Porsche Panamera GTS heeft memo niet begrepen

Auteur: , 56 Reacties

En zit nu met de gebakken peren.

Vanmorgen ramden zowel het KNMI als Rijkswaterstaat de nodige waarschuwingen de deur uit. Het is the day after en de wegen zijn wellicht nog verraderlijker dan gisteren. Zo is de meeste sneeuw verdwenen en gaan automobilisten weer wat harder rijden. Er kan echter een bijna onzichtbare ijslaag op sommige delen van de weg liggen. Winterbanden of niet: met de verkeerde snelheid ga je glijden.

Een prijzige Porsche Panamera (GTS) kwam daar vanochtend op de harde manier achter. Een bevroren weggedeelte in Arnhem bleek spekglad en de Porsche-bestuurder werd verrast door een onaangename glijpartij. De GTS kwam tegen een trolleybus tot stilstand. De bus liep wat schade op, maar het robuuste vervoersmiddel kan nog wel worden opgeknapt.

De Porsche moest de meeste klappen incasseren. Het linkervoorwiel brak af en de ophanging zal ongetwijfeld ook niet ongehavend uit het ongeluk zijn gekomen. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.

Fotocredit: Roland Heitink / Persbureau Heitink56 reacties

En dan te bedenken dat de verkeerssituatie bij Velperpoort verschrikkelijk is. Requiscat in Pacem, Porsche!
@vonklausenburg: Dit is net of er een Assasin is langs geweest bij die Porsche, heftig!
@jasperh: Een assassin, serieus? Je bedoelt zo’n poppetje zoals van de bekende games? Ik ben toch even op google gaan kijken of er niks anders mogelijk was, maar helaas. Een assassin dus.
@piquet1986: hieronder dus
@jasperh: ik leg hem even uit: ik ging in op de laatste zin van Vonklausenburg hierboven. Het is een zin die in dat spel met dat “poppetje” wordt genoemd bij het overlijden van een persoon en dus niet omdat ik denk dat de Porsche is vernietigd door zo een poppetje. Ik vergeef het je aangezien je het spel niet kent.
@jasperh: ahhhhhhhhhhh, bedankt he, snapte er al nix van!
@vonklausenburg: Valt toch wel mee? Bovendien is het net helemaal opgeknapt.
@berlinetta: Ik vond het nog een beetje chaos (maar kwam dan ook uit de richting Steenstraat). Situatie is wel verbeterd, vergeleken met een twee jaar terug.
@vonklausenburg: Ja vanuit de Steenstraat is het wel chaos, maar de gehele Steenstraat vind ik een chaos. Als je vanaf de Velperweg komt, stroomt het allemaal lekker door. Dan krijg je voorrang op alles.
De Porsche heeft nu een veel mooiere stance vooral an achteren gezien.
@599gto: *Van
Zo eentje die met uitgeklapte spoiler door de stad rijdt. Cool ofzo.
@viezefreddyw: Nuttig ook, die extra downforce als je bij het stoplicht staat om een Peugeot 108 eruit te rijden!
@viezefreddyw: sommige mensen vinden de achterkant wellicht wat mooier met de spoilert omhoog. Vind ik ook bij de A7
@viezefreddyw: Nee hoor, Porsche adviseert dit in de winter. Door ijsvorming kan de spoiler bevriezen. Spoiler kan dan niet uitklappen, waardoor de motor die dit regelt kapot gaat. Is een dure grap.
@madvillain: Dan heb ik niks gezegd.
@viezefreddyw: Was dat maar zo :)
@madvillain: had dat vanochtend even aan mijn vrouw uitgelegd, had mij weer een setje ruitenwisser bespaard..
@madvillain: de spoiler bevriest niet maar het water /vocht dat in kieren en gaten zit bevriest en zet uit waardoor het complete mechanisme komt vast te zitten.

Dus er zit een optie op de Porsche die maar ten dele werkt als de weersomstandigheden dit toelaten, hmmm.
@madvillain: dat probleem is in 9 van de 10 gevallen enkel bij de driedelige spoiler (turbo en GTS)… Heb dat twee keer gehad bij mijn Panamera voordat ze bij Porsche eindelijk wisten wat er aan de hand was.
@scooper: Rare dealer dan. Bij mijn Turbo werd het meteen vermeld, 2010 alweer. Is al heel lang bekend.
@madvillain: eigenlijk meteen ook de reden waarom dit soort “innovaties” eigenlijk ontzettend onhandig zijn. Ik zou echt het liefst nog steeds raamslingers hebben om mijn raam open en dicht te doen. Maar auto’s die dat nog hebben zijn zelfs 2e hands bijna niet te vinden.
@pomoek: het is gewoon een beroerd ontwerp.

Een fatsoenlijk ontwerp zou in de gaten houden of de motor niet vaststaat. Zo ja -> stoppen met aansturen en melding geven op het dashboard. Dan weet de bestuurder ook dat hij geen spoiler heeft.

