“Red Bull alleen met Ricciardo gevaarlijk voor de titel”

Auteur: , 25 Reacties

Komt deze uitspraak van? A) Kehinde Babatunde Victor Oladipo B) Jesse Klaver C) Ronald Koeman D) Sebastian Vettel

DR-MV

Inderdaad! Het was antwoord E) Jacques Villeneuve! De Canadees die bekend staat om zijn aandachtstrekkerij heeft weer toegeslagen door schaduw te gooien op Max Verstappen bij Sky Sports Italia. De Italiaanse divisie van Sky Sports sleept de wereldkampioen van 1997 nog altijd graag voor de camera. Jacques heeft ook wel een link met Italië. Zijn vader reed uiteraard voor Ferrari, maar Jacques kwam aan het begin van zijn carrière zelf ook drie jaar uit in het Italiaans F3-kampioenschap voor het team van Prema. Oplettende lezers hadden het al door; dat is hetzelfde team waar Nyck de Vries nu voor rijdt in de Formule 2.

Enfin, na de Chinese Grand Prix van afgelopen weekend (verslag) heeft Jacques dus opnieuw kans gezien MV33 een tikje onder de gordel te geven. Zonder Max’ naam expliciet te noemen, gaf de Indy 500 winnaar van 1995 aan dat hij Red Bull alleen als kandidaat ziet voor de titel met Ricciardo. Zonder Ricciardo beschouwt hij Red Bull Racing niet als bedreiging voor Mercedes en Ferrari. Tevens moet zelfs Ricciardo nog een beetje mazzel hebben om echt aanspraak te maken op de kroon. Een beetje malheur bij of fouten van Ferrari en Mercedes zijn daarvoor wel noodzakelijk, aldus de Québécois.

Villeneuve is hiermee de zoveelste die over Max heenvalt, nadat de Nederlander daar ook wel wat aanleiding voor gaf in de afgelopen races. Toch is het jammer want het ging allemaal zo goed. Nadat Jacques zijn gal spuwde over Max toen de laatste zijn debuut maakte op de prille leeftijd van 17 jaar, draaide de brompot langzaam bij. Vlak voor de jaarwisseling achtte de veteraan Max zelfs klaar voor de titel! Het kan verkeren…25 reacties

Misschien moet hij gewoon zelf weer in de auto springen en meedoen
@gulli: of er voor..
Jaques blijft toch een beetje de Peter R de Vries van de autosport.
Af en toe een controversieel meninkje droppen om jezelf weer in de schijnwerpers te manoeuvreren. Aandoenlijk.
Net als Prem Radhakishun hoor ik Jacques niet graag praten
@duckmefaddy: maar net als Prem, hij zichzelf wel, ook al komt er alleen maar nonsense uit.
Fack, had het fout! Damn..
Normaal gesproken is Jacques controversieel maar dit is zo’n open deur, Jacques onwaardig.
Ricciardo is toch ook de betere coureur. Kan me niet eens herinneren wanneer hij nou brokken maakte. Kan alleen maar mooie inhaalacties en kwalificaties voor me halen en de belangrijke punten die hij voor het team RedBull binnen sleepte.
@azuli: Stabiel is niet per sé gelijk aan beter. Volgens mij heeft Max vorig seizoen al bewezen vaak sneller te zijn dan Ric.
@ivomx5: ik zie het zo.

Ricciardo verdient het maar krijgt het niet. Max krijgt het maar verdient er niks mee.
@ivomx5: Sneller zijn is dus ook niet beter. Hij heeft wel degelijk gelijk. Vergeet niet dat ric even Vergne en vettel heeft verslagen als teammaten en op dit moment echt nog beter is dan toen.
@ivomx5: Je wordt geen wereldkampioen door alleen maar snel te rijden. Zolang Max die conflictsituaties blijft opzoeken mag hij nog zo snel zijn als een raket, hij zal nooit consequent genoeg punten kunnen scoren om op het einde de beker binnen te halen.

