bartteeuwen, Hou jezelf lekker bezig met je eigen rijgedrag. Agenten mogen ook harder rijden zonder signalen! Ga er eens vanuit dat ze bezig zijn met het uitvoeren van hun werk i.p.v. dat vingertje wijzen…
@reactief: Whut? Sinds wanneer gaat het over mijn weggedrag?
@bartteeuwen: Jij vind het stront irritant dat agenten te hard rijden zonder reden en dat dat niet eerlijk is, omdat de boetes voor de sterveling te duur zou zijn. Volgens mij ben jij dan tijdens het rijden bezig met de agenten en baal je dat je zelf niet zo hard mag rijden? Correct me if I’m wrong…
@reactief: Nou bij deze. gecorrigeerd
Ik snap de kritiek op politie nooit zo goed he. Ja, ook zij rijden wel eens te hard, ook al hoeven ze niet met spoed ergens te zijn. Het zijn mensen, net als wij. Ik vind het altijd maar van dat populistische geneuzel als mensen zeggen dat politie het goede voorbeeld moet geven en dat soort onzin. Ook agenten komen wel eens ergens te laat, dus ja dan rijden ze wat harder. Lekker boeiend allemaal.
@viezefreddyw: Als ik mijn kinderen wil leren met mes en vork te eten, begint dat met zelf met mes en vork te eten…
@aikon1694: Maar een zak patat eet je met je handen leeg…
Ik snap wel wat je probeert te zeggen hoor, maar de politie is er niet om jou te leren om je aan de regels te houden. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor.
@viezefreddyw: Speciaal voor jou dan :-)
Een scheidsrechter heeft weinig gezag als hij zelf loopt te vloeken en te tieren door het veld… En nee, een scheids leert jou niet voetballen

Ps. En ook friet eet je gewoon met mes en vork.
@aikon1694: Let op mensen! We hebben hier te maken met een brave burger die patat met mes en vork eet! Aangeleerd door zijn eigen pappie en mammie.

Kom op zeg… Doe niet zo kinderachtig.

Zoals hierboven al gezegd wordt. Het is eigenlijk al van de zotte dat er politie moet bestaan in de wereld. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je je fatsoenlijk tegenover de medemens gedraagt. Jammer genoeg bestaat een groot deel van de maatschappij uit tokkies en is het dus niet mogelijk om een maatschappij te hebben zonder pliesie.
@viezefreddyw: van nature hebben mensen een hekel aan andere mensen die gezag hebben door hun baan, that’s all.

En ja de politie moet zich aan de regels houden. Zij zijn ten slotte het voorbeeld. Maar dat gezeik op de politie ben ik ook zo zat. Je weet de reden niet waarom zij iets doen, er zal vast een bedoeling achter zitten…

Maar er zijn altijd van die simpele die met het vingertje naar de politie moeten wijzen. Dat waren op de basisschool ook van die zielige kinderen die jou verraadden bij de leraar/lerares. Trieste figuurtjes zijn dat…
Bizar dit
Toch snap ik mevrouw wel. Ik weet dat de politie in Nederland te hard mag rijden als ze ergens naar toe rijden, ook zonder optische/geluidsignalen. Maar goed dat is blijkbaar voor sommige een vrijbrief om altijd te hard te rijden, ze komen er toch mee weg.

Zo werd ik laatst ingehaald door twee politie Volvo T6-en die veel te hard reden om ze vervolgens een paar minuten later bij de McDrive te zien wachten. Toen ik in Tilburg op school zat was het helemaal erg, iedere week racete er wel wat groepjes motoragenten voorbij met 150km/h.
En dan zwijg ik nog over agenten die standaard fout parkeren “om snel bij hun dienstauto te zijn”.
@reistje: Want waarom zouden ze fout parkeren volgens jou?
Kansloos weer, als je hier tijd voor hebt……
Kop klopt niet. Politie rijdt niet te hard, politie rijdt stevig door. En mag dat. Vrouw had harder aangepakt moeten worden omdat ze het verkeer in gevaar brengt, maar de agent voorziet dat er dan een heleboel welles/nietes en papier uit voortkomt en lult zich eruit. Verwarde mensen moet je naar de mond praten.
Als een agent zonder reden te hard rijdt of een file omzeilt, kun je ook wel bedenken dat het voor een agent weinig nut heeft om tussen het verkeer te sukkelen. Dus snap best dat politie vaak wat harder rijdt. Zo kan je ook meer situaties wellicht zien ipv telkens tussen dezelfde auto’s rijden.
Uiterst professionele agent, daar heb ik respect voor.

Je ziet het tegenwoordig wel vaker dat burgers agenten op hun fouten wijzen. Prima wat mij betreft, zolang het maar respectvol blijft. Andersom geldt uiteraard hetzelfde.

De agent werd overigens staande gehouden, niet aangehouden. Een wezelijk verschil voor de betreffende persoon.;)
Volgens mij worden politie agenten veel zieker van al die sneuneuzen die ze op de snelweg niet durven inhalen als ze zo’n beetje de maximum toegestane snelheid rijden.
Ik ben altijd zo’n lefgozer (nou niet echt hoor) die ze dan wel voorbij rijdt.
En nog nooit door zo’n actie staande gehouden !

De lol is dan vaak dat als er één schaap over de dam is ……………………….

De erregste was wel ooit op de Franse A1 ( Parijs – Lille) met 160 een Gendarmerie Renault Trafic voorbij gestuiterd !
Ben maar doorgereden en dacht : Ik merk het vanzelf wel !
@desjonnies: ik rij ze ook altijd voorbij, als ik in de buurt kan komen tenminste.

