Porsche lanceert twee nieuwe huurprogramma’s

Auteur: , 16 Reacties

Porsche rijden zonder er eentje te kopen.

Porsche

De Duitse autofabrikant Porsche experimenteert regelmatig met nieuwe programma’s. Zo werd twee jaar geleden in Nederland ‘Share a Porsche‘ geïntroduceerd, waarbij je met je vrienden een Porsche kon delen.

In de Verenigde Staten heeft het merk twee nieuwe pilot programma’s gestart. Het eerste programma heet Porsche Drive en is in feite een uitbreiding van de reeds bestaande Porsche Passport abonnementsservice. Gebruikers betalen een bepaald bedrag en kunnen zo een nieuwe Porsche rijden. In tegenstelling tot Passport, ligt met Drive de focus op korte termijn huren. De dienst is gelanceerd in Atlanta, Georgia en klanten hebben keuze uit zes modellen van het merk. Het kost omgerekend 231 euro om 4 uurtjes een 718 of Macan te huren, terwijl een week 911 rijden 2.502 euro kost. In Duitsland bestaat deze dienst ook, in ons land helaas (nog) niet.

Het tweede programma heet Porsche Host en is gelanceerd in Los Angeles en San Francisco. De autobouwer is hiervoor de samenwerking aangegaan met Turo. Laatstgenoemde is een soort AirBNB van auto’s. In plaats van een traditioneel huurautobedrijf te benaderen, kun je via Turo direct met de eigenaar van een auto het voertuig huren. Het toffe van dit concept is dat je vaak veel gavere auto’s (BMW M4, Nissan GT-R) kunt huren voor redelijke bedragen. Een Nissan GT-R kan bijvoorbeeld worden aangeboden voor 195 dollar per dag.

Met Porsche Host worden klanten verbonden met Porsche-rijders die de auto aanbieden via Turo. Het gaat hier niet om willekeurige Porsche-rijders, maar om Turo hosts die al een positieve reputatie hebben opgebouwd. In feite gebruik je Turo zoals het altijd werkt, enkel fungeert Porsche als tussenpersoon die garandeert dat de ervaring op Porsche-niveau is. In plaats van jij zelf, pikt Porsche de eigenaar uit.

Het gaat in beide gevallen om pilot programma’s. Zo bestaat de kans dat Porsche Drive naar Europa gaat komen. In het geval van Porsche Host is dat nog maar de vraag. Turo is vooral een begrip in de Verenigde Staten en is hier enkel actief in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.16 reacties

‘Share a Porsche‘ waarbij je met je vrienden een Porsche kon delen.
Bestaat hier in de buurt al lang voor 2dehands Mercedes diesels met AMG pakket.
@alfapeter: Het zou wel een concurrent kunnen zijn voor de Duitse verhuurders die witte Mercedessen aan bruiloftenvierende Nederlanders verhuren.

Voetnoot: ik realiseer me ineens waarom Mercedes-Benz standaard heeft ingesteld dat de auto’s 3x kort claxonneren bij afsluiten van de auto.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Porsche Drive bestaat in Duitsland al een tijdje. Bij het Porsche museum in Stuttgart werd er flink voor gepromoot
@bmwalpina: Al en paar keer gedaan. Is leuk om te huren en erg goed geregeld met suggesties voor routes en alles erbij.
En de borg?
@deeberton: 2500 euro van de creditkaart. En dan eventueel nog eigen risico.
Tja, je privé Porsche verhuren aan een wild vreemde zou ik persoonlijk niet zo snel doen, maar wie ben ik? Voor een bescheiden bedrag een ochtendje 911 rijden is natuurlijk áltijd wijs.
Waarom niet eens een ‘share your wife’ plan maken? Lijkt me ook wat, die van mij poetst namelijk niet zo goed… Neen, alle gekheid op een stokje, als autoliefhebber heb ik hier een gemengd gevoel ook al is het rationeel gezien wel een goed en verfrissend concept?
@Volvo_440_turbo: leen mijn vrouw en je krijgt €100/dag 😊 (just kidding)
@duittenb: In elk grapje zit een kern van waarheid
Zag gisteren op de site van Leaseplan dat ik een Porsche 911 kon shortleasen voor 1 maand voor ongeveer €2500. Lijkt mij een veel betere deal. Vind meer dan €200 voor een paar uurtjes Macan bijzonder veel geld overigens.
@weetikveel: voor een bruiloft, afstudeergala, om cadeau te doen of te krijgen, dan is dit precies leuk.
@weetikveel: zelfs voor een shortlease periode van 1 maand wordt een inkomenstoets uitgevoerd (met in gedachte de leaseprijs van 2500) veel succes met daar doorheen komen als gemiddelde Nederlander ;)
Ik denk dat ik er toch niet heel happig op zou zijn om mijn pride and joy aan een vreemde te verhuren voor die paar honderd euro… aan de andere kant, kun je weer de boodschappen van doen en per maand meer aan de kant leggen voor je volgende 911 aanschaf (of iets anders).
Woohoo!!!! Trouwstoet to the max!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).