Politie zet nieuw wapen in tegen volksvijand nummer 1

Auteur: , 63 Reacties

Low Tech bestrijdt Hi Tech.

touringcar

De mobiele telefoon en met name de smartphone heeft ons een hele nieuwe manier van leven gebracht, maar hier kleven ook nadelen aan. Het is verleidelijk om ten allen tijde met dat ding in je knuisten te zitten, ook als je eigenlijk andere dingen moet doen, zoals op het verkeer letten. Ons archief puilt inmiddels uit van de berichten rond dit thema en de juridische rompslomp eromheen.

Aan dit dikke boekwerk mag nu weer een hoofdstuk worden toegevoegd. De politie zet namelijk een nieuw wapen in om mensen die nog steeds hun telefoon achter het stuur gebruiken keihard aan te pakken, namelijk een touringcar. In plaats van naar Benidorm, toerde de bus deze week naar het Oosten van het land, met als lading een stel agenten.

Al rijdende over ’s heeren wegen, konden de agenten in de bus goed zien wie er zat te bellen, appen, facetimen, surfen of selfieën achter het stuur. Vervolgens werden de boosdoeners verklikt aan ongemarkeerde politievoertuigen die in de buurt van de bus bleven, om ze aan de kant te zetten en te voorzien van een dikke prent. Deze bedraagt voor dit vergrijp 230 Euro, exclusief de bekende 9 Euro administratiekosten.

Hoewel het precieze aantal onbekend is, werden gisteren en vandaag ‘honderden’ bestuurders aan de kant gezet. Ook vrachtwagenchauffeurs ontspringen de dans niet. Vanuit hun ivoren toren partybus hebben de mannen en vrouwen in blauw namelijk ook op hen prima zicht. Je bent gewaarschuwd!

Bedankt iedereen voor de tips!



63 reacties

Koop ik ook een bus…
@rulefollower: *Zet kabouter Wesley-stem op* En wat is daar het praktisch nut van?
@denniss00: godMILJAAR
@lekkaah: EVEN LATER…

Dat is dan 239 euro mijnheer.
@rulefollower: Precies. Dit zal alleen maar de verkoopaantallen en bodemspeling van SUV/Crossovers tot ongekende hoogte stuwen zodat de politie niet meer naar binnen kan kijken.
Dit deed de politie in het verleden ook al met campers. Prima! Wat mij betreft ben je echt een kansloze als je met je gsm achter het stuur zit. Graag ook iets verzinnen voor binnen de bebouwde kom! Daar rijdt 80% van de mensen zo rond!
@jaso013: eens! Bekeuringen zijn nooit leuk, maar als je ziet wat sommige figuren uitvoeren met telefoon (of iPad!) achter t stuur..
@ukbob:
Ja, zag onlangs iemand met iPad op dashboard en ondertussen was er een filmpje aant spelen 🙄
@dimglor: maar een ipad mag gewoon. Dat is geen telefoon.
En filmpjes kijken op je telefoon mag ook. Zolang de telefoon maar in de houder blijft. Maar o wee als je je telefoon uit je zak haalt en zonder erop te kijken een telefoontje aan neemt ( met oortje) dan ben je aan de beurt. Het zou leuk zijn als alles te handhaven was maar helaas dat kan niet.
Misschien moeten de trucjers terug naar de 27 mc
@mvdoesel: een ipad mag niet, aangezien het niet aan de auto vast zit.
@mvdoesel: daar hebben ze dan weer het bekende ‘kapstok’ artikel 5 van de wegenverkeerswet 1994 voor:
Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.
@dimglor: Het gaat om veiligheid. Bijv. een ipad in een houder. Niet teveel in het zichtveld. Een seminar, audiobook, TED talks ofzo en dan gewoon als luisterboek gebruiken dan is dat niet verboden. Natuurlijk kan je wel een discussie krijgen met een agent. Maar als je duidelijk kan uitleggen dat het op deze manier gelijk staat aan een autoradio dan denk ik niet dat je er een boete voor krijgt.

Het is anders als je aan het slingeren bent, je ogen van de weg hebt etc. Dan verdien je een boete.

