Prins Bernhard: Nederlandse GP hoeft niet elk jaar

Auteur: , 54 Reacties

Hij komt...hij komt...die Nederlandse GP...?

Max-Bernhard

Afgaande op wat geluiden die we de laatste tijd gehoord hebben lijkt de Nederlandse Grand Prix dichterbij te komen. Voorafgaand aan de Grand Prix van België voelde de Belgische promotor André Maes zich namelijk geroepen om te stellen dat als er een Nederlandse Grand Prix zou komen, hij wil stoppen met de Grand Prix van België op Spa. Een beladen uitspraak waarvan je zou denken dat je ‘m niet doet als promotor, tenzij je denkt dat er daadwerkelijk ‘risico’ is dat die F1-race in Nederland er komt.

Maar achter de schermen is Prins Bernhard dan ook flink aan het hosselen om de droom écht van de grond te krijgen. Hij tekende bijvoorbeeld al deals met Heineken en Red Bull en praat met alle juiste mensen. Inmiddels heeft hij ook gereageerd op de bezwaren van Maes. Volgens de circuit-eigenaar zou het een optie kunnen zijn om de Nederlandse Grand Prix niet ieder jaar op de kalender te zetten. Er kan wat hem betreft bijvoorbeeld gekeken worden naar de mogelijkheid om de race te alterneren met de Belgische Grand Prix of de Duitse Grand Prix, zo bericht motorsport.com.

Dat laatste gebeurde in het verleden al een tijdje binnen Duitsland, toen de Nürburgring en Hockenheimring elkaar afwisselden als locatie voor de Duitse Grand Prix. Beide circuits hadden er moeite mee de race financieel dragelijk te houden. Mede door de Max-hype zou dat in Nederland momenteel echter niet het geval zijn. Tenminste, dat nemen we met zijn allen graag aan, als het betekent dat er daadwerkelijk een race komt. De studie die het financiële plaatje duidelijk in kaart moet brengen zit momenteel in de afrondende fase en wordt waarschijnlijk binnen enkele weken gepubliceerd.54 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Nederlandse GP?

Die komt er in 3 keer.

Nu niet
Dan niet
Nooit niet

Stop dromen Bernard, eet je pizza
@estoque: correct, correct en correct!

Ik snap werkelijk niet dat mensen dit nog steeds denken. Ik weet niet of je recent nog op Zandvoort geweest bent maar dit is toch in geen enkel opzicht een F1-waardig circuit. Verouderd, nauwelijks tribunes en mogelijk de slechtste bereikbaarheid van alle circuits ter wereld. (Okay, die is wellicht wat overdreven)

Bovendien bewieroken we met z’n alle maar wat graag Zandvoort en het is natuurlijk een prachtig circuit. Maar allerminst klaar voor F1 en de uitloopstroken die daar voor nodig zijn. Dus nee, helaas gaat het hem niet worden. Althans, dat denk ik.
@nerekop: Heb je wel eens gezien hoeveel permanente tribunes er op Spa staan? De meeste worden tijdelijk gebouwd voor de F1, dat kan in Zandvoort ook gewoon.
@nerekop: dit is al zo vaak besproken. Zandvoort is in de verste verte NIET het slechtst bereikbare circuit van de wereld. Spa is minstens even slecht en zo zijn er meer. Ook le mans is geen pretje.

Ook de tribunes zijn overal vaak tijdelijk. Zo ook bij onze Belgische vrienden. Bij het laatste DTM event op Zandvoort hebben de dit ook zo opgelost.

Maar voor wat betreft de staat van het circuit heb je zeker een punt. De pitboxen zijn toe aan een update, maar wie gaat dat betalen? Dat is een fikse investering. Ook zal aan de baan zelf wat moeten gebeuren, met name wat meer uitloopstroken.
Wat dat betreft zou het TT circuit beter passen.

Maar jeetje wat zou het gaaf zijn als lukt om de F1 naar Zandvoort te halen!
@nerekop: Met geld is alles te regelen. Het regelen van het geld is het probleem, niet de staat van het circuit…
@meximal: daar heb je helemaal gelijk in. En begrijp me niet verkeerd, wanneer er een GP in Zandvoort komt ben ik er als de kippen bij. Het lijkt me namelijk super gaaf.

