Porsche 911R blijft ook in 2019 dalen in waarde

Auteur: , 35 Reacties

Mooi, wanneer kunnen wij er eentje kopen?

Porsche 911R blijft ook in 2019 dalen in waarde

Zo hard dalen als de Bitcoin doet de Porsche 911R nog niet, maar er is absoluut een dalende trend waarneembaar met de exclusieve 911. Nog steeds is de Porsche populair op veilingen. Er is echter een patroon te zien waar het lijkt dat de 911 steeds minder opbrengt.

In dit geval werd op de auto zelfs minder geboden dan de veilingmeesters hadden voorzien. Investeerders lijken de gok niet te willen wagen. Tijdens de Scottsdale veiling gingen deze prachtige klassiekers van de hand, maar ook zo’n moderne 911R. In het verleden werd de Porsche op veilingen soms verkocht voor meer dan 500.000 dollar. Hoe anders zijn de bedragen vandaag de dag. Veilinghuis Gooding & Co dacht dat de 911 tussen de 300.000 en 375.000 dollar zou opbrengen. Het gaat hier om een 2016 911R, met 2.400 mijl op de klok.

Het aantal biedingen viel tegen, want de Porsche is uiteindeljk verkocht voor 280.000 dollar. Dat is nog steeds flink meer dan de nieuwprijs van de 911R. Feit is dat bedragen van een half miljoen niet meer gehaald worden. Het zijn geen ontwikkelingen waar we om kunnen treuren. De 911R is juist een auto die gemaakt is om kilometers mee te maken. De vraag is nu of die 280k de voorlopige bodem is, of dat de dalingen verder door gaan zetten dit jaar. Het is een kwestie van veilingen in de gaten houden. Veilingen en 911R’s genoeg die worden aangeboden.35 reacties

via Android app
Speculeren op auto’s blijft altijd een tricky business.
@pjansen: daarom heet het ook speculeren…
@vroaaar: ik hou het lekker bij speculazen
@pjansen: Mwah… Als je een Skyline R32/33/34 GT-R op de kop tikt denk ik niet dat je de komende 10 jaar verlies op de aanschafwaarde gaat lijden.
@jochempie: Dat zal best, maar de bedoeling is toch snel winst maken als je zo’n “speculatie auto” koopt. Met de lage rentes kan ik me best voorstellen dat als je de kans krijgt om zo’n auto te kunnen kopen je daar liever je geld in stopt. Het enige probleem is dat ik er zelf liever ermee zou rijden dan hem puur voor winst in de garage laten staan.
@Jochempie: niet alleen de GT-R’s. Mijn R34 GTT een paar jaar geleden gekocht voor 10k. Kwam vandaag nog 1 tegen in Japan voor 20k.
@deora: en ik zag op de veiling een paar maanden geleden een R34 GT-R V-Spec voorbij komen voor £25k. Zou je GTT snel verkopen voor die prijs als je het er voor kan beuren.

https://rmsothebys.com/en/auctions/lf17/london/lots/r108-1999-nissan-skyline-gt-r-v-spec/430528
@Jochempie: denk dat de autoprijzen sneller in gaan zakken dan je denkt. In 2008 dacht ook iedereen dat het nooit meer slecht zou worden ;)
@stefje: ik denk
Dat dat vies tegen valt. Zolang de rentes bij de banken laag blijven zijn auto’s een betere investering dan die 0,2 % rente van de bank. Mijn auto is van 2016 tm 2018 9.500 eur in taxatiewaarde toegenomen. Zoveel rente had ik niet gehad op de bank hoor. In juni mag die weer voor taxatie. Denk dat t nu wel aan t afvlakken is.
@maotje: taxatiewaarde? Daar zou ik echt niet aan tillen. Een blik op mobile.de of de daadwerkelijke opbrengst bij verkoop des te meer. De taxatiewaarde is alleen interessant voor je klassieker verzekering.