Wel grappig dat in het pre-smartphone tijdperk mensen massaal aan het roken waren, krant lezen en drukker met de kinderen op de achterbank dan met rijden.
@ukbob: pfff telefoon… ik heb zelfs mensen zien zitten scheren achter het stuur…
@peug206: Pfff; ik heb mensen zien scheren terwijl ze de krant lezen en koffie drinken … allemaal tegelijkertijd, gewoon achter het stuur. Of dames die hun make-up doen in de spiegeltjes terwijl ze nog aan de telefoon zijn ook … dan ben je echt een blinde & dove kwartel :(
@ukbob: ik stapte laatst bii een collega in, en die zat tijdens het rijden Goedemorgen Nederland te kijken op zn telefoon. Wtf , dan ben je niet goed hoor
@kenner: nee wie kijkt dat nou?
@kenner: en dan blijf je er naast zitten?
@ukbob: precies! Hoe moeilijk is het om je alleen met het verkeer bezig te houden. Sommige mensen hebben nu eenmaal de spanningsboog van een visstick.
@jaso013: met de moderne weg indeling (12 baans) gecombineerd met de moderne snelheidslimiet (100) gecontroleerd middels trajectcontrole neemt mijn spanningsboog snel af. Op de autobahn of slingerende b-wegen houd je je kop er beter bij en is het rijden leuker. Misschien moeten ze in Nederland eens wat spannender asfalt neerleggen.
@jaso013: nou even over die spanningsboog. Oeeeh vissticks, lekker.
Iedereen verplicht een panoramadak/cabrio dus?
Bovenop de boete zou een tijdelijke blokkade van het InstaFaceSnapTwitter account van de overtreder op z’n plaats zijn. Geen idee hoe dat te handhaven is, maar de eerste keer een week, daarna een maand en bij structureel recidivisme compleet verwijderen van het account zou wat mij betreft een passende straf zijn. Doet waarschijnlijk aanzienlijk meer pijn dan een geldboete.
@erwh: Idee is goed, maar wel beetje hoog big-brother gehalte. Misschien beter of een ontzegging van de rijbevoegdheid van een dag in te voeren, vervolgens een week en vervolgens een maand. Moet je eens opletten hoe snel dit afgelopen is.
@TimoBac: of zoals in China. 3 x gepakt is geen hypotheek etc meer.
@dennisdd: en dan?
@peug206: nou wat dacht je van een kartonnen doos onder de brug?
@tymo: en dan stelen? T is geen oplossing.
@peug206: heb ie niks meer, en kom je nergens meer.
Een import- en verkoopverbod op mobiele telefoons?
@erik2907: terug naar rooksignalen en postduiven
@lekkerlinksrijden: goed idee, alleen ook niet achter het stuur toestaan.
@lekkerlinksrijden: soms zie ik wel eens grijze postduiven achter het stuur met een dikke sigaar.

Blij dat ze eindelijk wat tegen volksvijand nummer 1 doen…

Ben alleen benieuwd hoe ze die touringcar in gaan zetten tegen De Belastingdienst…
@moveyourmind:
Gewoon door de voorpui rammen die bus.
@moveyourmind: exactly my thoughts
@hhitalia leest u mee?
Gelijk ook maar verbieden om radio te bedienen te scheren te eten of weet ik veel wat ze allemaal achter het stuur doen?? /cynische modus uit
@sjoppie: scheren en eten zijn inderdaad al verboden. Radio bedienen is een twijfelgevalletje. Dus hoe je uitspraak dan precies “cynisch” is, tja, dat is me niet duidelijk. Voor de zekerheid: cynisme is een spottende houding waarmee men aangeeft niet te geloven in het goede van de mens, de waarden, de instituten – soit, de wereld.
@BaRa: en als ik, als taxichauffeur mijn boordcomputer taxi (BCT) bedien?
Daar krijg ik berichten, ritten op binnen, moet scrollen om te zien waar de klant opgehaald, afgezet moet worden, en of er nog bijzonderheden bij zijn (zoals hulpmiddelen, eisen, terugbelverzoeken?)
@taxitom2: daarvoor kun je prima even langs de kant gaan staan. Als je aan het rijden bent moet je je concentreren op de weg (punt). Ik neem aan dat ze je dat ook leren tijdens je opleiding.
@zukunft1: jij rijdt zeker met stokjes in de ogen? Wan je moet je 100% op de weg concerteren, dus je ogen dicht doen om even te knipperen, dat kan echt niet!
Ik concentreer me niet 100% op de weg, ik kijk af en toe op het scherm van het infotainment, kijk in de spiegel, kijk uit het raam, zing mee met de radio, erger me aan alle reclames op radio 1 waarin het woord ondernemer voorkomt. En juist daardoor ben ik ontspannen en rijd ik beter.
@mashell: met stokjes ‘in’ mijn ogen rijden? Hoe zou ik dat moeten doen? #wordjeblindvan
@sjoppie: je kan het wel cynisch bedoelen, maar er zit een kern van waarheid in. Ik zie dagelijks genoeg van die sufk*tten in de zonneklep kijken met 50 km/h of harder om even d’r stucwerk bij te werken. Van die halve zolen die te lui zijn om eerder op te staan en thuis te scheren vallen daar ook onder.