Maar juist het geld lijkt me het probleem. Een paar miljoen bij elkaar harken moet nog wel lukken maar tegenwoordig is er zoveel geld nodig (lees honderden miljoenen in het geval van Zandvoort om het up to date te krijgen en de race binnen te halen) dat dit in NL in mijn ogen nooit zal gebeuren.

Jos Verstappen had altijd moeite om het NL bedrijfsleven achter zicht te krijgen. Net als iedereen die na hem volgde. Ook Max in het begin van zijn loopbaan. Ook nu hebben alleen Jumbo en Exact de kracht van zo’n talent ingezien. Dus daarom mijn (zeer grote) scepsis over het verzamelen van geld voor een GP. Hoe jammer dat ook is.
@estoque: Nooit niet, is er al een datum bekend?
@PeugeotGTI: nu niet, (dan niet,) nooit niet. Is een Nederlands spreekwoord. Maar jij als kenner van de Nederlandse taal wist dat natuurlijk wel.

Dat hier sprake is van een dubbele ontkenning is natuurlijk logisch, maar iedereen had dat reeds in de gaten maar kende het gezegde ook. Door het aan te wijzen en mee te nemen in een reactie geef je eigenlijk je eigen tekortkoming aan.

Maakt niet uit hoor, iedereen maakt fouten. Zelfs ik!
@estoque: Ik ben benieuwd uit welk deel van het land u komt, want ik kende de uitdrukking inderdaad niet. Nu zou ik mezelf niet als eloquent willen bestempelen, maar mijn kennis van de Nederlandse taal vertoont dermate weinig hiaten dat ik vermoed dat er iets anders aan ten grondslag ligt. Omdat ik mede AB-ers respecteer zal ik er uitgaan van dat uw kennis van de Nederlandse taal van acceptabel niveau is en derhalve lijkt een streekgebonden voorkeur mij de meest voor de hand liggende verklaring voor de discrepantie tussen ons beider interpretatie van gezegden.
@PeugeotGTI: zo zo, je Van Dale losgeslagen om mij te imponeren? Ik heb wel eens meer moeite op Tindr moeten doen om een flirt terug te ontvangen.

Ga zo door tijger!


Maar om je vraag te beantwoorden. Ik ben een nuchtere tukker.

@estoque: Bijzondere manier van flirten heb je.
Bijzondere plek ook om dat te doen, maar in deze LGBT tijden hou ik dat verder neutraal.

Tijger.

Groet’n uit Groningen
@PeugeotGTI: in 3 termijnen nu niet dan niet nooit niet
@estoque: als we in Amsterdam de Noord-Zuid lijn onder de grond kunnen aanleggen, dan lukt het ook om de A200 door te trekken over Haarlem door naar de achterzijde van het Circuit Park, uitkomend op een giga P-plaats. Hebben ze ook in Frankfurt gedaan waarbij de snelweg uitkomt op een P-plaats bestemd voor de IAA.
@erik2907: je vergeet dat wij Nederland zijn. Als parkeren een probleem is spuiten we toch een beetje land in de Noordzee op. Kunnen al die sjeiks gelijk ons exportproduct nummer 1 zien.

Zandvoort is gewoon een ok-baantje. Mag niet in de schaduw staan van de nordschleife of spa. En laten die 2 nu binnen een straal van 700km van ons liggen.

Ik zie eerder een Elfstedentocht tussen nu en 2030 gebeuren dan een F1 race in NL in de komende 30 jaar.

