Politie schiet bejaarde vrouw dood na mislukt rij-examen [updated]

Auteur: , 23 Reacties

Het zal je maar gebeuren: 93 jaar oud en zakken voor je rijbewijs. Deze Amerikaanse oma greep uit woede naar haar revolver, maar moest dat bekopen met de dood…

Vrouw van 93 zakt voor rij-examen en wordt doodgeschoten

Pearlie Golden kon er niet bij dat de staat Texas haar geen nieuw rijbewijs wilde geven. Ook al was ze de negentig al ruim gepasseerd: auto rijden kon ze nog prima. Zo vond ze zelf, maar de desbetreffende ambtenaar dacht er duidelijk anders over. Golden ging pas echt door het lint nadat haar neef de autosleutels in beslag nam en bedreigde hem met haar revolver.

De oma bleek ondanks haar leeftijd niet zomaar in bedwang te houden en zwaaide driftig met haar revolver, waardoor de politie eraan te pas moest komen. Het oudje kwam blijkbaar behoorlijk dreigend over, want agent Stephen Stem vuurde vijf keer op de bejaarde vrouw.

Volgens CNN werd Golden minstens twee keer geraakt door de politiekogels en overleed niet veel later in het ziekenhuis. Stem was al eerder betrokken bij een schietpartij met dodelijke afloop en is voor de duur van het onderzoek naar dit incident geschorst.

Update 11-05: de betreffende agent is gisteren ontslagen.23 reacties

5 keer… Één keer blazen en oma ligt op de grond.
@xyrrath: Waarvan blijkbaar 3 keer mis… klinkt niet als een rustige overwogen actie dan, of oma was nog heel kwiek met het ontwijken van kogels…
Oudjes en voertuigen … de familie zou hen hun sleutels moeten afnemen van zodra ze overal voorhang hebben en de ene deuk na de andere oplopen, of van zodra iedereen een zondagsrijder word.

Leuk voor dat neefje overigs, oma die dood geschoten word door de politie omdat hij z’n burgerplicht volbracht.
Hij had die taart ook met een tazer kunnen bewerken i.p.v. Pang!
@VeniVidiVici:
Dat had vast geen ander resultaat opgeleverd, hooguit iets minder rommel..
@venividivici: dan had haar bejaarde hart er waarschijnlijk ook mee opgehouden. En er is ook nog een mogelijkheid dat de revolver alsnog word afgevuurd doordat alle spieren samentrekken, en zo de trekker dus ook overgehaald kan worden.

@toshtie: Tja, dan wordt Stem zijn schorsing opgeheven wegens een weloverwogen beslissing, ‘Leven t.o.v. een geleefd leven’
via Android app
Na het lezen van de kop op Twitter dacht ik echt van ‘WTF is dit nou weer?!’ Maar het hele verhaal schept duidelijkheid. De vraag is nu of dit een gevalletje ‘Eugene Tackleberry’ is of dat oma daadwerkelijk de trekker over ging halen.
Guns don’t kill people.The NRA kills people.
wapens zijn daar veel te makkelijk te verkrijgen: demente oma en schietgrage machtsgeile flik.

zo’n taferelen krijg je dan.
The oe es of e …
Moet er lomp uit gezien hebben, oma omver geblazen!
http://www.youtube.com/watch?v=wT276wf7XP8

Beelden uit de tijd dat ze nog een rijbewijs had….
1 woord hiervoor: disproportioneel!
@barbro: je hebt duidelijk geen idee waar je over praat.
Oud of niet, een revolver blijft een revolver en zelfs oude vingers kunnen de trekker overhalen. Je kan pas zeggen dat het disproportioneel is als ze geen revolver had en alleen een schaal verse koekjes.
@mevipp: de agent vuurde 5 keer. De eerste gedachte die ik daarbij heb is toch ook disproportioneel. Er immers staat niet 3 waarschuwingschoten in de lucht en 2 op de persoon.
only in Muricahhh!!! -10miljoenmiljard
Ik zie weer een hollywood film aankomen…..
Hallo nieuws van donderdagochtend…
Misschien verstandig er even bij te vermelden dat mevrouw 2 schoten heeft afgevuurd. Of er echt 5 kogels nodig waren laat ik even in het midden maar ze is niet klakkeloos neergeschoten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).