Range Rover Sport is bijna klaar voor onthulling [video]

Auteur: , 12 Reacties

Ah, kijk, de eerste officiële teaser van de Range Rover Sport.

Range Rover Sport teaser

Nog 15 dagen, 16 uur en een beetje maar dan gaan we hem voor het eerst helemaal zien: de nieuwe Range Rover Sport. Dat heeft Land Rover ons laten weten. De nieuwe Range Rover Sport wordt officieel onthuld op de Autoshow van New York maar Range Rover gaat een dag vóór de show al door Manhattan rijden met het ding. Dat ritje gaat live uitgezonden worden door Range Rover op 26 maart om 19:30 lokale tijd (0:30 hier in Nederland). De onthulling is in New York omdat de Range Rover Sport het best wordt verkocht in Noord Amerika. Daarbij worden er in geen enkele wereldstad meer Range Rover Sports verkocht dan in New York.

De nieuwe Range Rover Sport deelt het lichtere aluminium Premium Lightweight Architecture platform van de recent totaal vernieuwde Range Rover, een auto die Wouter onlangs reed in de vorm van de SDV8. De Range Sport zou ongeveer 300 kilogram lichter worden en moet nog sportiever worden dan het uitgaande model, dat gebaseerd was op de Land Rover Discovery. Er gaan geruchten dat er onder meer een hybride aandrijflijn en een 2.0 liter diesel gaan komen.

Het aftellen doet men met een speciale website en we hebben ook een video voor jullie op Autojunk.

UPDATE: ja, hij is officieel!12 reacties

Eindelijk, nieuwe RR is al mooi. Kom maar op!
En dan komt er 26 april op Autoblog te staan: Hamann neemt nieuwe Range Rover Sport onderhanden.
@bsxc2: zou het nog zo lang gaan duren denk je? ;)
@CasperH: Het publiek is er al voor.
Zeg @CasperH: sinds wanneer is Manhattan een wereldstad? Of bedoel je die zin anders? En een 2L diesel in een RR Sport? Downsizen gaat te ver!
@toyotafortuner: ah, thanks, gefixed ;)
@toyotafortuner: De 2.0D uit de Evoque is toch een sterke motor.
@bsxc2: Ik geloof het graag. Maar die 2L diesel in de Evoque heeft het natuurlijk makkelijker dan in de RR Sport. Zelfs nu hij lichter is.
@bsxc2: Is dat geen 2.2D? En die heeft ook al 190pk, evenveel als de oude 2.7 TDV6!
Ik zie, ik zie, een baksteen kleurig object door de foto schuiven.
De Sport wordt net als de nieuwe Range Rover Vogue een mooie auto denk ik. Deze auto heeft geen echte concurrenten en ik verwacht dat het weer een verkooptopper word.
Zou driver : DC voor Daniel Craig staan? Ik heb het idee dat de RR sport een stuk gaat groeien tov voorganger. Nu ook hopen dat de styling iets chiquer is dan z’n voorganger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).