PVV, VVD en FvD willen pitspoezen op Zandvoort

Auteur: , 88 Reacties

Een zéér belangrijk onderwerp.

PVV, VVD en FvD willen pitspoezen op Zandvoort

Het is soms lachwekkend (of om te huilen) wat voor moties er door kamerleden ingediend worden. Veel van dit soort moties komen dan ook niet ter sprake in de Tweede Kamer. Zo’n motie gaat eerst door een stemming. Is er te weinig animo, dan volgt er ook geen brief naar de Tweede Kamer en een eventueel debat.

Een motie die het niet gehaald heeft is die van terugbrengen van pitspoezen naar de Formule 1. En dan gaat het uiteraard over de Dutch GP die volgend jaar verreden moet worden in Zandvoort. Tweede Kamerlid Roy van Aalst (PVV) diende vorige week dinsdag een motie in. Wat hem betreft komen er wel degelijk pitspoezen naar Zandvoort. In zijn motie stond de volgende constatering:

  • Het zeer te betreuren is dat de pitspoes door de FIA in de ban is gedaan
    en dreigt te ontbreken op Zandvoort 2020;
  • Hiermee vrouwen hun baan wordt afgepakt;
  • Hiermee wordt toegegeven aan feministische betutteling;

Van mening dat:

  • Pitspoezen net zozeer bij de Formule 1 horen als de auto’s;
  • Alleen een enorme zeikerd of jaloerse social justice warrior een mooie
    vrouw als een probleem ziet;
  • Verzoekt de regering, aan de organisatie van de Formule 1 duidelijk te maken dat de aanwezigheid van de pitspoes op Zandvoort 2020 belangrijk is en deel uitmaakt van de Nederlandse autosporttraditie.

Stemmen
Gisteren kwam de motie ter sprake in de Tweede Kamer. Voorstanders van pitspoezen op Zandvoort waren PVV, VVD, Forum voor Democratie en Denk. Met deze minderheid werd de motie vervolgens verworpen. Later kwam Denk er nog op terug door te stellen dat ze een foutje hadden gemaakt. Ook bij de VVD was er wat rumoer. Niet iedereen binnen de partij was het eens met de stelling.

Met het sneuvelen van de motie zullen er definitief geen pitspoezen aanwezig zijn tijdens de Grand Prix van Nederland. Toch maar naar MotoGP in Assen gaan met z’n allen?88 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Misschien mis ik het punt, maar we komen voor het racen toch? Who cares of er vrouwen bij staan. Ga dan gewoon naar de hoeren, is nog een stukje goedkoper als Zandvoort en je komt er net zo goed genaaid uit.
@pielemuis: met zo’n nickname snap ik dat je het punt mist en alleen voor het racen komt.
@kroon:
Nou, ik verbaas me er eerder over! Een goeie pitspoes hoort toch bij een pielemuis?
@pielemuis: je bent de eerste jaloerse social justice warrior.. (jouw loginnaam verklaart al waarom)
@hans75: nou ben ik wel heel benieuwd wat mijn login naam verklaart
@pielemuis: In ieder geval jouw profielfoto, verder zoeken mensen er waarschijnlijk teveel achter.
@pielemuis: Zo is dat. Net als die keren dat ik in het verleden wel eens op een autoshow kwam, dan wil ik goddomme auto’s zien en niet lastiggevallen worden door krolse Albanese hoeren die zich over een motorkap heen hebben gevleid.
@vaakbenjetebang: Je hebt de beursbabes zeker van je af moeten slaan he? Ouwe tijger.
@berlinetta: Nee, zeker niet – vrouwen moeten sowieso weinog van me hebben. Dan moet ik ook maar beter formuleren… Wat ik bedoel: ik ging naar die shows om gericht informatie te zoeken (voor werk, niet zozeer voor mezelf – dus nog op de pers/industrie-dagen ook). Dan wilde ik eens een motorruimte bekijken, lag er zo’n dame op demotorlap. Dan ligt ze dus in de weg, heb ik daar last van en dat bedoelde ik met ‘lastigvallen’.

