Porsche 911 (991) GT3 RS gaat biem op Isle of Man

Auteur: , 22 Reacties

Biem!!1!

Een Porsche 911 GT3 RS heeft een omgekeerde Napoleon gedaan. Napoleon keerde na zijn tweede verbanning naar een veilig eilandje terug naar het vasteland om zijn Waterloo te vinden in Waterloo. Deze Porker was juist afgereisd naar het afgelegen, slaperige eilandje Man maar kwam daar alsnog om het leven. Het laatste geldt overigens alleen voor de Porsche zelf, de bestuurder bleef wonderwel ongedeerd.

schans

Zoals menigeen van jullie wel zal weten geldt er op het Isle of Man buiten de bebouwde kom geen snelheidslimiet. Hoe hard je kan scheuren wordt dus overgelaten aan de discretie van de man (m/v) achter het stuur. In dit geval is dat duidelijk niet helemaal goed gegaan. Afgaande op de foto’s is de snelle 911 de weg afgevolgen en daarna via de berm, die gefungeerd lijkt te hebben als een soort schans, gelanceerd in een veld. Gezien de afstand die de Porsche heeft afgelegd vanaf de weg, moet de auto flink wat hangtime gescoord hebben.

hangtime

De landing is duidelijk niet helemaal vlekkeloos verlopen. De auto lag op zijn dak in het weiland en de complete achterkant van de GT3 RS, inclusief de glorieuze atmosferische motor, is van de auto afgerukt. Wel een manier om eindelijk die motor eens goed te bekijken, daar Porsche ‘m tegenwoordig verstopt onder een dikke laag plastic.

Ook de rest van de auto zat flink in de kreukels. Het toeval wil dat Porsche onlangs een evenement voor journalisten georganiseerd heeft om met de verschillende generaties GT3 (rijtest) over het befaamde TT-circuit te rijden. Maar waarschijnlijk is er toch geen sprake van een typisch gevalletje ‘overmoedige journo sloopt exclusieve sportwagen’, want lokale media berichtten dat de familie van de brokkenpiloot heeft geholpen met het opruimen van de brokstukken opdat de lokale veestapel er geen last van ondervindt. Mooi.22 reacties

Dan ben je toch wel ontzettend blij dat er een rolkooi in die dingen zit.
Fikse klapper moet dat zijn geweest.
@silverscope: uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat het klonk als een heuse BIEM!! Nou dan is den klap inderdaad wel fiks!
@kennone: Man Man Man…
@kennone: BIEM!!
Toch nog een veilige auto.
Wel heel netjes als die familie inderdaad de puinhoop is komen opruimen.
Damn, die heeft een beste klap gemaakt. De bestuurder heeft vele engeltjes op zijn schouder gehad.
Zou dit nog opgeknapt worden of is dit total loss?
@kennone: morgen te koop bij Jetcars “Splinternieuw BOMVOL opties”.
@flatsix010: lichtmetaal niet bij de prijs inbegrepen zeker
*dukes of hazzard toeter* Yeeeeeehaw!!!
Aan de groef in het wegdek te zien eerst een Manxer ‘kerbstone’ geraakt, toen op de velg rijdend de controle verloren waarna het een soort gymnastische oefening met vluchtelement werd. Ondanks de hoge amplitude wegens de matige afsprong en landing helaas wel met een stevige puntenaftrek.
@amghans: Tweede deel van je reactie las ik met de stem van Hans van Zetten.

http://static.upcoming.nl/static/images/957fe7f8a4_1470920009_En-nu-zit-hij-er-dus-zo-bij-in-zn-commentaarhokje__list-noup.jpg
@torsen:
Die had ik inderdaad in gedachten toen ik ’t schreef :-)
Die probeerde de boot-scene uit 2Fast2Furious na te spelen denk ik. Net naast de hooiwagen geland. Jammer.
Iedere keer als ik “Isle of man” lees, hoor ik in mijn hoofd “I love men”…
Maar bennie van d’n verkierde kááánt heur
@duckmefaddy: je bent niet van de verkeerde kant maar je noemt jezelf wel duckmefaddy

#maarikbemoeiniet
@jamesbond007: Ik kan er niets aan doen dat mijn moeder me zo genoemd heeft!
Was ie vergeten dat je daar links moet rijden, gezien de berm rechts als springschans diende.
BIEM!
“Just some good ol’ boys…….”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).