Porsche Boxster – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 45 Reacties

De kleinste Porsche werd in zijn tweede generatie volwassen, niet alleen qua styling, ook qua techniek.

Porsche Boxster – occasion video & aankoopadvies

Het eerste studiemodel van de Boxster werd al in 1993 op de autoshow van Detroit gepresenteerd en in 1996 kwam de eerste generatie Boxster (986) op de markt. De verkoopcijfers overtroffen Porsches verwachtingen en in 2004 kwam dan ook de tweede generatie Boxster (987) op de markt.

Voor de 987 bleef de centraal geplaatste uitlaat, een verwijzing naar de Porsche 550 uit 1956. Van deze generatie Boxster verscheen ook een dichte versie; de Cayman. Vreemd genoeg was de nieuwprijs van de Cayman hoger en dus werd deze beduidend minder goed verkocht dan de open Boxster.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan ongeveer 70 tweedehands Porsche Boxsters te koop
 • Ongeveer 40% heeft een automatische versnellingsbak
 • Iets meer dan de helft van het aanbod betreft de sterkere Boxer S
 • Aangezien de opties bij Porsche vrij prijzig zijn, zijn er grote verschillen in uitrusting
 • Alle Boxsters hebben lederen bekleding
 • De helft heeft xenon verlichting
 • Prijzen beginnen bij 24.000 euro

Pluspunten

 • Het is een Porsche
 • Degelijk
 • Voor een open tweezitter is de praktische bruikbaarheid groot
 • Fabelachtige wegligging, wellicht zelfs beter dan van de 911

Aandachtspunten

 • Accu loopt snel leeg als een Boxster weinig wordt gebruikt
 • Remmen (vooral achter) roesten snel, vooral bij weinig gebruik
 • De handrem wil wel eens blijven hangen
 • Veren breken nog wel eens
 • De krukaskeerring van de tussenas kan gaan lekken. Er zijn wat wisselende verhalen over vanaf welk bouwjaar het issue echt niet meer optreedt, maar vanaf februari 2005 zijn er verbeteringen. Late exemplaren van 2006 zijn goed, in 2007 waren er verbeteringen en voor 2008 lijkt het probleem helemaal getackeld.
 • Bij het openen van de deuren horen de ruiten ongeveer 15 mm te zakken. Zakt de ruit niet of maar een paar mm dan is waarschijnlijk het raammechanisme defect.
 • Radiatoren: de 2.7 modellen hebben er twee. De S modellen met 3.2 of 3.4 blok hebben er drie. Door de luchtgaten in de voorbumper kun je ze visueel inspecteren.
 • Controleer de onderzijde van de auto op schade. De Boxster heeft aan de onderzijde bij de voorwielen plastic lipjes die weggesleten of afgebroken kunnen zijn.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!45 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
aankoopadvies: koop een echte Porsche
@MAB: koop jij maar eerst even uberhaupt een porsche
@marikoelolo: Die dag komt ook nog, zoals Wouter zegt: Je moet ooit in je leven een porsche gehad hebben.
@MAB: Nee. Daar word Alfa Romeo mee bedoeld. Je moet ooit in je leven een Alfa gehad hebben.
@imba: allemaal leuk en aardig maar nooit van m’n leven dat ik een alfa zal kopen. Een Porsche daarentegen hopelijk wel.
@Pordon: Ik zou me niet zo blind staren op dat Porsche embleem als ik jou was.
Na een dagje in een 156 GTA ben je om.
@imba: Ik heb gewoon liever een auto die goed in elkaar geschroefd is.
@pordon:

