Prius-rijders opgelet: boeven willen je accupakket

Auteur: , 51 Reacties

Als de trend uit Amerika overwaait tenminste.

Prius-rijders opgelet: boeven willen je accupakket

In en rondom de stad San Fransisco (dé plek voor mensen die, laten we zeggen, net wat verder zijn dan anderen in bepaalde opzichten) hebben Prius-eigenaren momenteel slapeloze nachten. Dieven hebben het en masse op de accupakketten voorzien en weten ze zelfs met chirurgische precisie te demonteren.

De accu’s van een Prius wegen tezamen zo’n 70 kg, dus de kans dat het steeds gaat om een stel losgeslagen pubers op zoek naar vertier is vrij klein. Bovendien is het geen sinecure om met dergelijke accupakketten te prutsen zonder jezelf naar de andere wereld te elektrocuteren.

Eén van de slachtoffers liet weten dat reparatie van z’n gecastreerde Toyota zo’n 10.000 USD gaat kosten, terwijl de accupakketten voor ongeveer $ 1.000 op het internetje worden aangeboden. Enfin, weest op uw hoede. Na koplampen en airbags is wellicht ook uw fiscale wonder op wielen niet meer veilig.51 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat waait niet over….

Voor het werkschuwe tuig hier is het veel teveel moeite….
Autoblog, breng ze nu niet op ideeën..
Reuze handig in combinatie met de porsche koplampen ..nu nog een zonnepaneel en je hebt je energieneutrale plantenkwekerij
@redneckarie: dat zeg je wel ff als een grapje, maar mijn oom is druk bezig met zijn woning onafhankelijk te maken van nutsbedrijven. Centrale verwarming op hout en de stroom op zonnepanelen en accu’s. Voor accu’s zit hij er dus ook aan te denken om een pakket uit een auto te gebruiken.
@lekbak: of misschien een tesla accu?
@terminator: Die Tesla accu ga je alleen nog niet direct kunnen hebben. Ze zijn uitverkocht tot midden 2016.
@SimonMc: Wie had het over kopen?
@gop1: Je hebt het over ontvreemden uit een Tesla auto? Ik dacht dat hij het over de Tesla Powerwall had, voor thuisgebruik. Dus niet een accu uit een Tesla model S bv.
@lekbak: volgens mij moet je toch nog eens met je oom praten over de hoed en de rand. (Niet rot bedoeld) Ik ken ook mensen die dit gedaan hebben, maar die hebben geen CV op hout. (Wel zonnecollectoren en/of aardwarmte) Door salderen van elektriciteit op het net heb je ook geen accu nodig. In Nederland in ieder geval…
Ik neem mijn reaktie terug. Het daagt mij dat je oom zich volledig wil afsluiten van de nutsbedrijven, dat is extreem. Misschien kan hij zijn huis ook als zelfstandige staat registreren en zich onafhankelijk maken van de belastingdienst ;-)
@hehe: het gaat hem niet om de kosten maar om het onafhankelijk zijn. Solderen op het net is dan dus niet wat hij wil. Met zonnecollectoren op het dak (die hij ook heeft) kan je misschien douchen maar in de winter niet stoken. De man heeft bomen zat dus dat is geen probleem. In een Amerikaanse film zouden ze hem portretteren als een tabak kauwende redneck met een gordeldier op zijn schedel. Een beetje zoals ik @Lincoln voor me zie ;)
@lekbak: vertel je oom dat hij goedkope Chinese zonnepanelen koopt .. En ver wegblijft van die Duitse inferieure subsidie troep .. Oja .. Vooral GEEN nutsbedrijven of overheid inlichten of betrekken ..
@lincoln: silicium is silicium. Er bestaat geen kwaliteitverschil dus gewoon Hyundai of Recom nemen.
@redneckarie: wel met led-lampen kweken dan😉
Hier zijn denk weinig prius rijders aanwezig.
