Private lease kan leiden tot lagere hypotheek

Auteur: , 1 Reactie

Via een leaseconstructie ga je een contract aan dat maandelijks financiële gevolgen heeft. Ook op het gebied van je hypotheek.

C1

De constructie heeft enkel invloed bij het afsluiten van een private leasecontract, concludeert De Hypotheker naar aanleiding van een eigen onderzoek. De Nederlandse intermediair zegt dat een private leasecontract wordt geregistreerd bij het BKR. Wanneer een hypotheekadviseur kijkt naar je maandelijkse uitgaven dan kan het hebben van een leaseauto via private lease roet in het eten gooien.

Een leasecontract kost al gauw enkele honderden euro’s per maand. Volgens het onderzoek kan dit flinke gevolgen hebben op een hypotheek. De jaarlijkse kosten van een leaseauto worden meegerekend waardoor je uiteindelijk minder kunt lenen. Een berekening van De Hypotheker laat zien dat een persoon met een jaarinkomen van 35.000 euro een hypotheek van 163.000 euro kan krijgen. Heeft deze persoon een private leasecontract lopen van 340 euro per maand, dan kan deze nog maar slechts 105.000 euro lenen. De formule is berekend aan de hand van een leasecontract van 48 maanden.1 reactie

Ja nog al wiedes. Elke financiering, ook die van een koopauto telt mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).