Mijn tijger-gehalte is 0.
@vaakbenjetebang: naast gebrek aan tijger is ook de boot met cynisme aan je voorbij gevaren
@vaakbenjetebang: ” Nee, zeker niet – vrouwen moeten sowieso weinog van me hebben”. Dat begrijp ik wel als je ze voor krolse Albenese hoeren uitmaakt.
@str8six: idd. Het zijn namelijk niet alleen de albanezen.
@vaakbenjetebang: Uit mijn persoonlijke ervaring valt dat echt reuze mee. Als je naar tuningbeurs gaat dan wil je nog wel eens van dat soort dames op de motorkap tegenkomen, maar op een IAA of Autosalon van Geneve kom je doorgaans toch alleen maar nette dames tegen die naast de auto’s staan in plaats van erop liggen.
@edge: ik ben niet tegen ofzo, het zal me aan mijn pielemuis jeuken. Maar wat is nou de meerwaarde achter die dames die erbij staan?
@pielemuis: sex sells. Het is gewoon een erg goedkope marketingstrategie.
@flutterby: precies en dus helemaal niets voor de politiek om zich mee te bemoeien.. Ik had moeite met de mensen die het wilden afschaffen (hoewel het me aan de reet lan roesten wie er wel of niet staat), maar heb nog meer moeite met politici die moties indienen om zoiets onzinnigs.
@pielemuis: Heel simpel; Het is niks meer of minder dan een marketingtruc. Automerken proberen niet alleen een auto te verkopen, maar proberen je een imago/lifestyle te verkopen. Door er een knappe dame in een bepaalde outfit naast te zetten, willen ze ervoor zorgen dat jij denkt dat je met die betreffende auto onder je kont net zo sportief, knap of chique als de dame in kwestie bent.
@edge: Dat is ook zo, maar op Genève ’05 vond ik het toch echt irritant. Ze lagen indeedaad niet letterlijk op de motorkap (het is niet Essen) maar er was echt een overvloed aan vrouwelijke decoratie die dan ook echt pontificaal voor hetgeen ging staan waar ik eigenlijk voor kwam. Ik snap het ook echt niet, zo’n ‘beursbabe’. Je kunt het lekkerste wijf (sic) wat je maar kunt vinden voor een T-cross zetten, de auto wordt er niet fraaier of interessanter door.
@pielemuis: beetje respectloos om pitspoezen te vergelijken met hoeren. Jij bent zeker een gigolo?
@blackmilo: beetje respectloos om prostitutie als minderwaardig te zien.
@pielemuis: in een volgende motie eisen ze dat de F1 speciaal voor Zandvoort weer even de V10’s van stal haalt, Senna op pole zet en de halo verbiedt.
@pielemuis:

Veel
Vrouwen
Douwen

Plastic
Vrouwen
Vermijden

Frequent
Vrouwen
Dissen

Ik snap die partijen wel.
Denk, Pvv en Fvd hebben een gezamenlijke interesse en dan zeggen dat het een foutje was.
@eirmakk: samen met de VVD houden deze partijen zich veel te druk bezig om verandering tegen te gaan.

Wat ze echter vergeten is dat Nederland altijd onderscheidend is geweest in tolerantie en respect voor andere. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar deze mentaliteit vind je 5-600 jaar later nog steeds terug in New York.
@flutterby: wat is er tolerant aan om banen voor een specifiek ras te verbieden
@lekkaah: wat heb ik gemist?
@flutterby: Ja alles is “zo geweldig in Nederland…not” hier, vanuit Noord Amerika… maar wel een US of A auto dagelijks promoten !
@snowbird: Ik kan er niets aan doen dat Spyker, Saab en DAF niet de beste EV maken.
@flutterby: Nog veel veilige kilometers in je Tesla toegewenst.
God man.. ik snap waarom iemand pitspoezen zou willen maar, als iemand hier ver van af staat om dit te verwezenlijken is het wel politiek den haag.
@janmetdelangeachternaam: Sterker nog, de politiek wil niet meeinvesteren in het F1 project, maar zich er dan wel achteraf mee bemoeien. Dat ze lekker opdonderen ze profiteren al genoeg aan de belastingen/btw van alle uitgaves daar in Zandvoort.
@venividivici: precies dat. Beetje jammer dat ze hun tijd daar ook aan besteden. Bemoeizucht van de overheid.
@sportevo: PVV is geen overheid. Jij bent zeker ook zo’n type die altijd iedereen de schuld van jouw misère, behalve jezelf.
@bfvo: ik bedoel regering.

Beetje jammer dat je op 1 woord al meteen een beeld van iemand hebt zonder dat je die persoon überhaupt kent. Ik zal zeggen: doe gewoon even normaal!