Beter is niet sneller, beter is meer punten scoren.
@ivomx5: helemaal mee eens. Kijk maar naar Nicole Rosberg.
@azuli: Zolang Ricciardo Maxdonado als teamgenoot heeft, is hij de betere coureur. Als Max de rust uit zijn Torro Rosso-tijd terugkrijgt, zie ik het somber in voor Ricciardo en zijn titelkansen met Red Bull.
Ik durf hem wel aan: Max gaat nooit wereldkampioen worden, er is er altijd wel 1 die wel zijn koppie gebruikt en in een minsten net zo snelle auto zit, die dan mede daardoor wel kampioen word.

Maar goed ik ben dan ook geen fan van MV, dus mijn mening is niet geheel objectief.
@ijsblok: Niet minder objectief als die feloranje brillen hier ;-) Ik ben het met je eens, deze rijstijl zorgt niet voor een stabiele puntenfinish.
Ik dacht antwoord C, jammer! Wanneer her-examen?
Ricciardo is een bovenmiddelmatige coureur echter wel heel constant. De 3 laatste overwinningen zijn uiteraard cadeautjes doordat of Max uitviel of Max gekke dingen deed. En de hele RB overwinningen hadden vaak een grote dosis geluk nodig. De tijd dat ze echt op zichzeld met goed materiaal mee kunnen strijden komt hoop ik nog. Ik zou graag Ric naast Vettel willen zien in de Ferrari. Maar een titel behalen met RB zou zoveel mooier zijn.
Ben Max Fan maar je kan Jaq geen ongelijk geven.
Op deze wijze word Max nooit wereld kampioen en rijd Sainz of een van de Torro guys volgend jaar in zijn auto.
Je bent zo goed als je laatste race en dat is al 3 X ruk op rij…….
Jacques heeft half gelijk. Dat MV geen kampioen wordt dit jaar, lijkt me vrij zeker. Echter, RIC wordt ook geen kampioen. Ik denk zelfs dat ze een zware hebben om 4e te kunnen worden het in individuele kampioenschap…. tenzijn Raikonen er met de pet naar gooit in een paar races.
Echter; het is goed voor de MV fans dat dit nu gebeurd. Nu is ie extra gewaarschuwd. Ik gok dat MV dit seizoen nog meer kansen krijgt dan Ric voor een overwinning en dat is juist om zijn rijden.
Zoveel redbull drinken is ook heel slecht voor de gezondheid.
Nee dat kan niet want je hebt altijd twee rijders in het team.
Man man man,
Omdat Max een paar keer brokken maakt moet hij al uitkijken voor zijn stoel bij RedBull. 1 hij heeft nog steeds een hoop te leren was een mooi leer moment met Vettel. 2 dit is pas de 3e race ze zijn zeer content met Max bij RedBull en Helmut Marco heeft echt wel geduld, hij hoopt dat Ricciadro bijtekenen zo hebben zij het optimale duo.
Max is een toptalent, en wordt over een jaar of 2 Wereld kampioen.
Wat een stelletje opportunisten hier op autoblog zeg… Het ene moment is verstappen de heilige en als iemand iets slechts over hem zegt wordt hij de grond in geboord, maar nu hij 1 race iets minder presteert omdat hij zoals altijd op het scherpst van de snede rijdt (wat normaal gesproken wordt toegejuicht) dan moet hij gaan uitkijken voor zijn stoeltje en eens eventjes heel gauw normaal doen. Winnen doe je samen, maar verliezen doe je hier alleen. Je kan zeggen wat je wilt, maar max maakt de f1 wel een stuk spannender, hij maakt de acties die anderen niet durven te maken. Soms gaat het goed, maar soms gaat het ook fout, maar dat maakt hem wel de coureur die hij is. Maar dit stelletje zielige azijnpissers dat lyrisch is als verstappen wint, maar nu zo reageren, kan mij genoeg opwinden om deze reactie te typen…
Ik haakte al af na het zien van de naam bij antwoord E. Zonde van het geschreven stukje tekst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).