Raad eens welke GP langer op de F1-kalender staat

Auteur: , 12 Reacties

Nou?

Friet

Goed nieuws voor iedereen die houdt van in de file staan Max Verstappen aan het werk zien op een legendarisch circuit in de regio: Spa Francorchamps heeft een nieuwe deal getekend met Liberty Media. Het is wellicht een beetje onderbelicht gebleven, maar het huidige contract tussen Spa en de koningsklasse van de autosport liep na de race van dit jaar af.

In principe zou je zeggen dat het een no-brainer is dat Spa gewoon op de F1-kalender blijft staan. Er wordt immers al met F1 bolides geracet sinds het eerste kampioenschap in 1950. Daarvoor scheurden ze er overigens ook al op los in de Ardennen, maar bestond de F1 als zodanig nog niet.

Toch stond de baan in het verleden niet altijd op de F1-kalender. De Belgische Grand Prix maakte namelijk verschillende uitstapjes naar de circuits van Zolder en Nivelles en werd enkele jaren zelfs compleet overgeslagen door het F1-circus. ‘Recentelijk’ gebeurde dat bijvoorbeeld nog in 2003 en 2006. Dit laatste moet wel haast puur geweest zijn om Kimi Raikkonen te stangen. Hij won de race namelijk in 2004, 2005, 2007 en 2009. In de tumultueuze race van 2008 viel de Fin uit terwijl hij om de leiding in de race vocht met Hamilton. Andere tijden…

Enfin, vanwege een mogelijke comeback van de -jawel- Nederlandse Grand Prix, maakten de organisatoren van de race in België onlangs geluiden dat ze misschien maar moesten overwegen de race te schrappen. Als al die Hollanders immers niet meer naar België af zouden reizen, zou de race wellicht (weer) verliesgevend worden. Maar de vrees voor het verdwijnen van de race kan nu weer drie jaar in de ijskast gezet worden, want de nieuwe deal met Liberty duurt tot en met 2021.

Dank Kevin voor de tip!12 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
En terecht. De dag dat Spa van de kalender verdwijnt is de dag dat F1 echt sterft. Voorlopig laten de Amerikanen gelukkig zien dat ze beschikken over enig historisch besef. Paar mooi oude circuits in Europa gemixt met nieuwe stratenmeuk in Murica en elders geeft wel een mooie combinatie denk ik.
@trustmeiamanengineer: doen ze idd allemaal uit historisch besef en vooral niet voor het geld
@lekkaah: Ja want Spa is een echte goudmijn…
Naar mijn mening betekend dit dat er de eerste 3 jaar geen race komt in Nederland.
Persoonlijk zie ik ook niet in waarom dat wel het geval zou worden.
Zandvoort is hopeloos verouderd met een te smalle Mickey Mouse baan waar inhalen totaal onmogelijk is voor F1 Auto’s.
Circuit TT Assen blijft in mijn ogen gewoon een motorfiets baan.
Als Nederland weer een F1 race wil hebben zullen ze gewoon in de Flevo polder een state of the art F1 circuit moeten aanleggen met Lelystad Airport om de hoek.
Deze Hollander reist in ieder geval niet meer af na Spa, wat slecht georganiseerd en zwaar overpriced.
@ri_ck: Overpriced vond ik wel meevallen. Alleen er waren zoveel racehooligans afgelopen keer erop af genomen dat ik me zwaar schaamde om daar rond te lopen. Mensen zaten gewoon ruzie met elkaar te zoeken, enorme puinhoop aan het creëren. Dit jaar maar eens Oostenrijk proberen of het iets normaler is.
@laptom: ik zit in Oostenrijk op de openbare plek achterin het circuit. Heb je nog tips? Wordt mijn eerste F1 bezoek ever 😊
@gulli: Neem genoeg zonnebrand mee en/of een paraplu tegen zon/regen. Als je geen overdekt plekje hebt en de zon schijnt een beetje verbrand je levend.
@gulli: op tijd zijn bij je plekje. De goede plekjes om te zitten zijn al snel gereserveerd
@laptom: we hadden een broodje kebab besteld met een halve liter bier voor 6 man waren we 120 euro kwijt, kon er wel om lachen maar slaat natuurlijk nergens op. Over een maandje naar Bulgarije, is in ieder geval het bier goedkoper 😝
@ri_ck: correctie Hongarije 🙈
@ri_ck: Valt mee eerlijk gezegd, ik ga al een aantal jaar op rij naar Hongarije, ik heb nu ook weer tickets voor Brons 2. Maar vorig jaar was het eerste jaar met Heineken als sponsor. Dus Heineken bier te koop, ik geloof 3,50 – 4 euro per halve liter. Dat vind ik nog best prijzig. Daarvoor was het echt goedkoper en je mocht zelf je eigen bier mee nemen het circuit op. Ik geloof max 2 per persoon maar echt goed werd er niet gecontroleerd. Dat was vorig jaar ook wel anders.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).