Porsche komt met Moby Dick 911 GT2 RS

Auteur: , 24 Reacties

Geen simpel wrapje, hier is echt tijd in gestoken.

Klassieke race livery’s die doen denken aan vervlogen tijden. Op de juiste auto kan het een prachtig effect creëren. De huidige Porsche 911 GT2 RS schreeuwt Race Car11!! in alle opzichten en dus misstaat een race livery zeker niet.

In het geval van deze 911 GT2 RS werd gekozen voor een Martini look. Dit is een tribute naar de 935/78 Moby Dick. Waar we naar kijken is geen wrap van een GT2 RS-rijder. Het betreft namelijk een one-off van Porsche Retail Group GB. De Martini-look is geverfd op de auto en dus niet uitwisbaar.

Bij het openen van de deur tref je een plakkaat met de silhouette van de Moby Dick en het jaartal 1978. De naam Moby Dick refereert naar de walvis van de roman van de Amerikaanse schrijver Herman Melville. De spoiler op de 935 racer deed men denken aan het dier, waardoor de auto deze bijnaam kreeg. Met de Moby Dick wist Porsche op Le Mans een topsnelheid van 365 km/u te halen. In 1978 won Porsche de 6 uur van Silverstone.

De 911 GT2 RS is de snelste straatracer op de ‘Ring die Porsche tot nu toe heeft voortgebracht. Een meer dan waardige auto om met de legendarische Moby Dick klederdracht te rijden.24 reacties

zag hem toevallig vanmorgen op de insta langskomen. https://www.instagram.com/f00tsoldier/
@lambowambo: insta sletje!!!
En dan in de tekst geen linkje opnemen naar een plaatje van de echte Moby Dick?

Goed.. doe ik dat ook niet. Hier een plaatje van een modelletje van de Moby Dick https://hum3d.com/wp-content/uploads/2013/08/Porsche_935_78_Moby_Dick_Martini_Racing_1978_600_lq_0001.jpg
@postzegel: De échte Moby Dick? Die met Gregory Peck dus! https://www.imdb.com/title/tt0049513/?ref_=nv_sr_1
@postzegel: je bedoelt die met Led Zeppelin?
https://m.youtube.com/watch?v=UOSf9f5_qZ8
En wel mooi gedaan hoor! Ook wel grappig om te zien dat Bilstein en Bosch er nog steeds op staan, maar dat Shell en Dunlop inmiddels zijn ingeruild voor Mobil1 en Michelin.

Martini Livery (vrijwel) altijd +1
Is de livery erop gespoten of erop geverfd? Verder staat het heel gaaf!
@redbee5: Ah. Lezen. Voor sommigen echt moeilijk. Welkom in dat clubje!
@dromedaris: Ik stel gewoon een vraag, ik kan me niet voorstellen dat iemand er met een verf rolletje zo’n livery op knalt. Auto’s worden gespoten niet geverfd
@redbee5: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Ockhams_scheermes
@flashevan: m.a.w; de meest logische verklaring is vaak de juiste
Een witte Panamera lijkt me meer Moby Dick dan deze 911!
Dan hadden ze er ook wel beter een gelijkaardige spoiler op gezet.
En nu snel wegstoppen in een verwarmde garage.
Waarom zou je die zaken promoten als ze jou niks betalen?
Ik Denk gelijk aan need for speed Porsche 🙈
Ik Denk gelijk aan need for speed Porsche 🙈
Ik zal hier wel weer tegen het zere been schoppen van alle porsche fanboys; de kleurstelling zeg ik doen, maar wat zijn die gouden velgen eronder (en dan bedoel ik de kleur) toch foeilelijk.. Dat goud kan bij zwart of groen of zelfs bij blauw maar niet op deze kleuren combi… Zonde, nu wordt het echt een kampermobiel..
@tvr1974: Er bestaan geen Porsche fanboys maar wel Apple fanboys, gaarne niet verwarren! Er bestaan wel Porsche fans net zoals er TVR fans zijn, sommige zelfs geboren ergens in 1974. Zere benen genezen op den duur so no harm done.
Ik vind de livery en jet vakwerk mooi gedaan maar had deze auto dan ook veel meer uiterlijke overeenkomsten gegeven met de echte Moby Dick… Waar is die o zo gave whaletail?
Na het lezen van dit artikeltje, hoor ik de hele tijd dat stemmetje van Leonardo DiCaprio in the Wolf of Wallstreet:

“ I’m talking about whales here. Moby f*cking Dicks! “
de 935/78 werd niet Moby Dick genoemd vanwege zijn vleugel, maar vanwege de langerekte body t.o.v. een standaard 935

http://speedhunters-wp-production.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/09/12130006/Porsche_Moby_Dick_935-78-001-1200×750.jpg
Ik begrijp het niet goed.
Je kan bij Porsche een cup car kopen, een gt3 race car en als je echt connecties en geld hebt, verkoopt Porsche je zelfs een RSR.
Koop zo eentje, ga racen en plak dan een livery.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).