Politieman bijna geramd door dronken spookrijder op A7

Auteur: , 12 Reacties

Nachtelijke autoritjes kun je maar beter achterwege laten als je een slok teveel op hebt, want voor je het weet scheur je aan de verkeerde kant de Afsluitdijk over.

De afsluitdijk

Dat de beschonken bestuurder daadwerkelijk aan de verkeerde kant de Afsluitdijk op reed, wist een oplettende agent op het nippertje te voorkomen. De 24-jarige Emmenaar staakte zijn dronkenmansrit over de A7 namelijk pas ter hoogte van Harlingen.

Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. De betreffende agent zag de spookrijder op zich afkomen en wilde ‘m opwachten op de vluchtstrook, tot bleek dat de automobilist recht op hem af reed. De agent kon een aanrijding voorkomen door zelf weer snel de rijbaan op te schieten.

De bestuurder stopte korte tijd later alsnog en werd vrijwel direct aangehouden, nadat uit zijn ademanalyse bleek dat hij ruim 2,5 keer meer had gedronken dan de wettelijk toegestane hoeveelheid, meldt Blikopnieuws.nl. Ook zijn rijbewijs raakte hij direct kwijt.12 reacties

Sinds wanneer ligt Harlingen aan de A7?
@MARS: “ter hoogte van Harlingen”
Pak je aardrijkskundeboek eens uit je tas @gerjanm:!
@MARS:
http://w0.fast-meteo.com/locationmaps/Harlingen.10.gif
Alstublieft, u vraagt, wij draaien..
Ik ben daar bekent in die buurt @tupperware: , maar Harlingen ligt toch echt een kilometer of 13 van de aanhouding. Dat was tussen de sluizen van Kornwerderzand ter hoogte van (komt ie) Zurich!
Tussen Kornwerderzand en Zurich duss! @MARS:
@MARS:
Vandaar dus het plaatje, mijn topografische kennis weet ook dat de Afsluitduik ophoudt bij Zurich en niet bij Harlingen.
Ik vermoed dat Jordy ervan uitgaat dat Harlingen de gemiddelde reaguurder meer zegt dan Zurich FR, het gros weet niet beter dan dat Zurich in Zwitserland ligt..
Ruim 2,5 keer te veel, dan ben je wel echt dronken ja.
@crackdavid:
Een beetje geoefende drinker loopt gewoon rechtuit hoor met 1.25 promille.
Ik krijg ze erger binnen, het record staat hier op 4.2 promille en die kwam gewoon lopend (zei het niet echt stabiel) binnen.
@jrk68: bedoelde het sarcastisch :p
Ik las toch eerst echt “dronken spookrijder met A7..
@JordyS: Dit geldt voor iedere autorit dus niet alleen nachtelijke

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).