Porsche heeft slecht nieuws voor skiërs

Auteur: , 25 Reacties

Een handige accessoire moet terug naar Porsche vanwege een foutje.

Macan dakkoffer

Slecht nieuws voor mensen die flink de optielijsten van Porsche ingedoken zijn. Bij de accessoires kun je een zogenaamde skizak aanvinken. Dat is eigenlijk precies wat je denkt dat het is: een grote plunjezak waar je ski’s in passen. Voor mensen die geen grote skikoffer op hun auto willen is het best een goede oplossing, want je kunt de ski’s opbergen in je kofferbak/achterbank en je mooie leren bekleding wordt niet vies. Maar aangezien het een Porsche-accesoire is, lijkt eenzelfde zwarte tas bij de Decathlon een stuk goedkoper. Daarom zit er nog een extra trucje aan de Porsche-skizak.

Skizak

Door middel van eveneens simpele gordelbanden kan de zak aan weerszijden in de gordels geklikt worden. Geniaal, want dan kun je lekker hoeken met je snelle wintersportkanon zonder dat je achterpassagiers worden aangevallen door de zak met ski’s. Al moet je alsnog uitkijken, want de skizak blijkt niet helemaal kwalitatief hoogstaand. De gordelbanden kunnen losscheuren van de zak, wat hem uiteraard kapot maakt. Zonde van je dure handige tas.

Een ietwat kleinschalige recall, want het gaat om 1.738 Macans en Cayennes die af-fabriek een dergelijke skizak hebben meegekregen. Gedupeerden kunnen de zak inleveren bij de Porsche-dealer en krijgen een uitgebreide inspectie met indien nodig een nieuwe zak. Want het is bijna kerstvakantie, juist de tijd dat ski-accessoires hard nodig zijn.

Image-credit: Macan met dakkoffer, gespot door @jeppie.25 reacties

Na alle olie, ketting, motor, gesjoemel en versnellingsbak problemen bij de Duitsers lukt het zelfs niet om een simpele zak met een naaimachine in elkaar te zetten.

Misschien een kwaliteitsnaaimachine kopen?

http://link.marktplaats.nl/m1354062498
@erik2907: deze heb je te koop, omdat je de nieuwste hyundai naaimachine hebt aangeschaft? ;)
@erik2907: die marktplaatsadvertentie heeft in ieder geval zelfde doelgroep als de gemiddelde toyotarijder.
@erik2907: Een Singer naaimachine is nog beter…

Of de Macan of Cayenne met skizak en al inruilen op een Singer Porsche.
@erik2907: nee je wordt genaaid… idd niet normaal
Geef die gasten uit Stuttgart maar de zak…
Ze kunnen ook niks. Die van de VAG groep. Zelf een fatsoenlijke tas maken lukt ze niet!
@jupke: je bedoelt dat hun toeleverancier dat niet kan. Voor die paar zakken gaan ze dat echt niet zelf ontwikkelen en produceren.
@risl: Wel eens van de Porsche Design Group gehoord? Die ontwikkelen werkelijk van alles, dus ik zou niet weten waarom ze een skizak zouden uitbesteden….
@jupke: je kunt niet overal verstand van hebben. Als sportwagens je ding zijn, dan kan een SUV nog wel lukken maar kun je niet ook kennis van skizakken, fietsen of jassen verwachten. Daarom kopen autofabrikanten alles wat ze niet snappen in bij toeleveranciers (dus bijna heel de auto) maar tegelijkertijd knijpen ze die vervolgens zo ver uit dat die het moeilijk krijgen kwaliteit te leveren.
@mashell: in leveranciers uitknijpen zijn ze bij VAG heel goed. Daarom is de kwaliteit ook zo goed.
Indien nog een nieuwe zak? Hoe zal dat gaan? ‘Nee meneer, de zak moet eerst helemaal gescheurd zij vóórdat we het gaan vervangen… Ja u moet dan nog een keer terug komen… 102.000 euro aan auto, tja we hebben ook klanten die voor 2 ton een auto kopen bij ons, die krijgen een net iets betere service..
@zeilboot: huh?
Het zal wel meevallen,

Als je er niet te hard aan loopt te sjorren scheurt je zak echt niet zo heel snel.

En anders ga je gewoon terug naar de dealer, die hem naar de importeur sturen en je zak vakkundig repareren. Gaat nooit meer stuk, want als ze ergens goed kunnen naaien is het wel bij Pon.
@moveyourmind: hahaha!
Stoppen met diesel is pas slecht nieuws voor de wintersporters
@cloverleaf: Haha tja, ga je dat die milieuridders maar eens vertellen…
@cloverleaf: Eigenlijk niet. Diesel start altijd slecht als het koud is.
@laptom: gister -14 en geen probleem hiero.
Lekker ouderwets om je eigen ski’s mee te nemen. Gewoon ter plekke huren… altijd de meest actuele en fijne ski’s en zo niet, dan kun je ze gelijk zonder gezeik omwisselen.
Gewoon onderdeel van het Weissach package; (te) lichte stiksels.
Ik skie nie
Haha, briljant toch dat dit een punt kan zijn tegenwoordig. We zijn klaar hier denk ik. Ow wacht… fuck… mijn skizak
skizak (de; m; meervoud: skizakken): collega op wintersport
waar moeten de inzittenden dan hun gordel inklikken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).