Range Rover-gate: Hollywood Stuntz spreekt

Auteur: , 38 Reacties

Deze douchebag is Hollywood Stuntz en hij wil even de lucht klaren over het niet door hem georganiseerde motorritje in New York dat een verlamde, comateuze motorrijder en een zwaar mishandelde Range Rover-vader opleverde. Ja, je leest het goed, Hollywood Stuntz had he-le-maal niets te maken met de motorrit. Echt waar.

Jamie Lao aka Hollywood Stuntz

Eerst even iets rechtzetten: er is geen motorgang die Hollywood Stuntz heet, er is alleen deze meneer die Hollywood Stuntz heet. Nou ja, zo noemt hij zichzelf, zijn echte naam is Jamie Lao en hij is 29 jaar oud. Hij organiseert met regelmaat motorritten waaronder de Hollywood Block Party. Dit event hád ook plaats moeten vinden in New York op de dag dat het allemaal zo verschrikkelijk misging maar de overgeëpileerde biker uit bovenstaande video zegt dat die rit helemaal niet doorging omdat hij ’s morgens op de ontmoetingsplek zoveel politie zag dat hij besloot het hele feest af te blazen. Stuntz beweert ook dat hij geen van de motorrijders uit de beruchte video kent.

Stuntz zegt dat hij sinds het voorval doodsbedreigingen ontvangt die ook gericht zijn aan zijn vriendin en zijn 9 jaar oude dochter. Als motorrijder en familiemens vindt hij het daarnaast moeilijk om een kant te kiezen in de discussie, hij zegt dat de mensen achter Hollywood’s Block Party geen enkele vorm van geweld goedkeuren. Mooi, telt tegen iemands auto aanslaan ook als geweld?

Dan is het op z’n zachtst gezegd vreemd te noemen dat buurtbewoners van mister Stuntz tegenover de New York Post beweren dat de rit uiteindelijk begon bij meneer Lao z’n eigen huis op 103rd Avenue. Buurtbewoners hebben het over 300 á 400 motoren, veel lawaai, mensen die op auto’s stonden en rook die de huizen binnendrong. Één buurtbewoonster, de 36-jarige Jennifer Rodriguez, zegt dat er al 4 á 5 jaar sprake is van overlast en dat haar gehandicapte moeder en haar vader getreiterd en geterroriseerd worden door de motorrijders. Mensen met honden en kinderen worden volgens haar bang gemaakt en de motorrijders beschadigen regelmatig auto’s.

Toch zijn er ook buurtbewoners die het voor Jamie Lao opnemen, zoals een 77-jarige gepensioneerde brandweerman die zegt dat Lao een prima jongen is en dat het te makkelijk is om alle motorrijders over één kam te scheren. “Je kan er niets aan doen als er een rotte appel in een groep zit.”

Welnu, die brandweerman heeft een punt: één rotte appel mag inderdaad geen reden zijn om alle motorrijders over één kam te scheren. Honderden motorrijders die het verkeer lamleggen, verkeersregels aan hun laars lappen en stunten op de openbare weg heeft alleen niets te maken met één rotte appel. En uiteindelijk had dit hele voorval nooit plaatsgevonden als al die rotte appels hun grotendeels illegale motorfietsen lekker in de garage hadden laten staan in plaats van deel te nemen aan een illegale rit. Meneer Jamie Lao zou er wat mij betreft dan ook goed aan doen om zijn verantwoordelijkheid te pakken in plaats van de hoop uit te spreken dat er opnieuw een Hollywood Block Party kan plaatsvinden. Want juist dát lijkt me het minst wenselijke voor iedere betrokken partij.38 reacties

Grappig, als je dit verhaal vanaf het begin hebt gevolgd, ook op US media, dan merk je een totale verschuiving in de publieke opinie van grotendeels pro-motorgroep naar 100% tegen.

Komt door het incomplete filmpje, waarin nauwelijks iets is te zien van wat er voor het wegsprinten van de Range Rover is gebeurd. Mensen zijn dan toch (weer) geneigd om hun mening alleen maar te baseren op wat ze zien en niet op het totale verhaal.
@rovalo: Het feit dat er andere filmpjes op hun youtube kanaal stonden waarin ze zonder reden auto’s beschadigden en het verkeer ontregelden zullen daar ook wel iets mee te maken hebben. Ze zijn ondertussen verwijderd, maar iemand anders heeft ze dan weer op liveleak gezet.
Die zou zo de politiek in kunnen.
Ik las ergens dit verhaal van een vrachtwagenchauffeur, ook een aardige blik op het geheel IMHO:


