Politie Rotterdam pikt eindejaarsbonus op in auto

Auteur: , 32 Reacties

Nou ja, de dienstkloppers mogen het geld niet zelf houden, maar het komt wel terecht bij hun werkgever.

Geld

Mocht je je ooit afgevraagd hebben hoe 420.000 Euro in kleine biljetten eruit ziet heb je nu je antwoord. Hoewel, zo netjes vaccum verpakt ziet het er natuurlijk anders uit dan wanneer je de biljetten in je knuisten balt en het vervolgens laat regenen.

Dat hadden de twee mannen van 22 en 27 die door de politie Rotterdam opgepakt werden op de Kruiskade achteraf beter kunnen doen, maar juist door de monnie zo zorgvuldig te bewaken raakten zij van de regen in de drup. Toen de lange arm de auto van de twee bij een ‘random’ controle op de Kruiskade aanhield, werd het geld aangetroffen in een zware boodschappentas in de kofferbak. De twee zijn daarna meegenomen voor verhoor en achtten het kennelijk beter om afstand te doen van het geld. Uit betrouwbare bron weten we dat het verhoor ongeveer zo is verlopen:

420.000 Euro achterin mijn auto? Dat meen je? Pff, nou ik denk dat ik al weet wat er gebeurd moet zijn. Ik stond vanochtend bij de AH op de parkeerplaats. Er lag daar ook een rotte bananenschil. Waarschijnlijk is er een crimineel langsgelopen en weggeglipt over de schil, waarbij hij de zak met geld per abuis in mijn koffer geslingerd heeft zonder dat ik dat gezien heb. Dat soort dingen overkomen me wel vaker. Mijn tante zegt dat het komt omdat ik op vrijdag de dertiende geboren ben.

Enfin, de staatskas is dus weer iets beter gevuld na deze naheffing op drugshandel. De auto van de twee lieden is overigens ook in beslag genomen.32 reacties

Drugs geld vuurwerk ..

Politie vindt dat leuk om te vinden ..
Terwijl zoeken niet echt hun hobby is ..
Geld is pas van de staat na uitspraak rechter
Ik kwam al wat te kort. Bedankt voor het vinden.
Ik was degene die uitgleed vanmorgen bij de ah maar ben geen crimineel. Hoe krijg ik me geld terug?
”SIR WE SERIOUSLY CONFISCATED $100MILLION DOLLARS!!”

– “$50MILLION DOLLARS?”

”THAT’S RIGHT SIR $30MILLION DOLLARS!”
@mltb: Het zal inderdaad eerst 500.000 geweest zijn ;)
@vincegail: het Amsterdamse korps is niet corrupt :)
@599gto: Amsterdam?
@599gto:
Het Rotterdamse neemt het niet zo nauw hoor.
ik dacht dat het geld altijd vernietigd moet worden?
@gwnbmw: hahahahahahaha
@rikus: ja, is t grappig?
@gwnbmw: Dat denk jij fout. Als deze heren ergens anders nog 200.000€ hebben liggen en er komt een schikking dan kunnen ze met dat zwarte geld hun advocaat de schikkig laten betalen. Grootste witwasser in ons land is inderdaad de overheid zelf.
@meritocraat: het interesseert de fiscus niet hoe ze aan het geld gekomen zijn, ze zijn wat dat betreft ‘immoreel’. Zolang er maar belasting over betaald is. De politie daarentegen is wél benieuwd hoe je aan het geld komt. Zo makkelijk kom je er dus niet vanaf :)
@stefje: correct, maar in een strafzaak kan de schikking via de advocaat geregeld worden en dan kan de politie zeuren wat ze willen maar vragen naar een bron is niet meer mogelijk vanaf dat moment (beschermde status).
@meritocraat: niets hiervan klopt ook maar een beetje. Zelfs niet een klein beetje. Alsof je jouw kennis hebt verkregen door op een avond een paar Amerikaanse series te kijken, waarna je besloot ons rechtssysteem ook maar te haten.
@basbasbas: De correcte term voor jou is: internetridder. Want wat ik zegt klopt wel degelijk. Sterker nog, genoeg jurisprudentie over te vinden en als advocaat kun je niet gedwongen worden. Weinig met politieseries van doen, gewoon het wetboek erbij nemen. Hopelijk is de volgende comment van jou wat inhoudelijker dan het geblaat hier want daar is niemand bij gebaat. Just sayin’
@meritocraat: onzin. We hebben het hier niet over een rechtspersoon. Twee natuurlijk personen worden verdacht in een witwaszaak. Kom jij maar met een ecli met een voorbeeld van de situatie die je net ten onrechte aanhaalt.
@meritocraat: en ik ben meer van het gaan naar de rechtbank dan internetriddertje spelen. Zoals ik al eerder aangaf zal er een eis uitkomen van tussen de 20 en 32 maanden, afhankelijk van de vast te stellen rol. Ik wacht overigens nog op onderbouwing van jouw kant. Met vriendelijke groet
@gwnbmw: het wordt inderdaad kapot geslagen
@gwnbmw: nee dat gebeurt niet. Doorgaans krijg je een witwasverdenking aan je broek. Het verbergen of verhullen van de herkomst /vindplaats etc van een voorwerp terwijl hij weet (cq. moet vermoeden) dat het van diefstal afkomstig is.

Je kunt simpelweg alleen vrijuit gaan als je aantoont uit welke legale bron dit geld komt. Kun je dit niet dan zul je vervolgd worden. Het geld wordt in beslag genomen tot dat de zittingsrechter een beslissing heeft genomen. Eerst strafrechtelijk beslag. Eventueel conservatoir beslag.

Het geld wordt niet vernietigd. Geld is eigendom van de monetaire unie. Het wordt via de staat weer in het monetaire circuit gebracht. Bij een first offender zal de eis zo tussen de 20 en 32 maanden liggen, afhankelijk van de rol
@gwnbmw: het is juist verboden om bankbiljetten te vernietigen.
Briefgeld is een soort schuldbekentenis van de bank, zij hebben het onderliggendr vermogen in beheer,
en de biljetten blijven eigendom van de Nederlandse Bank
@gwnbmw:

Ken je de grote verdwijn truuk ..
Icm “geschokte” wethouders ??
Wat een fijne tasjes.
Worden er binnenkort weer 2 omgelegd dan…
Toch slim dat vacuum verpakken, misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen.
@towi1989: alleen dan misschien geen transparante folie gebruiken 😂
he daar ligt me 13e maand op tafel hahah dat is ook vroeg haha
€420k. Vier grote pakken met het getal 100 erop en een kleiner pak. Vermoedelijk zou er dus in zo’n pak €100k moeten zitten. In de “blauwe pakken” moeten dus 5000 briefjes van twintig zitten. Maar ze zijn verpakt in blokken van 9. Dat zouden dus 555 en wat snippers per blok moeten zijn. Dat lijkt me vreemd. Ook lijkt het me niet dat er 500 biljetten in zo’n blok zitten. Vreemd verhaal. Ik denk dat je beter gewoon kunt pinnen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).