Kom op, je bent een deelnemer in het zeer drukke verkeer van tegenwoordig. Het is geen Holland next car model!

In de bus kun je appen tot je een ons weegt.
Als ze die bus nu gebruiken om appende en sms’ende mensen mee vervoeren.. kan je typen tot je een ons weegt en hoef je niet zelf te rijden.. multitasken is namelijk een mythe..
Als ik appende fietsers passeer en/of tegemoet kom, gebruik ik ook een low-tech waarschuwingsmiddel: de claxon. Geweldige (schrik)reacties levert dat op. Jammer dat nog niemand van die amoebes de telefoon uit de hand heeft laten kletteren.
Ik hoef enkel maar te denken aan de (soms jonge) verkeersslachtoffers om te beseffen dat dit een goede zaak is. Hard aanpakken. In de auto moet je je maximaal concentreren op de weg (punt).
via Android app
Verbazingwekkend hoe we allemaal weten hoe het (niet) moet, maar dat ongeveer de helft (!) van de geuploade foto’s op AB/AJ achter het stuur gemaakt worden!! Want tja, auto’s (spotten) is wel belangrijk.
@autodrop: met een spiegelreflex achter het stuur mag gewoon!
@mashell: De vraag of het mag heeft niet altijd een relatie met veiligheid te maken.
Perfect. Gisteren nog achter een lulhannes gehangen die aan 60 Km/h op de snelweg reed net voor een afrit omdat hij aan het bellen was… shoot the fucker
Precieze aantal is wel bekend. RTV Oost meldt dat in twee dagen tijd in Overijssel en Gelderland 440 chauffeurs (weet niet of personenauto’s hier ook zijn meegerekend) zijn bekeurd. Dus een vrij effectief, maar toch goedkoop middel lijkt mij.
Kan het alleen maar toejuichen. Vind de gsm de grootste boosdoener in het verkeer!
En als je Tesla op autopilot staat?
Ik ben een NSB-er.

Toen ik laatst savonds op mijn balkon een sigaretje aan het roken was werd mijn aandacht getrokken door een mevrouw in een Peug 107 die met harde muziek mijn blikveld binnen kwam rijden.

Vanaf mijn balkon kon ik goed zien dat mevrouw behoorlijke focus had op haar mobieltje. Terwijl ik nog een hijsje nam van mijn sigaret volgde ik de auto met mijn ogen. Plots stond de auto met een harde klap stil. Mevrouw reed namelijk niet rechtdoor maar ze reed met volle snelheid in de rij geparkeerde auto’s langs de weg. Auto overdwars en meerdere beschadigde geparkeerde auto’s.

Ik heb 112 gebeld en ben naar de plek van het ongeluk toegelopen om te kijken of alles lichamelijk (geestelijk blijkbaar niet want telefoon achter het stuur) in orde was. Inmiddels stonden de eigenaren van de geparkeerde auto’s ook buiten en vroegen zich af wat er gebeurd was.

Toen de politie aan was gekomen heb ik verklaard dat mevrouw alleen maar met haar telefoon bezig was ipv met de weg. De mevrouw achter het stuur ontkende dit stellig, werd boos en maakte me uit voor leugenaar. De politie heeft gelukkig de mogelijkheid om eea na te trekken dus ik hoop dat mevrouw haar verdiende loon heeft gekregen.

Fuck ‘em.
De perfecte straf is eens meekomen en voorts alle hulpverlening uitvoeren naar een gruwelijk/dodelijk ongeval door appende automobilisten…. En 6 weken later een boete van 1250 euro.
Als ik fiets zit m’n gsm in de achterzak, anders ben ik niet aerodynamisch genoeg om de snelheidsbeperking te overschrijden :-)
@ikschrijfookoverautos: Hi Tek is toch een uitstekende Hip Hop producer?
@willeme: hij heeft gewerkt met Talib, Common en Mos Def, dus…. :)
@ikschrijfookoverautos: Knal die vier bij elkaar en je hebt een van de beste hiphop-nummers aller tijden: https://www.youtube.com/watch?v=eeTnog5RRQo
via Android app
@willeme: zo dat is oldskool zeg, heerlijk!
Thnx voor de tip

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).