Politie schiet in Weert lustig op kansenparels los

Auteur: , 43 Reacties

Om niet onder te doen voor de collegae in Rotterdam heeft ook de politie in Limburg heet lood gepompt in schobbejakken die probeerden te vluchten uit een klemgereden auto.

Golf

De Limburgers scoorden meer punten dan de bromsnorren uit de havenstad want ze raakten drie verdachten, in plaats van slechts eentje voor de Rotterdammers. Dat gezegd hebbende hadden ze ook meer doelwitten: vier in plaats van twee. De drie gewonden zijn aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. Ook een vierde man werd aangehouden.

Vanmiddag zette de politie in Venlo de achtervolging in toen een auto een stopteken negeerde en agenten vervolgens vanuit het voertuig werden beschoten. De politie vermoedt dat in de auto op Belgisch kenteken drugs werden vervoerd.

Na een ongetwijfeld wilde achtervolging werd de auto in Weert klemgereden op de Ringbaan Noord. De vier inzittenden sprongen uit de auto en trachtten weg te rennen. Ze renden echter niet sneller dan de kogels van de lange arm der wet, want ze werden neergeschoten. Over de aard van de verwondingen is momenteel niets bekend.

Is het toeval dat deze incidenten binnen een dag plaatsvinden of is dit een teken van een hardere aanpak van criminaliteit?43 reacties

Goed bezig
Ze hebben dit weekend zeker een bonus op schieten… 50eurootjes per kogel
@pimpin247: te lage verzekeringspremie, er moesten weer wat patiënten het ziekenhuis in gestuurd worden. (kost ons als werkende Nederlanders alleen maar geld tenzij ze goed raak schieten)
via Android app
@peug206: hou eens op te huilen.
@peug206:
Het zijn Belgen, het kost onze buren dus geld.
Lezen, jankert!
@noudjuh: dat weet je niet…..de auto had een Belgisch kenteken
@peug206: kansloze reactie
Das nog altijd een 25% hoger percentage. Zit te wachten op de volgende in zaandam.
Plata o plomo?
@viezefreddyw: oom Pablo
@viezefreddyw eehhh Patron.
@klotskuukske: del Mal. Die is bijna beter dan Narcos ;)
Schieten zal wel minder gaan worden, kermis seizoen is nagenoeg voorbij……
@erik2907: Op Weert na dan tenminste, behoorlijk grote kermis daar deze week.
@noudjuh: daarom schreef ik nagenoeg voorbij :-))
Lijkt me een teken van een hardere aanpak van criminaliteit en ben er helemaal voorstander van.
@jrsmoke: Dat betwijfel ik. Bij beide gevallen waren vuurwapens in het spel en dit keer werd er zelfs op de politie geschoten. Dan gelden er hele andere protocollen dan als iemand gewoon random vlucht.
Aanpakken dat gespuis. +1 voor de politie.
4 mensen neergeschoten en geen enkele overleden. In Amerika hebben ze een andere aanpak.
@flatsix010: daar schieten ze tenminste goed raak..
@flatsix010: “Shoot first, ask questions later”
@jrsmoke: Valt reuze mee. 990 doden door politievuurwapens in 2015. Dat is dus op een populatie van 320 miljoen helemaal niet zo schokkend als de media ons wil doen geloven.
@jrsmoke: en daarbij gebruiken ze in de US meerdere kogels, perforeren ze iemand. Hier in NL schieten ze gericht op de benen/armen.
@flatsix010: in amerika gaan er elke dag 44 mensen dood door geweld… wordt ongeveer elke dag een agent neergeschoten…
Volgende keer raak schieten graag ..

Ziekenhuispersoneel heeft wel wat beters te doen ..
“Kansenparels”
Doodschieten is niet hetzelfde als neerschieten blijkbaar. Gelukkig!
Ze zouden hun straf namelijk niet moeten kunnen ontlopen. Weer 4 van de straat, netjes!

Ik ben benieuwd naar de achtergrond van deze “lieve, leuke en in de buurt graag geziene jongemannen, die nog nooit zoiets geks gedaan hebben”.
T is tuig van de richel…hoor ik Mark fluisteren.
@sanderm3: Ergens hoor ik ook ‘pleur op’ fluisteren, in de richting van deze crimineeltjes.
Statistiek zegt dat het toeval is
Ze hadden beter moeten mikken.
Het is geen hardere aanpak, het is hoe het hoort te zijn. Gepast geweld gebruikt voor de situatie.

Het beeld wordt altijd afgeschilderd alsof we softies hebben als politieagenten maar dat is de reinste onzin. Die gasten zijn hier veel professioneler dan hun evenknieën in bijvoorbeeld Amerika. Ze weten wanneer ze hard moeten optreden en wanneer niet. Ik persoonlijk heb veel meer vertrouwen in onze politie dan dat van Amerika of de Filipijnen. Daar moet je voor je leven vrezen als je achterlicht kapot is of je gezicht hen niet aanstaat. Als je ook kijkt hoe de zaak wordt afgehandeld rond de zaak Mitch Henriquez dat geeft mij vertrouwen in de rechtsstaat.

Maar goed, dat zal wel niet gezegd mogen worden heden ten dage want je moet alleen maar negatief zijn of zo…
@rick-dos:

Betaal jij belasting in Amerika en de philipijnen dan ..
@lincoln: Nee, dat doe ik hier. Goede investering van mij…
@rick-dos:

OK .. Je dus nix te maken met de politie in Amerika philipijnen Japan Oeganda Mexico Groenland ..

Goed vergelijkingsmateriaal dan ??

Je kan het hooguit vergelijken met de Belgische .. En dan mag je het net iets minder corrupt vinden en het OM net zo een lachertje ..
@lincoln: Als ik niks te maken heb met de politie in Amerika, Filipijnen of Oeganda waarom zou ik dan wel wat te maken hebben met de politie in België? Je punt slaat dus kant noch wal.

Dat het jouw levenstaak is geworden om alles wat er in Nederland gebeurt te ridiculiseren dan wel zwart te maken is jouw goedrecht. Ik denk alleen maar bij mezelf als je het zo verschrikkelijk vindt hier en het is allemaal één grote incompetente en corrupte bende in Nederland wat doe je dan hier nog? Je toont geen enkele ambitie om er wat aan te doen anders dan op AB je gal spuwen en wellicht op wat andere fora, maar dat kun je ook in een land doen waar er naar jouw maatstaven geen corruptie of incompetentie is.
@lincoln: Geen belasting betalen in het land dus geen vergelijking/recht van spreken? Zeer gegronde en amusante redenatie.
@Rick-dos: nou nou. Een goede investering zou het zijn als je veel krijgt voor weinig. Wij krijgen wel veel maar voor heel erg veel geld.
Verrekte schobbejakken!
Dan ben je echt heel erg dom als je naar de politie begint met schieten
‘schiet … lustig los’?!
Narcos in Weert.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).