Een combinatie van:
Geen draagvlak
Geen geschikte locatie
Geen geld

@estoque: Export nr1, je wilt ze bestoken met melk, kaas, bloemen en aardappels? Want het zijn de boeren die hier het meest exporteren!
@erik2907: Er is en komt geen giga P-plaats, want de duingebieden om Zandvoort heen zijn beschermd duingebied.
@metalmike: kwestie van bestemmingsplan wijzigen en als je de pers mag geloven in het verleden dan heeft het Koningshuis wel vaker bewezen dat er zaken anders geregeld kunnen worden.
@erik2907: Een bestemmingsplan wijzigen voor één maal per jaar Max te zien? Ik betwijfel dat na het eindigen van diens carrière nog één iemand dat een goed idee zal vinden.
@alfapeter: er zijn wel gekkere dingen gebeurd in NL.
@estoque: Denk dat Bernie dat beter weet dan jij. De vent is ook geen knuppel, als er nul kans was zou hij er niet mee bezig zijn….
@trustmeiamanengineer: ik denk dat ik en jij net zoveel te vertellen hebben binnen de F1 als Bernie op dit moment.
@estoque: Denk het niet. Ik ben in ieder geval geen eigenaar van een roemruchtig oud F1 circuit en lid van een koninklijk huis met bijbehorende connecties. Maar jij misschien wel?
@estoque: Wacht jij maar af! Jou mondje gaat binnen nu en 3 jaar open vallen…
@venividivici: Die van mij nu al hoor, gaat zeker niet op cpz gebeuren. Zie nog eerder GP Flevopolder of de Gelderlandring ontstaan. Zandvoort is helaas niet realistisch. Een nieuw circuit daarentegen zou best wel eens kunnen.
@venividivici: wedden?

Ik maak een agendapunt voor 1 september 2020. Als jij gelijk hebt trakteer ik een tank benzine/diesel, als ik gelijk heb trakteer jij mij.

Randvoorwaarden:
– Uitgaande van een normale, Europese personenwagen. (60 Liter brandstoftank)
– Op 1 september 2020 moet er een aankondiging zijn geweest voor de officiële F1 GP op Zandvoort.

Ik zeg dat er voor 1 september geen Dutch GP op Zandvoort is aangekondigd en jij zegt van wel.