“As a trucker that would deliver in north jersey and New York I am familiar with these groups. I can hopefully clarify a few things. First the initial “accident” is part of a game they play. They ride in a huge group and will operate together to slow down traffic. Next they pick out high end vehicles targeting people with families in them, the targets will usually be white or Asian. Then one of the riders will do a “brake check” and stop suddenly in front of the target vehicle causing a minor bump. In some cases they will just roll back into their target vehicle. They will then mob the vehicle demanding money and or begin attacking the person inside. It is their practice to also slash the tires to prevent the vehicle from escaping. Truckers are well aware of them and are advised not to stop. You can clearly see in the video how they are well practiced in this style of attack.”
What do you think sparked this situation? vraag de verslaggeefster; well ik heb veel achtergrond informatie gelezen en het heeft er alle schijn van dat deze fijne bikers hun slachtoffers zochten in mensen met een Aziatisch of een ander uiterlijk die zich in de duurdere voertuigen verplaatsen.
Ik moet gelijk een parallel trekken met de Nazi’s.
Wat een epic-douche!
Erg interessant.
Ik was eerst ook “pro-motor” in deze kwestie, maar na het kijken van de filmpjes, zien van foto’s, etc kan ik niet anders concluderen dat dit tuig is.
Met z’n allen mensen met kinderen lastig vallen en dan achteraf zeuren over je eigen familie… Hypocriet!
Piet wegpiraat heeft last van selectief geheugen.. waarschijnlijk teveel rubber gesnoven bij het stunten..
Doet me een beetje aan South Park denken
Iedereen heeft nu gezien wat werkt als van Dirk klootzakken irritant gaan doen met de motor… platrijden die fuckers. Ik denk dat hun spelletje niet meer zo lollig /effectief is nu.
Hollywood Kluns is ’n frisse verschijning….
In mijn ogen gedraagt een deel (niet allemaal natuurlijk) van alle motorrijders zich als een minder intelligente minderheidsgroep.. Een beetje vergelijkbaar met de storende allochtonen in de maatschappij! Zij verpesten het voor het grootste gedeelte van de groep, die wel gewoon kan genieten van het leven en net even wat slimmer zijn..
@solmatje: Dat geldt voor de mensheid in het algemeen.
@fant: alleen betreft het hier volk wat op een motor zit, waarom gedragen zij zich zo.. Het gaat in principe om deelname in het verkeer.. Verder niets.. Ze worden niet gediscrimineerd of wat dan ook
@solmatje: Groepsgevoel en gevoel van anonimiteit dankzij motorpakken spelen denk ik een grote rol bij de vrij regelmatige agressiviteit van groepen motorrijders.
-edit: geen digitale nekschoten-

eng gelul weer alsof hij van niks wist, lijkt den haag wel.
Tsjah, als je een rit organiseert en je blaast hem af omdat er teveel politie is dan twijfelt toch al heel de wereld aan je? Ik rij zo vaak met vrienden op de motor en dan krijgen we nooit politie. Nou heb ik al eerder gehoord dat veel van deze mensen op gestolen motoren rijden en dat ze daarom heel bang zijn voor de politie. Er zijn ook heel veel filmpjes van dit soort groepen die vluchten voor de politie.

Ik geloof wel dat hij dit niet had gewild, maar verder geloof ik weinig van z’n verhaal.
Ik heb even met mijn vrouw overlegd, en we zijn tot de gedeelde conclusie gekomen dat deze meneer heel eng is.
Je ziet uiteindelijk hetzelfde gedrag bij wielerterroristen, alleen houden ze zich min of meer aan de regels, zijn ze in een roedel dan moet de rest wijken, alleen ben je als wielrenner iets kwetsbaarder ;)
@Zoepie: wat een onzin. Veel automobilisten weten niet hoe ze met wielrenners om moeten gaan. Ik ben al meerdere keren van de weg gedrukt. pas nog de bocht uitgedrukt, omdat iemand het nodig vond om te gaan inhalen in een bocht terwijl er tegenliggers aankwamen.
Nu klik ik voortaan ook vast mijn voet uit het pedaal om met de plaatjes langs de auto op te gaan (niet doen bij traktoren of vrachtwagens). De meeste merken de kras niet eens op, en de rest is van harte welkom om verhaal te halen
@melkkoe:
Die zogenaamde wielrenners ook niet.
Met hun wannabee rennerstenues zwaaien ze in de breedte over menig weggetje uit en je kunt erachter blijven hangen.
Stoer over hun schouder kijken met een blik van “je durft niet he”
En nee, ik durf niet, want mocht ik zo’n minkukel raken krijg je hetzelfde tafereel te zien als op de video waar het om gaat, alleen met hyper nerveuze fietsers.
Schijt aan de wereld, deze heren zijn hun zondagse ritje aan het doen.
En vervelend doen tegen tegenliggers omdat de heren dan iets aan de kant moeten gaan.
Groepsgedrag schijnt mensen enorm te veranderen
Want ik zie zo’n sukkel weleens bij de bakker en die durft me dan nauwelijks aan tekijken.
@desjonnies: een groot deel van de wielrenners (vooral degene in grote groepen) zijn inderdaad een stelletje autisten. Ik schreeuw niet naar bejaarden op het fietspad en ga niet midden op de weg fietsen om uit de wind te hangen.