En om antwoord te geven op je vraag. Ik heb geen last van misère en ik geef ook niemand daar de schuld van. Loser..
Pitspoezen… wat moet je ermee?!
@venividivici: Hetzelfde als tompoucen, lekker ‘s ochtends bij een bakkie koffie.
Gaat het over pitspoezen (oftewel lekkere wijven) bij de Formule 1, zet je alsnog Verstappen op de header.
@viezefreddyw: mee eens. Ik dien een motie in voor wijziging van de headerfoto.
@hehe: Ik verleen mijn steun aan jouw motie!
@viezefreddyw: Inderdaad! @RubenPriest werk aan de winkel!
@dutchdriftking: het internet zit niet meer zo simpel in elkaar als 10 jaar geleden jongens. Even ergens een fotootje vandaan trekken van een babe en die publiceren zonder huiswerk kan flinke financiële gevolgen hebben ivm rechten. Vandaar deze rechtenvrije foto die we hebben van Max.
@viezefreddyw: Dit is gewoon de reactie van de maand!
Dit is opgelegd vanuit de FIA en Liberty Media toch? Wat heeft Den Haag hierover te zeggen?
@str8six: Tja, je zou je ook kunnen afvragen wat de FIA te zeggen heeft. Iedereen doet altijd maar braaf wat de FIA zegt, maar als iedereen collectief zijn middelvinger opsteekt naar de FIA is het snel afgelopen met ze.
@berlinetta: maar hoe dan? Gaat de nederlandse staat de FIA verplichten om voor lekkere wijven te zorgen rondom de races?
En dan een boete als ze niets schaars genoeg gekleed zijn?
@hehe: erica terpstra heeft de datum vast al in haar agenda gezet…
@berlinetta: ik snap je punt. Alleen gaat de NL overheid volgens mij niet over het reilen en zeilen van een F1 weekend anders dan een akkoord geven op het faciliteren ervan. Straks gaan ze nog zeggen dat niemand aan de start mag verschijnen behalve Max Verstappen want NL.

Aan de andere kant is het wel gebruikelijk om rozenwater ontkurken ipv champagne in moslimlanden. Misschien dan maar pitspoezen toelaten obv geloofsovertuiging ;-) Dan mag het altijd.
@str8six: in Rusland waren ze er toch ook gewoon, de pitspoezen?
@emping: Ja, maar die hebben Poetin!
Ik ben het helemaal met ze eens dat pitpoezen gewoon moeten kunnen. Maar komop zeg, hebben we echt geen grotere problemen in Nederland?

Volgens mij kunnen we net zo goed die hele tweedekamer sluiten. Niemand daar die zich nog iets aantrekt van het volk, het kabinet kan toch wel doen wat ze willen. En om een enkeling die nog hoop heeft tevreden te stellen houden ze zich bezig met dit soort onzin.
Dus:

Wel een voorschrift de deur uit doen met kledingvoorschriften voor vrouwen en ondertussen pro pits-poezen zijn… Je begint je bijna af te vragen of ze niet te veel willen betuttelen om het betuttelen, of de uitspraken elkaar nou tegen spreekt of niet
@lithiumion: Voorschrift was geen voorschrift maar een enquête die gehouden was.
HO vergeet DENK! niet hé . al was dat een foutje van DENK! zelf :) die stemden verkeerd :)
@soulmaster: verbaasd me niet die lui kunnen namelijk niks. Wel een uitgelezen kans voor ze om naar die dames te kunnen sissen en ze de huid vol te schelden.
@soulmaster: business as usual.
@soulmaster: Net als alle mensen die op Denk stemmen.
Deytewkyeryuuuubzzzz!
bah, dan heb je toch geen flikker te doen daags als je je hier druk over maakt
Ik ben voorstander mits ook mannelijke en gender-neutrale poezen te bewonderen zijn.
@dikkereinier: pitspielemuizen?
En dan wel in klederdracht uiteraard hè, om te laten zien hoe trotsch we op onze bataafs/Judeo-christelijke/boreale identiteit zijn!
Geen kwestie voor Den Haag. De promotors hebben besloten, ik vind het wel zonde (en betrokken dames ongetwijfeld ook).
Het is jammer dat ze er niet meer zijn maar zo’n probleem is het nou ook weer niet. Om hier nou een motie voor in te dienen gaat ook wat ver vind ik
Het lijkt een onbelangrijk issue, heeft wel alles te maken met correcte vertrutting van de westerse samenleving.
Eigenlijk is het een pitpoes, zonder s.
En ik maar denken dat Terry niet wil dat de vrouwtjes werken. Dat werkende vrouwtjes de oorzaak zijn van de ontvolking van Nederland en de ondergang van onze Boreale Beschaving (the best evah!)…
Dat ze kindertjes moeten krijgen, hoofs naast, sorry, ACHTER, hun mannetje moeten staan die de pegulanten in het laadje brengt.
@jeroenwz: dit boreale standpunt kan ik buitengewoon waarderen.
@jeroenwz: wie is Terry?
@emping: Ik stelde die vraag aan het internet en kijk eens aan: https://en.wikipedia.org/wiki/Terry_Crews
Ik ben ervoor dat een van de andere partijen een motie inbrengt die zegt: FVD, PVV en VVD krijgen 1 dag minder salaris van de staat; als straf voor het verneuken van kostbare tijd waarin ze over zinnige dingen hadden kunnen praten: WAAR ZE VOOR worden betaalt en waarvoor ze zich beschikbaar hebben gesteld.
@gregorius: Eens, dit is toch hilarisch? Alsof de politiek hierover gaat? Stel dat de motie werd aangenomen; willen ze dat dan als wettelijke verpichting opleggen aan de FIA of aan Liberty media?!
Kansloos dat onze duur betaalde ministers hier mee lastig gevallen worden. Ik zou zeggen zolang er dames positief reageren op de vacature is er niets aan de hand toch?
Standpunt VVD: we schuiven Carolien naar voren. Vreemd standpunt volgens mij.
@str8six: Nee is ook zo hoor. Het enige wat de overheid zou kunnen doen is voorwaarden verbinden aan het verlenen van een vergunning. Maar dat die voorwaarde de aanwezigheid van pitspoezen is, gaat er natuurlijk nooit van komen. Ik had het overigens wel een mooie actie gevonden ;)
Ach, wat maken die pitspoezen nou uit? Begrijp mij niet verkeerd, ik zie ook graag een of meerdere mooie vrouwen, maar ook toen ze wel nog toegestaan waren zag je ze al minder en minder. En dan heb ik het niet zozeer over de aanwezigheid, maar puur over de zichtbaarheid. Die 20 mooie dames worden de grid op gestuurd met hun bordjes en nog geen vijf minuten stroomt de grid alweer vol met auto’s, monteurs, gereedschapstrolleys, officials en gasten. En je uitzicht op die ene mooie gridgirl die je nog wel kon zien, wordt pardoes ontnomen door het gigantische hoofd van Jack Plooij.