Deal?Hebben
@estoque: Ho ho ik heb nooit gezegd dat het op Zandvoort gaat gebeuren/komen…
Dat Zandvoort is toch net zo goed bereikbaar als Spa-Francorchamps of heb ik het mis? Zou wel leuk zijn voor de max-mania. Elke andere GP dan België ben je tenminste 600 tot 900 km aan het rijden, laatst gechecked. Barcelona, Monza, Frankrijk (Paul Ricard volgend jaar) is allemaal 1000 km en meer. Oostenrijk 900 en silverstone 600 zijn dan je alternatieven als je het niet al te veel in de papieren wil laten lopen. Daarover gesproken, de ticket prijs mag ook wel omlaag.
@loewie1984: ik stel voor om amfibievaartuigen in te zetten om bezoekers op het strand af te zetten. Door het dorp is in elk geval geen optie 😋
@loewie1984: Gezien je bij een beetje knap weer al vanaf Aerdenhout in de file staat richting Zandvoort denk ik dat een F1 race onhaalbaar is. Dan moeten gratis Tomos snorbrommers uitdelen vanaf daar om de mensen op tijd bij de race te laten zijn.
@loewie1984: Zandvoort is te bereiken via de Zeeweg of de Zandvoortse laan.That’s it.En dat zijn nu niet bepaald de meest ruime wegen. Er zitten vanaf Haarlem/Aerdenhout wel nog wat stiekeme kruipdoor sluipdoor wegentjes maar die kennen de meeste mensen niet. Gelukkig maar. Maar uiteindelijk moet je toch dat dorp in/uit.Qua infrastructuur lijkt het mij dus onmogelijk.
@noosaheads: Wat een geneuzel allemaal, in de jaren ’70 en ’80 hadden we ook een GP in Zandvoort, kwamen in een weekend ook zo’n 120000 toeschouwers.
@toniominestrone: Met paard en wagen ja.
@fmgarcia: Nee, in die jaren reden er nog echte auto’s rond dus niet al die 13 in een dozijn bagger die je vandaag op de weg ziet.
Het is net zo belabberd rijden als naar Spa toe. Vorig jaar 5,5 uur durende heenreis en 6 uur durende terugreis. Mij niet meer gezien. Ik zal er ook nooit komen als het in NL wordt gehouden. Voor de andere F1-fans zou het super zijn!
Ben vandaag geweest voor de historic grand prix
De wegen er naar toe, wel het verbaasde me dat er geen DKW’s Opel kapitäns, Panhards en Borgwards over reden, zo jaren vijftig, volledig achterhaald en ontoerijjend.
Dan het circuit zelf, een ieder die de mening is toegedaan dat dit circuit het F1 circus kan huisvesten en faciliteren moet zo’n pyama aangemeten krijgen waarbij de mouwen kruislings op je rug worden vastgesnoerd.
Het regende en één van de toegangstunneltjes stond volledig blank.
Het circuit voldeed wel aan een tijdsbeeld van vervlogen grandeur met gierende Lotus Cortina’s, Cooper’ uit vervlogen tijden, een Hotchkiss en de nodige Lola’s en cobra’s.
Laten we het hierbij laten en laten we onze zegeningen tellen wat Zandvoort betreft; een professioneel circuit waar F1 wedstrijden gereden worden is iets geheel anders.
@desjonnies: Met Alfa club dag kom je daar al niet weg. En als het mooi weer is al helemaal niet. Komt niet goed. Zoals je zegt, leuk voor dat soort evenementen maar F1 is andere koek.
@E34M5Touring: klopt inderdaad .. Assen is beter 😉
@desjonnies: Was ook wel eventjes een wolkbreuk!
Alterneer dan maar met Hockenheim of de Nürburgring GP Strecke, Spa is met afstand het mooiste circuit op de kalender en zou wat mij betreft gewoon elk jaar moeten blijven organiseren.
Zandvoort zal nooit een oplossing worden vanwege de toegangswegen. Assen zou prima kunnen. Ook een mooi circuit!
Het zou een totale waste of money zijn waarschijnlijk, maar misschien is het ook wel de impuls die Zandvoort nodig heeft om juist wél met de tijd mee te gaan. Verregaande renovatie van alle voorziening en een goed plan voor de infrastructuur kunnen ervoor zorgen dat Zandvoort weer op de kaart komt te staan in de internationale racewereld. Maximaliseren van Max-effect haha.
Hey Dutchies, think out of the box, why not Rotterdam city course.
@hanswurst: Monaco aan de Maas!
Wat een negativiteit allemaal weer. Met zo’n houding kom je er zeker nooit.
Ben blij dat prins Bernard meer ondernemerszin heeft in zijn kleine teen dan de opgevers hier in hun hele lichaam.
Ik denk dat als de GP in zicht is dat dan het geld wel richting Zandvoort gaat rollen.
Bijzondere manier van flirten heb je.
Bijzondere plek ook om dat te doen, maar in deze LGBT tijden hou ik dat verder neutraal.

Tijger.

Groet’n uit Groningen
@peugeotgti: whoops foutje kan weg ^^ (hallo edit-knop)
@peugeotgti: hallo tijger, er wordt inderdaad veel te weinig geflirt op AB :-)
@PeugeotGTI: benieuwd wat en met wie jij bezig was
Spa laten vallen voor Zandvoort/Assen ! Hoe gek ben je dan !!
Wanneer beminde Max besluit zich op iets anders toe te leggen, geeft geen hond nog iets om een Nederlandse GP. Maar ondertussen gaan we gewoon verder in de waan van de dag.
Wat loopt men toch te zaniken. Die GP is denk ik wel haalbaar. Grind vervangen voor asfalt, net als bij de DTM tijdelijke tribunes opbouwen en een likje verf. Wat ruimte voor de sponsoren en klaar.
Waarom Zandvoort overwegen als Assen de betere optie is?
Ik opteer voor een herfst race in Zandvoort. Heb je in ieder geval geen gezeur met drukte ivm mooi weer. En met een beetje mazzel een mooie regen race. Ik zeg gas erop en gaan🔥
Kan deze PRINS niet stoppen met roken, hij kraamt alleen maar onzin uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).