@991gt3rs: net als veyron of laferrari rijders waar we het vaak genoeg over hebben
@clarkson: Ja want wat lees je liever: Prius nieuws of Ferrari nieuws? Je hoeft je niet te schamen dat je een Prius hebt.
@991gt3rs: dat hoef je wel..
@991gt3rs: Jawel.
@991gt3rs: Niet dat ik een prius heb maar de techniek erachter vind ik leuk.
Laatste model prius vind ik ook niet lelijk meer…maar hey ik durf een mening te hebben ;)
Haha heerlijk nieuws dit. Ik kan er wel om lachen.
Dat ze die hokken maar helemaal opblazen
@730ld: idd
Nu in al die priussen een V8 gooien. Kan je lachen bij het stoplicht.
@philipf: Dat lachen kan je al met een stock prius…dat koppel vanaf stilstand om maar ff wat te noemen ;)
Laat maar jatten, dan zien we steeds minder van die zaaddodende hokken op straat. Shit, rij gewoon een échte auto. Links grut
Da’s ook meteen het enige wat ze willen van die auto’s… Misschien ooit nog eens de koplampen, alles voor een partijtje milieuvriendelijke wiet
Dat zal ze leren
In de laatste 40 jaar is er precies 1 vernieuwende auto op de markt gekomen .. Te vernieuwend voor onderontwikkeld volk als ik de reacties lees ..
@lincoln: en dat is de tesla model s!
@terminator: Zo vettttt .. Een rooie zeker ..
@lincoln: wel vreemd dat je er ook grijs haar, wollen sokken en Teva sandalen bij kreeg
@baske: dat soort mensen blijken idd het minste conservatief in NL .. Ze zijn geestelijk dan ook jonger dan Nike / nickelson / petje kneuzen ..
@lincoln: gelukkig zit daar tussenin wel een grote bevolkingsgroep die de beslissing durven nemen om niet in zon vreselijk hok op wielen te gaan rijden. Imo een niksauto, met name de Prius
@baske: yep .. Die durven ook te beslissen of ze voor fijenoord of Ajax zijn .. En doen aan stemmen op politieke partijen ..
@lincoln: zou het hippie gedachten goed dan toch niet helemaal zijn weggezakt en nu ze hun eindloon pensioen regeling hebben aangesproken, de hypotheek hebben afgelost en de overwaarde geïncasseerd zelfs terug komen?
Eindelijk interesse in een Prius. Zie het als een compliment
@vindik: niet zo vreemd eigenlijk. In Nederland worden de meeste Priussen na het verstrijken van de leasetermijn ook naar het buitenland (oostwaarts) geëxporteerd. Want wees eerlijk, hoeveel zie je er hier nog rijden, met een kenteken van vóór 2010?
Hmmm, heeft Tesla accu’s te kort?
En ‘advocaat van de duivel’;
Zodra die accu eruit is gelijk de eigenaar meer bijtelling laten betalen…! :)
@ukbob: yup, want is dan 100% benzinestoker.

On Topic: is hier markt voor…?
@e1000bmw523i:

Ja, ze geven de stroom aan oude vrouwtjes die zonder zitten ……..

Ene Robin Hoed schijnt bij die bende te zitten
Dat accupakket onder stroom zetten, dat zal ze leren :)
Bij elke Prius minder word de wereld een stukje beter😉
Zo een accu pakket is toch niet te tillen. Hoe doen ze dit?
@mrrallycross: ze pikken alleen de lege accu’s ..
@mrrallycross: 70 kilo…lichter dan een kwaliteits wasmachine dus ;)
Heb zelf een nieuwe Auris gekocht. Auto brengt je veilig van A naar B, alle luxe aan boord en een uitstekend verbruik gecombineerd.

Als ik snel wil gaan pak ik m’n Speed Triple wel.
Waar kan ik contact opnemen met de dieven? Er rijden nog genoeg van die tosti apparaten rond met die aso bestuurders achter het stuur.

De bestuurders denken altijd dat juist omdat ze een hybride hebben en een subsidie hebben gehad dat ze boven de wet staan hier!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).