Prius Plug-in Hybrid bekijkt het van de zonnige kant

Auteur: , 12 Reacties

De nieuwe plug-in hybride trekt de aandacht met z'n zonnepanelendak.

Met de e-Golf, de I.D., de Ampera-e en de Zoe heeft de groene autorijder aan Parijs een goede beurs. Ook Toyota heeft iets nieuws op duurzaam gebied met de plug-in hybride variant van de vierde generatie Prius.

De accu’s kunnen worden opgeladen met de stekker, maar het nieuwe Solar Roof helpt ook een handje mee om de batterijen van juice te voorzien. Tevens beschikt de Prius over regenereerde remmen. In Nederland gaat de PHEV 34.495 euro kosten. De plug-in hybride heeft een conventionele verbrandingsmotor in combinatie met een accupakket van 8,8 kWh. Het is mogelijk om tot 50 kilometer volledig elektrisch te rijden. In de elektromodus is de Prius begrensd op 135 km/u.

De Prius PHEV staat begin volgend jaar bij de dealer. De zonnepalen zijn overigens niet standaard, maar komen als optie beschikbaar. De panelen geven volgens Toyota de elektrische actieradius een boost van 10 procent.12 reacties

Hadden de priussen dit “Vroeger” ook al niet voor hun airco systeem?
@dedokter:

Dak levert bij lange niet genoeg om de airco draaiende te houden.
Hooguit een klein ventilatortje om de hete lucht uit de auto af te zuigen.
@Hubert: de tijd dat je de auto niet gebruikt laad het paneeltje ook energie bij. Geen wonderlijke vermogens denk ik ook, maar toch leuk meegenomen.
@dedokter:

Prii*

http://www.autoblog.nl/archive/2011/01/13/wat-is-het-meervoud-van-prius
@huupe: en in dat artikel staat: Wij houden het hier op Autoblog gewoon op Priussen.
Daar zij we, dus ik snap je post niet.
@dedokter: was er niet een s-klasse met zo’n dak. Daar draaide de airco op ook als hij stil stond om de auto in de zomer een beetje koel te houden. Was misschien alleen een prototype
@lekkerlinksrijden: klopt een Maybach 57 en 62 uit 2007
Het is nog steeds geen beauty, maar de PHEV ziet er wel echt stukken beter uit dan de niet-PHEV.

Die zonnepanelen zijn overigens wel leuk. Natuurlijk kun je er vooralsnog niet teveel van verwachten, maar dat je tijdens je snelwegkilometers toch iets van actieradius bij kunt laden zonder dat je extra moeite hoeft te doen is mooi meegenomen.
Mooi is anders. Maar het is wel weer vooruitstrevend.
Lijkt wel een Chiron hybrid vooraan.
Maar is dat allemaal echt carbon aan de kofferdeksel? En waarom?
Zonde van het geld om zonnepanelen op een auto te leggen. Ben benieuwd hoeveel dit paneel ├╝berhaupt kan opwekken. Een paneel wat plat ligt brengt zowieso al fors minder op.
Het zal qua oppervlakte flink minder zijn dan 1 regulier paneel a 250 kWp, dus laat deze ca 150 kWp zijn. Dat is echt een schijntje en zonde van het gewicht

Zet dan 5 extra panelen op je dak thuis.
@pramm: Die panelen wegen bijna niks zo licht dat ze zijn.
Denk dat je 250 watt piek bedoelt want 250k is wel errug veel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).