Dan moet je dus niet bij porsche zijn…koplamp bevestiging is niet al te best.
@Pordon: Duidelijk dus nooit een Alfa in bezit gehad, ik zes, en kan je zeggen dat het echt goede wagens zijn. Doet niets onder voor de gemiddelde Europese auto.
Mijn Bmw/Audi/Mercedes die ik daarna heb gehad zijn stuk voor stuk duurder in onderhoud.
@imba: Kijk jij hebt er verstand van!
Mijn beste kameraad heeft een 156 GTA, en daar stuur ik geregeld in!
Wat een geweldig blok is de 3.2 V6, veruit de beste V6 die ik ooit heb mogen rijden.
Zo bruut reageert die motor op het gaspedaal, en dan dat geluid! pure porno.
Zelf heb ik zes alfa’s gehad, stuk voor stuk top wagens!
@imba: dat klopt ! maar de bouwkwaliteit en vele kuren zouden me toch nog steeds tegenhouden!
@trident: Ik denk niet dat jij uit ervaring spreekt. Doe eerst eens wat onderzoek voor je weer onzin uitkraamt.
@imba: heb ze nochtans nog nergens hoog in een tevredenheids of betrouwbaarheidsklassement zien staan?
@imba: 3 vrienden van mij waren in het begin zo enthousiast over hun 147,156 en 75 nadat ze er een jaar in hadden gereden hadden ze ruim de aanschafkosten overschreden met garage kosten. Ze moesten met schaamrood op hun kaken bekennen dat het toch wel mooie autos waren maar met enorme gebreken. I rest my case
@imba: Kom op man.. nu kun je het merk Alfa Romeo wel gaan beschermen omdat je er zelf een paar gehad hebt, maar de bouwkwaliteit van Alfa’s zijn gewoon reut ook al rijden ze nog zo goed wat ik beaam! Ze roesten onder je reet vandaan man.. het rijdt heerlijk, maar zou het never nooit kopen.. kijk wel uit!
@imba: hahaha ja tuurlijk, als ze überhaupt nog een model uitbrengen, met een mooi interieur dan zal ik het overwegen. Maar blijf zoals @pordon al zegt bij de Porsche
@marikoelolo: Net alsof een Porsche nog meerwaarde biedt als je Lamborghini gewend bent…
@MAB: Zielig commentaar. Als ik geld voor een Porsche zou hebben, zou ik de Boxster Spyder kopen. Met onhandig dakje. Geweldige auto die nog steeds rond de 60 mille doe, zelfs in Duitsland. Een echte liefhebbersauto en niet zo’n pochmobiel als de 911.
@midasracer: Dat is mijn mening, kan je vinden wat je wilt. Veel plezier met je halve Porsche
Aangezien de prijzen van opties bij Porsche niet mals, zijn er grote verschillen in uitrusting

Aangezien de opties bij Porsche zeer prijzig zijn, zijn er…

Niet mals kan ook wel, maar de zin loopt dan minder lekker imho

— edit: graag gedaan :)
“Prijzen beginnen bij 24.000 euro” Moet er wel bij vermeld worden dat dit om het nieuwere model gaat, vanaf 2006. Overigens staan er ook al 2 op voor 20.945 en 21.950
Was nooit zo’n fan van de Boxster want geen 911 en beetje ‘wijvenauto-imago’. Maar daar ben ik volledig op teruggekomen sinds ik een paar keer erin heb gereden. Fantastisch apparaat, rij ook wel eens 911 maar doet er bijna niet voor onder. Mensen die de Boxster geen echte Porsche vinden, hebben er zelf niet in gereden!
Het bruin vd lak komt op het filmpje niet zo over, maar dat is dan ook de grootste kritiek die ik kan bedenken.
Mocht je voor een series 1 gaan: die zitten nu zo laag in prijs, dat ‘het keerpunt’ dichtbij is: De luchtgekoelde 911-jes waren ergens rond 2000 10k (instap). Nu doen ze 30k of meer.
De 924 / 944 is ook al een tijdje in waarde aan het stijgen. Zo ver, dat het niet eens meer zo’n heel voor de hand liggende keuze is als budget circuit-speeltje.
@mout: ik vind je wat te optimistisch. Er staan meer 911’s te koop dan ooit dankzij de crisis en dankzij die zelfde crisis ligt de vraag momenteel op een dieptepunt. Gek genoeg gaat dit gepaard met rap stijgende VRAAGprijzen op occassionsites. Aangezien de vraagprijzen op die sites de nr 1 referentie is voor lieden die van hun 911 af willen heb ik sterk de indruk dat de waardestijging van 911’s één grote luchtbel is. Maw: 30 vragen is nog geen 30 krijgen. Zie het aantal dagen dat ze gemiddeld te koop staan. Transactieprijzen op Ebay komen ook in de verste verten niet in de buurt van die verdrievoudiging van de prijzen sinds 2000
@parker: Goed, daar heb je best een punt. (hoewel – een familielid van me heeft al eens een leuk bod op zijn kale instapper Carrera gekregen. Maar die was niet te koop). Neemt niet weg dat bij sportauto’s afschrijving normaal er grof in hakt. Als die 0 is, of zelfs daaronder, helpt dat leuk in de totale kosten.
Iemand die wat meer informatie heeft over wat zo de gangbare onderhoudkosten zijn van een Boxster/Cayman?
@adyton: opzich valt het wel mee, maar voor bijvoorbeeld een grote beurt moet de motor eruit. De intervallen zijn redelijk lang, maar toch ga je (naar ik me kan herinneren) richting de 1200 euro voor een grote beurt.Op het Porsche Forum staat veel info. Let wel op kosten van banden!
@deVia: Heb zelf een Boxter te koop staan van een klant, 1998.