Nee, dan kunnen we beter pleiten voor cheerleaders. Die zie je in Amerika bij de NBA en NFL ook in de pauzes. Dan heb je dus niet alleen mooie vrouwen op de grid, maar wordt er ook nog een showtje opgevoerd.
@Edge: voor veel vrouwen een droombaan die door de spuigaten uitlopende politiek correctheid doodgemaakt is. Stel je ‘ns voor, dat de politiek (of commerciele organisatie) jou eens gaat ‘beschermen’ door je baan te verbieden, lijkt mij niet fijn. We moeten niet blijven toejuichen hoe de politiek gaat bepalen wat goed voor ons is door middel van verbieden en/of belasten.
@Edge: nog een reden om Jack te ontslaan #ontslajackplooy
Moet je voor de gein eens opzoeken wat het indienen van zo’n motie kost. Wij betalen dus voor dit soort kansloze onzin. Echt waar, waar je je als Kamerlid toch maar druk over kan maken.
Nóg een reden om op FvD of PVV te stemmen.
Lachen. Geen cent willen investeren in het hele feest, maar wel eisen stellen over de invulling…
Het zal vast komkommertijd zijn, maar het blijft triest dat politici de tijd hebben om zich te bemoeien met pitspoezen op Zandvoort. Bij dit soort berichten krijg ik het gevoel dat het tweede kamer lidmaatschap een Melketbaan is…
Goed nieuws, er is geluisterd en het juiste besluit genomen.
Fout fout fout… wat een achterhaald, vrouw-onvriendelijk hetero macho gedrag
Nederland is af. Klaar. We hebben schijnbaar geen problemen meer in dit land als de tweede kamer gaat stemmen over pitspoezen op CPZ.
@cloverleaf: klopt,de binnenlandse problematiek is vorige week donderdag rond kwart over 2 a half smiddags opgelost als ik me niet vergis dus hadden de dames en heren een klein weekje nodig om te bedenken dat men wel met dit soort onzin voor de dag kan komen
@cloverleaf: als ik me niet vergis was de binnenlandse problematiek afgelopen woensdag rond kwart over 2 smiddags opgelost, kan ook half 3 zijn geweest trouwens, en dus hadden de dames en heren een week de tijd om te bedenken met wat voor onzin ze nu op de proppen komen…..
@cloverleaf: Dat is dus het belangrijke punt hier..

Persoonlijk hou ik van tradities en ook al waren die pitspoezen meestal niet echt aantrekkelijk.. toch is het jammer dat ze er niet meer zijn… maar is dat nu een onderwerp om je als zogenaamd serieus politicus mee bezig te houden?
Hebben we na dit nog meer bewijs nodig dat het deze heren alleen maar om stemmen en dus macht gaat en niet om Nederland?
Mijn excuses voor dubbel reargeren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).