Evt periodiek even proberen om hem alsnog te openen.

maar ja, doordacht ontwerpen is slecht voor de marges
@timberleek: ook waar.
@viezefreddyw: met uitgeklapte spoiler rijden doen die trolleybuscoureurs allemaal…
Waarom zijn de kentekenplaten van de Porsche onleesbaar gemaakt? En die van de bus niet?
@postzegel: ohnee. De NG-789-L ligt hier in de kreukels. Beter opletten. 2e foto. Goed leesbaar.
@postzegel: wow! Bedankt voor deze superbelangrijke informatie!
@kareljansen: Ja? Ik zie het dus niet. Waarom dit superbelangrijke informatie is
@postzegel: Waarom wijd je er dan 2 posts aan?
@kareljansen: Nooit te beroerd on te verlinken
Als je tegen een stilstaande bus bent gereden heb je geen klap geincasseerd maar uitgedeeld :P
Volgens mjj was de Panamera ook nog op zijn zomersloffen onderweg: dat is niet handig
@carwax: Ja, een Panamera GTS rijden en besparen op winterbanden….kneus
Maybe he didn’t get the memo?!
@hilpp: Lees de titel eens?
@phaeton: Daar staat begrepen….
@trustmeiamanengineer: In het Engels schrijf je dat hetzelfde… “He didn’t get the memo” .. hij heeft de memo niet gehad.. hij heeft de memo niet begrepen…. .. get it?
@ardonjr: Zeker. Mijn Engels is vrij goed al zeg ik het zelf. Maar zulk soort rare (niet kloppende) vertalingen krijg je dus als je een Engels gezegde letterlijk vertaald… Bovendien vind ik “gekregen” in deze context beter dan “begrepen”.
O nee, mijn broer belde net dat hij dit was!

Neemt op maandagmorgen vaak de bus bij slecht weer…
@cossiekiller: Het komt wel heel dichtbij dan!
@cossiekiller: Hoe vaak kun je met zo’n Porsche de bus nemen? Rare hobby…
Die enorm brede (zomer?!) sloffen doen het ook niet goed bij sneeuw en natte drek. Maar tegen echt ijs doe je weinig…
Mensen die dit soort ongelukken maken kun je in 2 stromingen delen. Degene die denken dat winterbanden wondermiddelen zijn en degene die zich als quatro-rijders gedragen. Heb 4wiel aandrijving dus mij kan niks gebeuren gedachte.
@diablogt: En mensen die op zomerbanden rijden. Duidelijk te zien.
@diablogt: Nou, soms ben je ook gewoon passagier in je eigen auto. Was ik gisteren ook even. De hele weg was het goed gegaan, maar vlak bij huis schoof ik toch even rechtdoor, met 15km/h. Kon ‘m gelukkig nog net tussen een lantaarnpaal en een paaltje door sturen, dus geen schade. Ik heb ook nog de zomerbanden eronder liggen (wissel is al wel gepland, voor aanstaande vrijdag) maar ook met winterbanden was er geen houden aan geweest. Je reed daar praktisch over ijs…
Buschauffeur was oud minister,herkende in de Porsche zijn oud collega.
@dijan: Hij had nog een ”bonnetje” open staan ?
Zonde van die bus.
Valt me nog mee dat de hele winterbanden-discussie nog niet opgelaaid is..


Of heb ik een topic gemist?
@koeckenbacker: idd nog niet echt nee..
En of winterbanden hier hadden uitgemaakt durf ik niet met zekerheid te zeggen..ken de situatie daar niet.
Wel weet ik dat ik lachend heb rond gereden op mijn winterbanden gister. Winterbanden maakt zeker verschil. Ik had ze er al twee weken geleden opgezet omdat ik naar Noorwegen ging en er daar dus ca 1 mtr sneeuw viel binnen enkele dagen. Zonder winterbanden is t dan over en uit kan ik ruitervaring zeggen. Hier in NL denken er genoeg mensen dat je ze niet nodig hebt en zie daar t aantal extra ongelukken door dat mensen door glijden bij remmen of een bocht in gaan en uitbreken en achterste voren gaan. Zag t letterlijk gister 3 x gebeuren naast me.. Winterbanden maken echt niet alles mogelijk maar wel veiliger en makkelijker.. Ik zou er dan ook voorstander van zijn een regel in te voeren dat als er een code rood of oranje is ivm winterse omstandigheden en mensen gaan toch de weg op met zomerbanden je deze mensen mag bekeuren vanwege het in gevaar brengen van zichzelf en anderen.. Dit is ten minste net zo gevaarlijk als rijden met gladde banden.
@tvr1974: helemaal mee eens. Ik pleitzelfs voor een herkenningsteken/sticker voor mensen die winterbanden hebben , hierdoor kan men rekening houden met een kortere remweg. Ik stond gisteren namelijk redelijk snel stil, mijn achterligger met half vergane zomerbanden pas toen ie tegen mij opklapte. En dan nog zeggen dat ik te hard remde..
@vierkoloms: een sticker voor mensen met winterbanden…?? De enige sticker die mensen hebben met winterbanden is eentje op het dashboard / raam met de max. snelheidslimiet die ze aankunnen, uiteraard voor Duitsland bedoelt.

Een sticker op een auto is echt onzin, je dient altijd op gepaste afstand van je voorligger te rijden, en als je zomerbanden hebt dien je helemaal niet op de weg te zijn bij sneeuw.
@slickrick: eens, maar helaas gebeurt het wel, met alle gevolgen van dien. Schijnbaar snappen mensen niet dat een auto met winterbanden sneller stilstaat dan met zomerbanden. Helaas de afgelopen dagen zelf mee mogen maken dat men geen rekening houd met de beschikbare grip op zowel zomer als winterschoeisel.
Nu was het de auto, maar het kan ook je zoon of dochter zijn die de klap mag opvangen.
@koeckenbacker: zomerbanden-discussie wel. Komt op hetzelfde neer…
Opvallend dat door de klap wel de voorwielophanging afbreekt, maar de plofzakken niet zijn afgegaan…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).