Aanschaf voor velen binnen handbereik (<15k). Echter zie de facturen..het onderhouden van zon apparaat is niet grappig. Duur!!!
@peke: Nou niet echt reclame wat je aan het maken bent ;) haha
@luuktb: niemand hier kent mijn bedrijf;) daarentegen moet je je gewoon bewust zijn van het feit dat de aanschaf heel goed te doen is, het blijven rijden is echter niet voor die portemonnee die voor de aanschaf jaren moet sparen.

Gewoon realiteit
@deVia: Voor een grote beurt de motor er uit? Ik weet niet wie u dat heeft wijs gemaakt. Van gebroken veren heb ik ook nog nooit gehoord. De rest van de hier opgestelde “pijnpunten” kan ik wel beamen. Wat ook nogal is voorvalt is de waterpomp die lekt.
Van de eerste generatie boxer ben ik persoonlijk ook geen fan. Maar de 2de is echt wel de moeite en rijdt mijns inziens zeker even goed (zonet beter) dan een 911.
@ladyofthehouse: motor eruit is misschien wel een beetje voorbarig, maar feit is dat de motor erg slecht toegankelijk is en dat voor bijvoorbeeld het wissen van bougies het wiel en panelen gedemonteerd dienen te worden…
@deVia: Tja, die panelen zijn nu wel snel uitgebouwd. Bij een 996/997 moeten de wielen en uitlaatpotten verwijderd worden voor het wisselen van bougies. Die blokken zijn op zich wel goed. Enkel de waterpomp durft het al eens te begeven. (meestal na een nieuwe riem). Tis hoe je het bekijkt.
Veren die breken? Super veilig denk ik zo
@nasty: gebeurt heel vaak, bij alle soorten auto’s. Het is dat het voor de APK niet mag, de meeste mensen kijken verbaasd als je ze verteld dat er een gebroken veer onder hun auto zit.
@nasty: Ik weet niet waar ik het aan te danken heb, maar het is me al eens gelukt bij een Fiat en bij een Mitsubishi. Je merkt er weinig van, want het is eigenlijk altijd de bovenste paar cm die afbreekt.
Kijk , dat het een goede auto is dat lijkt geen twijfel ( mag natuurlijk ook wel als het nieuw dusdanig veel kost ) maar de slk en de tt zijn dat ook …
De hamvraag is of je er in gezien wilt worden…

Bij de slk heb je dan iig nog een amg versie en van de tt staat me de mtm versie met 2 blokken er in nog erg goed bij…
Gezien die ‘specials’ zou ik toch eerder bij benz of audi gaan kijken…
De boxster heeft een té groot imagoprobleem imho…
@shicomm: precies het probleem van je post is die laatste O.
Als je het niet weet laat dan ook niets los. Een boxster (zeker de S) rijd rondjes om de andere twee die je hier aanhaalt! Maar ja veel mensen praten liever mee over kappers imago dan dat ze zelf een oordeel vellen. Want afwijkend denken is toch wel heel spannend!
een cayman, spreekt me wel aan… ik hou niet van stoffen dakjes… maar spijtig genoeg ben ik nog niet ver genoeg in het leven om aan een tweezitter 20k+ uit te kunnen geven :)
Ik vond een boxster ook altijd een vrouwenauto.
Tot ik er een weekend mee mocht rijden dankzij de raad de schade actie.
Mening 100% omgedraait. Echt hele leuke auto’s!

Ook al heb ik weinig vergelijkbaars gereden
Off-topic: Wat mij gaaf zou lijken een achtergrond artikel over 3 top-spotters van Autojunk! Wolfssjrd etc.
Levensverhaal, werkwijze, tips, favoriete auto etc etc!
Geweldige wagen zo’n Boxster, ooit eens een proefritje gemaakt in een Boxster van de eerste generatie.
En dat was al echt leuk!
Ik zie maar twee soorten mensen in deze auto rijden. Vrouwen en van die midlife crisis gasten.
Er is zo’n merk uit Munchen, BMW heet het volgens mij. Die hebben een M3 cabrio: Kost minder. Het heeft een hardtop en zelf met de hardtop naar beneden nog meer ruimte achterin. Daarnaast zit er een soort van achterbank in, voor het geval je echt even iemand mee moet nemen. Er gaat minder aan kapot, het ding is mooier (ok, dat is een opvatting), sat-nav werkt beter (groter scherm, op de juiste plaats). O ja, en het heeft meer pk en een goddelijk geluid. Dus waarom een Boxster?
Ik ken maar 3 redenen: je vindt de M3 een petjes auto. Of je bent van mening dat je zo goed kan rijden dat je kan merken dat de wegligging zoveel beter is of je bent Porsche geil.
Maar verder zie ik geen reden om dit ding te kopen over een m3 cabrio.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).