Puber betaalt 3,5 ton voor nummerplaat

Auteur: , 21 Reacties

I been ballin' ever since I was a youngin'.

Puber betaalt 3,5 ton voor nummerplaat

Met de Grand Prix van Abu Dhabi in aantocht begint het goed te kriebelen daar in het Midden-Oosten. Om alvast een beetje op te warmen hielden ze een veiling voor nummerplaten. Dat die in de Emiraten goed in de smaak vallen is niets nieuws, maar dit verhaaltje wijkt toch wel even af van de doorsnee sjeik die enkele miljoenen ophoest voor een stukje metaal.

Afgelopen week zat er namelijk een twaalfjarig jochie tussen de 800 andere bieders. Het kind, amper een middelbare scholier, had zijn zinnen gezet op een plaat met de nummers ‘1111’ erop. Om te zeggen dat het een gewild exemplaar was, zou een understatement zijn. Het openingsbod begon bij 1 miljoen dirham, terwijl het voorgeschreven minimum van de plaat ‘slechts’ 120.000 dirham was. Omgerekend naar euro’s verandert het openingsbod in een smakelijke som van ongeveer € 230.000. Dat was echter nog niet het einde van de biedoorlog.

Na een tijdje werd de grens van 1,5 miljoen dirham bereikt en daar bleef hij ook steken. Je raadt het al, dit was het bod van het kind. Omdat niemand het verder de moeite leek te vinden, werd er met de hamer geslagen en mocht de scholier er met zijn trofee vandoor. Fascinerend is het feit dat hij een deel van de plaat met zijn eigen verdiende flappen heeft afgerekend. Ongeveer een derde van de uiteindelijke prijs betaalde hij zelf, de rest kwam uit de portemonnee van papa. Het geld verdiende hij door bij een voordrachtswedstrijd als beste een stuk uit de Koran te vertellen. De plaat zal schitteren op de G-Klasse van de familie.

Overigens was het bij lange na niet de duurste plaat van de avond. Die ging naar een nummerbord met het getal ‘2’ erop, waarvoor 10,1 miljoen (ong. € 2,3 miljoen) voor werd betaald. Aan de duurste plaat ooit kan hij echter niet tippen.

Foto credit: mooi wit is niet lelijk, via @alexanderos21 reacties

Dat is toch niet diezelfde “rich kid” die een Louis Vuitton wrap op zijn F12 heeft? Maffe lui daar in Dubai.
@720s: Nee, dat was de 15-jarige Rashid Belhasa uit Dubai, deze plaat is geveild aan een 12-jarige in Abu Dhabi.
Ik had nog gehoopt dat ik het kenteken: “G0 Fast” op de Prius kon schroeven..
Zou jammer zijn als die wordt gestolen , dan krijg je er nog een eentje bij.
@bedirhan: Het schijnt dat ie dan echt geld waard is.
@bedirhan: dat is alleen maar in nl dat je er een 1tje bij krijgt
@spykerboy: duh…
Alle interessante combi’s zijn er al uit?
1/3 zelf betaald, dat komt neer op €116.666,-.. en dat verdiend met het voorlezen van een verhaaltje.. gekke jongens daar in de zandbak
@pechweg: ik heb afgelopen zaterdag een verhaaltje voor mijn nichtjes verteld over een of andere ridder. Dat was goud waard. Kon er alleen geen nummerplaat van kopen.
@gulli: pfff da’s niks. De verhalen die ik m’n vrouw op de mouw speld schijnen me op een dag m’n leven te kosten…
Toen ik 12 was kocht ik een toverbal.
Toen ik 12 was kocht ik een blikje shandy.. zoals je ziet is dat niet goed geeindigd.
@lekkaah: Haha, classic. Met 1,5% alcohol
@lekkaah: haha Shandy! Bestaat dat spul nog?
@2wheeler: haha geen idee, was 15 jaar terug – hoop van wel voor onzer nieuwe generaties
@2wheeler: Ja, maar nu met nóg minder alcohol erin, want anders lopen de kindertjes het risico dat ook die ene hersencel het begeeft. O.i.d.
@2wheeler: Royal Club heeft het nog. Met 0.5% alcohol als ik het goed heb. In blikjes en glazen flesjes
edit- Scherp, aangepast!
@ikschrijfookoverautos
edit- ik had beter op moeten letten bij Nederlands.
En toen men in Nederland voor de introductie van de huidige combinaties de mogelijkheid van personal plates overwoog koos men ervoor om het niet te doen. Kijk ook eens naar Belgie. Eindelijk een bedrag voor de overheid dat ik graag betaald had ( de Belgische bedragen dan….)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).