Maar het komt te vaak voor dat automobilisten je snelheid onderschatten, en dan op het gemak langzaam gaan inhalen. Dan krijg je dus die situatie die ik hierboven beschreef. De bocht uitgedrukt worden en op je bek gaan.
@melkkoe: ga op het fietspad fietsen, of op wegen waar bijna geen auto’s rijden. Fietst fijner voor jezelf en Want daar zullen de auto’s gewoon rekening met je houden. Dan hoef je ook niet zo’n belachelijke dingen te doen.
@melkkoe:
Daar een racefiets aan geen enkele wettelijke eis voor fietsen voldoet, mag je er officieel niet eens de weg mee op.
Je hebt totaal geen rechten, dus niet gaan janken als je last hebt van een medeweggebruiker. Jij hebt daar niks te zoeken, dus als jij je aan de regels houdt heb je geen last van het overige verkeer, op een wielerparcour mogen immers geen auto’s komen.
@melkkoe: Laat ik je dan maar niet tegen komen met je klikschoentjes, want er blijft niks meer van over als ik een kras op m’n auto merk.

Het slaat toch werkelijk nergens op dat men denkt dat ze op een fiets maar alles kunnen maken, want hun worden toch beschermd?
@kalesnor: zal jou dan ook niet snel overkomen.
Maar wat zou jij doen wanneer ik je met een snelheidsverschil van nog geen 5km/u inhaal. En mijn auto alvast naar rechts stuur voordat ik je helemaal voorbij ben?

Normaal zou je remmen en een keer vloeken, maar zoals ik zei, het was in een bocht.
@melkkoe: fietsers horen op het fietspad waar het overgrote deel van de tijd niet eens auto’s kunnen komen
@melkkoe: Veel automobilisten weten niet hoe je met renners moet omgaan zoals je zelf zegt maar gelukkig zijn er ‘renners’ die dat zelf oplossen door een kras op de auto te zetten. Pfoe, ik kreeg bijna medelijden met renners. Het is idee om een logistiek kanaal op te houden zodat jij je vorm van recreatie kan uitoefenen is kenbaar voor je grote ego. Motorfietsen hebben ‘bikers’ en racefiesten hebben ‘renners’, beide eisen de weg op en zijn beide o zo naïef over hun eigen ego. Daardoor ook de enige twee soorten mensen die claimen “je bent geen biker/renner dus je weet niet waar je het over hebt”, wederom toonbaar voor hun enorme ego en duidelijk gebrek het inlevingsvermogen van normale mensen. Want als je een renner bent wil iedereen je van de weg afrijden omdat je de boel ophoudt en als je een automobilist ben wil je renners van de weg afrijden omdat ze de boel ophouden, c’est ca.
@multizuiger: ook voor jou. Ik wil wel eens weten hoe je reageert, wanneer je van de weg wordt gedrukt en op je bek gaat met de fiets.
Je op dat moment vreselijk boos en machteloos. Je kunt er sowieso niet achteraan, wat je met een motor wel kunt.
@melkkoe: Moet je bij mij flikken..
@melkkoe: Het probleem met wielrenners op de openbare weg is dat ze denken bezig te zijn met topsport. De benen verbruiken de zuurstof die de hersenen nodig hebben om een juiste beslissing te nemen. Ik heb ooit eens zo’n “renner” als tegenligger mogen ontmoeten op een rotonde in Pijnacker, het ging maar net goed. Het was erg vroeg in de ochtend, en meneer ging er maar van uit dat er geen ander verkeer zou zijn. Mafkees. En jou bovenkamer komt ook wat zuurstof tekort als je uit frustratie auto’s gaat bekrassen.
@melkkoe: Ik zei nergens dat je als automobilist geen rekening moet houden met andere weggebruikers ik merk dat wielertoeristen regelmatig extreem gedrag vertonen naar andere die hun in de weg zitten, zelf al meegemaakt dat ik in tegengestelde richting buiten de bebouwde kom een groep renners al spookrijdend op mij af zag komen, en nee ik reed niet op het traject van een of ander wieler event. Dat je nog altijd overweegt om een kras te maken op een voertuig dat je wegdrukt (misschien helemaal niet expres) vind ik toch een stap te ver, Zeker in de laatste paar jaar met toegenomen aggressiviteit kan het vroeg of laat wel eens leiden tot een handgemeen, en hopelijk gebruikt de ander zijn wagen niet als wapen.
@melkkoe: Als ik jou met de auto inhaal en jij vindt het dan nodig om mijn auto te beschadigen…. dan kan ik je zeggen dat je aan mij een verkeerde hebt… en dat telt ook voor iedere andere wielrenner.
De release datum van GTA 5 is de schuldigen… Ik zou toch een claim leggen bij Rockstar, was iedereen in het bezit van het spel dan was het nooit zo geescaleerd.
Als ik een rotte appel tussen de andere appels vind gooi ik de hele schaal weg .Je weet maar nooit…
@rob68: Wel met aardbeien in ieder geval.. hehehe!
Er was te veel politie dus we hebben de motor rit maar afgeblazen……HAHHAHA

Dat is net zo iets als: Er stond politie dus we hebben de bankoverval maar afgeblazen.

Tuig op 2 wielen, rij ze maar lekker plat !!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).