Meestal rijden er van die lefgozers voor me die krampachtig op het linkerbaantje rijden zonder de auto daar rechts van in te halen. Dan zit ik dus geërgerd te wachten tot die lui eindelijk eens weg zijn. Om vervolgens op het dooie gemakje de agent in te halen…
Snap de commotie niet echt. Agenten moeten juist te hard rijden. Je ziet het wel eens op de snelweg. Politie Touran met een hele zwik moraalridders erachter.
Lijkt me niet dat deze dame dit met 1 hand aan het stuur heeft gefilmd. Ten eerste is het beeld daarvoor veel te stabiel en ze verontschuldigt zich op een gegeven moment voor het feit dat ze geen beelden heeft van het begin van de “achtervolging” omdat ze haar camera niet in de houder had geklikt.
En alle mekkeraars hier die vinden dat een agent best te hard mag rijden (zonder zwaailicht en sirene) omdat ze dan meer verschillende automobilisten kunnen controleren op hun rijgedrag, moeten bedenken dat dit ook kan door juist wat langzamer te gaan rijden… Ik heb zelf meegemaakt dat een politieauto (zonder zwaailicht en/of sirene) de snelweg op kwam rijden zonder fatsoenlijk gebruik te maken van de invoegstrook, meteen in 1 keer dwars door het redelijk drukke verkeer naar de meest linker baan schoot en daar een automobilist ging bumperkleven die net een vrachtauto aan het inhalen was. Dat soort dienders mag van mij meteen op straat gezet worden!
In de tijd dat de KLPD nog in Driebergen zat en de Rijkspolitie in Porsches reed ben ik daar met mijn vader eens geweest om foto’s te maken van verschillende politievoertuigen. Dit met doel om ze door te sturen naar een fabriakant van miniatuurmodelletjes zodat die daarmee aan de slag konnden (niets bijzonders ik heb dat ook bij de PTT gedaan, ja die heette toen nog zo) Heb toen een uitgebreide demonstratie gekregen van wat op de bekende bordjes stond ( je weet wel waar STOP Politie, Volgen e.d. op kan staan) Toen ik vroeg waarom politieauto’s altijd harder reden dan wat de maximumsnelheid op de snelweg was kreeg ik als antwoordt dat dit min of meer moest. Reden is om onderscheidend (zichtbaar) te zijn ten opzichte van het overige verkeer. Toen ik daarop vroeg waarom dat nodig was omdat een politieauto met strepen e.d. al goed zichtbaar was zei de woordvoerder dat er nog genoeg mensen zijn die dat niet altijd in de gaten hadden.

Hoewel dat inmiddels heel wat jaren geleden is zal het nu nog wel zoiets zijn.
Enig verschil met het verhaal hierboven is dat ik mij niet kan voorstellen dat een agent een dienstauto mee naar huis neemt aan het eind van zijn dienst. Maar misschien gaat het hier ook wel zo.
Was er niet eens een Voorzitter/baas v/d VVV die zuipend achter het stuur kroop?, doet mij daar aan denken als ik dit lees. Het hoort eigenlijk niet maar politie zijn ook maar mensen. Vond het wel eng toen ik een x op de A-10 werd gepasseerd door zo’n Touran Caravan met 160+ als je zelf maar 80 mag, wat een zuigkracht hebben die Containers mijn hele auto ging heen en weer…als je dan als bejaarde/onoplettende chauffeur even van strook wisselt is het def. uit.
Haha,
Mn vader heeft vroegah zo’n politie Porsche achterna gereden en aangehouden in
Hilversum. Deze agenten reden als gekken en daarna weer heel rustig…
Ze hadden niets te zeggen op dat moment…
Twee agenten in de familie,als ze een bekeuring ergens voor hebben komen ze er altijd onderuit. Ze gaan naar hun collega die het geschreven heeft of degene die de boetes verwerkt en hij word eruit gefilterd
Vind het nogal raar dat de meeste hier van uitgaan dat de politie te hard mag rijden. Een politie agent zonder flikkerlichten en sirenes MOET zich aan alle verkeersregels houden, zo simpel is het. Met flikkerlichten en zonder sirenes, zijn het nog altijd geen prioritair voertuig en moeten zij zich ook aan de verkeersregels houden.
Ik laat in het midden of ze bekeurd worden of niet, ik rijd ook wel eens te snel en wordt daar ook niet telkens voor bekeurd als ze mijn niet zien…
Essentie: agenten staan niet boven de wet, het zou mooi worden
Anno 2016 mag de overheid en de politiek wel eens gaan kijken of de vrijstelling op overtreden van verkeersregels nog wel van toepassing is bij onze politiedienst. Volgens mij is deze vrijstelling tot leven geroepen in een tijdperk zo rond 1950 toen er nog nauwelijks gevaarlijke verkeerssituaties waren, waar de agent nog helemaal niet in burger reed. En er simpelweg nog nauwelijks verkeer was op de wegen.
Ik heb geen moeite met een politieauto die signalen afgeeft dat hij de verkeersregels breekt, je ziet hem of haar van verre aankomen dus je kunt anticiperen. Maar als een auto in burger je half afsnijdt over een doorgetrokken streep over een verdrijvingsvlak dan zit een ongeluk zomaar in een klein hoekje. En kom dan alsjeblieft niet aanzetten met dat wij getraind zijn op deze verkeerssituaties want ongelukken waar politie zelf bij betrokken is gebeurt hedendaags steeds vaker en zo enorm hoog heb ik de gemiddelde arrogante agent niet zitten die vind dat hij boven de verkeerswet staat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).