Maar als je dit soort veilinguitslagen niet als voorbode ziet dan heb ik nog wel wat leuk spul voor je in de aanbieding. Mag je hebben 10% onder de taxatiewaarde. Is snel verdiend toch? ;)
Tja, ik zou ook liever zo’n GT3 TP willen in een kleur die ik wil, en zonder die rare strepen erop. Voor de helft van de prijs…
@cossiekiller:
Dat wordt een uitdaginkje, vrees ik. Tenzij de zich boven ons wanenden auto’s met ICE nog sneller in de ban doen dan ze nu al van plan lijken te zijn.
via Android app
Die 911R heb ik nooit echt mooi gevonden, vooral die stoelen zien er niet uit, klassiek of niet.
@pjansen: nou zou t geen straf vinden om er 1 te rijden, masr zelf een kleur kiezen is wel zo prettig. Stoelen kun je nog vervangen, die strepen wordt lastiger. Overigens op de GT3 een fraaie spoilert en anders zonder als je dat niet vindt. Anyway, prijsdalingen van een R zijn terecht.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Begin vorige maand kwam ik een verre buurman tegen. Het vroor en hij reed voorbij met zijn GT3 TP… als het bijeffect daarvan is dat de 911R in waarde daalt, kan ik dat enkel toejuichen…
@Onehp: hoe ver kan een buurman zijn? :)
@alino: woon in de stad, auto staat soms op straat in ‘mijn buurt’. Maar ken hem niet inderdaad :)
@onehp: een buurtman dus :)
Men speculeerde erop dat de 911 R de laatste der mohikanen zou zijn. Porsche heeft inmiddels bevestigd dat de volgende 992 GT3 en GT3 ook gewoon deze motor en handbak krijgen. Dus gewoon een bijzonder geslaagd speciaaltje, maar niet de laatste ultieme 911. Er valt simpelweg te veel geld mee te verdienen, blijkbaar.
Dat viel te verwachten na de introductie van de GT3 TP. Mooie ontwikkeling.
Ik begrijp best dat mensen speculeren met nieuwe auto’s. Maar als designer, bouwer van dit soort auto’s moet het toch irritant zijn dat je een geweldige product neerzet, terwijl die minder gebruikt wordt waarvoor hij bedoeld is dan de gemiddelde Polo.
@vingers: hier komt toch geen designer of bouwer aan te pas. Dit is gewoon een combinatie van bestaande 911 varianten. Door de controllers op basis van marktanalyses en winstmarges bepaald.
@mashell: Bedoel superauto’s in het algemeen.
@vingers: ze zijn puur bedoeld als verkoop stunt met belachelijk hoge prijzen en dat is de fabrikant toch gelukt? Dus die zal t aan zn hol roesten wat er na verkoop mee gebeurd.
Mijn auto blijft ook maar in waarde dalen!
@dirkv: Gewoon voor 20 jaar stil zetten en niet meer naar om kijken, dan komt het allemaal goed.
@gandini: hangt er vanaf welke auto je hebt.

https://www.autoblog.nl/nieuws/betaal-een-klein-vermogen-voor-deze-nieuwe-e46-119542

1,500km gereden voor €29k. Volgens mij waren die dingen rond de 40k nieuw.
@gandini: 😂😂😂 jij denkt dat dan na 20 jr start ? En nog in een goede conditie is?
Ik gok zomaar dat je nog nooit een auto lang stil hebt laten staan.
@maotje: Nee joh… dat denk ik helemaal niet… Weet je wat ik wel denk? Ik denk dat het leven een stuk aangenamer kan zijn als je opmerkingen met een korreltje zout neemt of zo nu en dan de humor ervan inziet.

Maar nu je er toch over begint, ik rijd inderdaad veel te graag in auto’s. Een oldtimer of speciaaltje zou bij mij daarom veel kilometers maken, gerepareerd worden, veel kilometers maken, gere… ach ja, je snapt het idee.
@maotje: Hoeft toch niet? Dan kan je het een barn find noemen en nog meer vragen.
Mooi, kunnen de eigenaren er eindelijk met goed fatsoen mee gaan rijden!
Al die modellen 911.. klaar mee
Heel verstandig dat de investeerders het niet aan durven haha.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).