Problemen met F1-auto Red Bull “binnenkort” opgelost

Auteur: , 21 Reacties

We kunnen alleen maar hopen.

Problemen met F1-auto Red Bull binnenkort opgelost

Red Bull Racing kent zoals gebruikelijk geen goede start van het seizoen. We hebben dan nog maar twee wedstrijden achter de rug, een deuk in een pakje boter heeft het team vooralsnog niet kunnen rijden. Alleen Max Verstappen heeft het podium eenmalig mogen bezoeken, Pierre Gasly moet de komende Grand Prixs extra hard werken om zijn kwaliteiten te bewijzen. Volgens Helmut Marko, adviseur van het team, hoeven zijn coureurs echter niet lang meer te wachten op een auto waarmee ze wél mee kunnen doen om de eerste positie.

Na afloop van de testdagen in Bahrein heeft Marko de media te woord gestaan over de huidige stand van zaken binnen het team, met de focus op de lastig af te stellen RB15. In de afgelopen weken hebben de coureurs de auto meermaals bekritiseerd en het is voor het team dan ook de hoogste prioriteit de kern van het probleem te vinden. Of, zoals teambaas Christian Horner het zegt, de sleutel naar het “magische wachtwoord“.

Hoewel Helmut Marko heel goed begrijpt dat een dergelijke fix niet van de ene op de andere dag gevonden zal worden, durft de Oostenrijker nu alvast te beweren dat Red Bull voor de Grand Prix van Spanje een oplossing zal hebben. Als we de oud-coureur moeten geloven, dan is het team in de afgelopen dagen gestuit op de kern van het probleem en kan het dus werken aan een manier om het aan te passen.

“In Bahrain we identified a weakness in the aerodynamics. We think we know the cause and have already implemented amendments. Verstappen’s time on Tuesday was quite okay. It’s not a conceptual problem, but a detail thing – and it’s not for the first time it has happened. But the wind in Bahrain multiplied it.”

Het probleem, dat overigens volgens Marko te wijten is aan de crash van Pierre Gasly tijdens de wintertestweken, zal snel opgelost kunnen worden. Marko durft nog niet te beloven dat Red Bull voor de Grand Prix van China, de duizendste Formule 1-race, een fix gevonden zal hebben, maar langer dan twee wedstrijden moet het niet duren. Het is echter nog maar de vraag of Verstappen in Spanje, net als in 2016, mee zal kunnen strijden om de zege.21 reacties

Dan heeft dat gestuntel van Gasly dus aardige gevolgen.
@gandini: idd, snel terug de Toro Rosso in met die Gasly!
@cpp1: ja en dan Kvyat promoveren en de race erop weer terug zetten! Dan wint Max weer een wedstrijd, zo werkt het nou eenmaal 😊
Oorspronkelijke artikel (hoop ik) met daarin alle quotes van HM
https://www.motorsport.com/f1/news/red-bull-spanish-gp-aero-fix/4365162/
Wat een onzin weer. Allereerst dat ze slecht presteren, enkel Gasly heeft 2 slechte races gehad. Het tweede onzin deel is dat ze het gat ff gaan dichten. Honda is realistischer. Hopelijk na de zomer.
@niex: ach ‘we’ hopen helemaal niets voor Verstappen. Hooguit dat hij na RB lekker Alonso achterna gaat en zijn driftige ongecontroleerde bakkus uit de F1 wereld verwijderd.
Ik dacht dat ze al mee zouden doen voor de winst
Die Gasly moet zich snel gaan bewijzen. Domme crash in de voorbereiding 2 slechte kwalificaties en in de race laat hij het ook niet zien. Ik geef hem nog 3 wedstrijden…
@erickson: Hij gaat leķker idd.
Ik ben zelf ook een kritische en vooral MV33 fan, maar vind de teneur vd eerste wel heel erg zuur. ‘Geen deuk in een pakje boter rijden’, 2 GP’s zijn we verder en dan dat schrijven? Apart, de man heeft meer punten, heeft een betere classering en een betrouwbaardere auto dan vorig jaar. Ik ben positief verrast, zeker door Honda. Er zit nog veel potentie in de motor en als ze het geheel op elkaar afgestemd krijgen dan zijn we in voor een mooi seizoen. Denk dat ene Daniel R. en f’abriesteam’ Renault erg blij met dit resultaat waren geweest. Dus hou op met de negativiteit en de knuppels in het hoenderhok/gribus jounalistiek, hou ’t realistisch kritisch svp …
@autodrome: Tja, zo gaat dat tegenwoordig. Je wint 2 races niet? Geen deuk in een pakje boter! Je rijdt wat onhandige schade in het voorseizoen en begint het raceseizoen wat timide? Prutser, vervangen die man, dat wordt nooit meer iets!

Het kan haast niet anders of al deze stuurlui-aan-wal blinken zelf altijd meteen uit in alles. Altijd maar weer tienen scoren op tentamens. Pakken ze een bowlingbal op, blijft er geen kegel staan – in het hele bowlingcentrum niet. Nieuwe baan? Joh, de week is nog niet half voorbij en de aandelen gaan door het dak! Tinder-date? Die meid is meteen bedorven voor alle andere mannen!
@vaakbenjetebang: Rustig maar jochie, laat je geen haast en naïviteit aanpraten
@dieselkameel: Jochie? U kent mij?
@vaakbenjetebang: Moest hardop lachen!
@autodrome: man? Kereltje heeft niet eens volledige baardgroei. Dat kun je geen man noemen. Hooguit een oude puber. En zijn gedrag onderschrijft dat.
Jouw gedrag en commentaartjes zijn een heel stuk volwassener.. @gebruikersnaam3:
Wacht maar af…

Niet alleen Marko roept dat Honda nog zo’n 10 pk te kort komt maar ook anderen buiten RBR roepen het nu.
Denk dat ze in hun enthousiasme een fout hebben gemaakt om de China upgrade naar voren te trekken zonder daar goed mee getest te hebben. Wellicht dat dit op de laatste testdag in Barcelona had moeten gebeuren.
Door het pakket niet goed te kunnen testen hebben ze nu een achterstand opgelopen omdat ze het niet goed begrepen. Nu dat ze de auto goed getest kunnen hebben zijn er antwoorden op vragen gekomen.
Gezien we hier met Newey te maken hebben en zijn team zal het inderdaad niet lang duren voordat dit allemaal gerectificeerd is. Zie het als 2017 toen ze er achter kwamen dat er problemen waren met de windtunnel. Toen ze dat gerectificeerd hadden zag je ook hoe snel ze weer aansluiting hadden ondanks een onbetrouwbare en zwakke motor.
Tijd voor Gasly om zich weer te maken..
Die Marko roept wel vaker wat. Hij moet ook wel. Na Barcelona roept hij verbaasd dat Ferrari en Mercedes onverwachts ook grote stappen hebben gezet. Klinkt misschien pessimistisch maar zo gaat het al vijf jaar.
Wat een lulverhaal. Hoezo geen deuk in een pakje boter geslagen met een 3e en een 4e plaats voor Max? Natuurlijk zegt Max dat het beter moet/kan want die gozer wil gewoon elke race winnen. Maar om nu zo snel al met de wolven mee te huilen hier op AB is nergens voor nodig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).