Porsche 911 Turbo Targa laat je de regenboog proeven

Auteur: , 11 Reacties

Gaaf spul uit de jaren '80.

911

We gaan nog even door met het ‘vroegah was alles betâh’ thema. Vanochtend schotelde collega @mauritsh je al deze überdikke Mercedes 600 Pullman voor, maar er staat nog veel meer oud spul op de IAA waar we warm van worden. Wat te denken van deze Porsche 911 Turbo Targa Rainbow. Je zag ‘m al even voorbij komen in deel VI van ons beursverslag, waarin @wouter stond te kwijlen bij de hippe atenne achterop de overrolbeugel.

De klassieke 911 met een voor deze tijd ontzettend policor look is een creatie van Josef Buchman en zijn toko, of moest het nou toch Rainer Buchman zijn? Hoe dan ook, er is maar een nadeel van dit ding en dat is dat iedereen oude auto’s momenteel toffer vindt dan al die nieuwe elektromeuk. Dat drijft de prijs op naar in dit geval 800.000 Euro. Voor dat geld hoop ik wel dat je de vintage reclame-foto er gratis bijkrijgt.

911-turbo-targa11 reacties

Doet het leuk op een gaybrapad waar steeds meer gemeentes er een van hebben. Met terugwerkende kracht heel geëmancipeerd!
Een 911 Turbo Targa van de huidige generatie zou ook best gruwelijk zijn! Targa is by far mooiste bodystyle van de 911 atm.
Die foto uit de oude doos komt uit een film van de beginjaren ’80. De film ging over een bende autodieven, een “gone in 60 seconds” maar dan gefilmd in Europa. Deze Porsche is in deze film gebruikt en de wagen is onder handen genomen door DP.
@ericc: bestellt, geklaut und geliefert heet de film. En de Engelse titel is carnapping. Komt leuk speelgoed in voor, deze 911(plus een hele garage aan Porsches die ze leeg halen, een Montiverdi en veel meer leuke auto’s.
@rufctr01 @ericc: Goeie info, heren!
800k…. hahaha sorry hoor… Porsche people…
Deze wagen is één van mijn (vele) guilty pleasures.

Destijds gebouwd voor Polaroid en gepresenteerd op de Photokina (fotobeurs) in Keulen.

Zalig ding! 😍
I wanna see a rainbow on my Targa, I wanna see you and mee in that car driving awaaay. And I hope to sell that Porsche for 800k
@Edge: bijna!
De jaren 80… Toen een regenboog op je auto nog gewoon een regenboog op je auto was. Toen America nog great was. Toen we nog een space shuttle en een concorde hadden. Toen de docenten baarden droegen ipv hun de studenten. Toen de dames nog zonder ondergoed auto reden…
Top Buchman Buchman speciaal voor de film Car Napping. Zie de trailer https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=t-wl8llXBMk Heerlijke Duitse film uit de zeventiger jaren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).