Red Bull-baas beschouwt Ferrari als gepasseerd station

Auteur: , 32 Reacties

Lange tijd richtte Red Bull zich op het verslaan van de trots van Italië. Maar die Ferrari's heeft teambaas Chris Horner nu wel gezien, tijd voor hogere doelen!

#okedoei

En met die hogere doelen worden natuurlijk de zilverkleurige bolides van Lewis Hamilton en Nico Rosberg bedoeld. Nu dat Ferrari halverwege het seizoen in de race om de constructeurstitel gepasseerd is, ziet Horner geen reden meer om achteruit te kijken. “Our objective is to close that gap further to Mercedes ahead, you’ve always got to look ahead rather than behind.”

Volgens Horner is het gat met Mercedes nog ongeveer drie tienden per rondje. Bovendien komen er voor Red Bull nog wat kleine upgrades aan die ze zouden moeten helpen het gat verder te dichten. Horner is positief gestemd door de goede prestaties in de afgelopen vier races (Red Bull Ring, Silverstone, Hungaroring en Hockenheim), die volgens Horner onderling heel veel verschillen. Toch deed Red Bull het op alle circuits goed.

Grappig genoeg zei Toto Wolff (teambaas van Mercedes F1) recent nog dat je Ferrari nooit moet afschrijven. Nu doet Horner dat natuurlijk ook niet met zijn uitspraken, maar hij geeft met zijn uitspraken wel aan dat hij Max Verstappen en Daniel Ricciardo liever ziet kijken naar de zilveren auto’s voor ze, dan naar de rode auto’s achter ze. Een hele opgave, want met name Kimi Raikkonen lijkt een abonnement te hebben op de kont van Max’ F1-bolide.32 reacties

Meedoen is natuurlijk veel belangrijker dan winnen…
@87sandyd: Nou.. volgens mij lopen er bij Ferrari een hele hoop gefustreerde italiaantjes rond omdat ze niet winnen.

Er zit heel veel mis in dat team, en dat begint al met het verrotte systeem van een eerste driver, en een tweede driver die zich daarvoor zou moeten opofferen.
@martinus: dat is al jaren zo bij Ferrari, ik kan het mij niet anders herinneren.

Ik zou niet weten waar het probleem ligt bij Ferrari, maar zo kan het echt niet langer. Als Ferrari zijnde moet de race in Hockenheim tenenkrommend zijn geweest.
@martinus: het Italiaanse management is ook niet al te best inderdaad.
Het gat met de Mercedessen is drie tienden per rondje en Horner is goed gestemd erover aangezien er kleine upgrades komen.. Horner moet niet vergeten dat Mercedes ook gewoon een paar schroefjes harder aandraait en de systemen wat meer op hun flikker geeft zodat dat gat voorlopig minstens drie tienden zal blijven. Vanaf volgend jaar gaat het pas echt interessant worden. En die Ferrari’s gaan ook nog wel wat snelheid winnen, wat dat betreft kan je ook nog wel een beetje achteruit kijken Horner.
@viezefreddyw: organisatorisch is het op dit moment een ramp bij het scuderia. Mensen staan onder druk, er wordt niet met elkaar gesproken, er dreigen mensen ontslagen te worden, een of andere fiat-vent bemoeit zich direct met de bedrijfsvoering..

Ik denk dat volgend jaar Ferrari pas echt door het ijs zakt, Want de auto van volgend jaar is het product van hoe de organisatie nu draait.
@viezefreddyw: Maar juist die paar tandjes harder kan Mercedes de das om doen. Het gevaar voor motorisch falen wordt namelijk ook groter.
Vooral een mindgame, lekker stangen en porren in de pers.
Ik denk ook dat meneer horner ff vergeet dat iedereen met updates naar spa komt
@rob5nismo: Ja hè, foei meneer Horner! Hoe durf je niet bang te zijn!
@Jochempie: tot Ferrari echt iets heeft gevonden deze pauze want hoe dichter hey spul op elkaar zit hoe mooier het is voor ons de kijker
@rob5nismo: Eerst zien, dan geloven.
Idd we gaan het zien
@rob5nismo: Dat is meneer Horner echt niet vergeten hoor.

“Terwijl Red Bull en Renault voornamelijk focussen op 2017 hebben beide partijen wel overeengekomen dat er ook op motorisch vlak nog verder zal ontwikkeld worden dit jaar.”

bron: http://www.f1-club.be/nieuws/verslag.php?id=20340
Tja, en dan kan je op spa ineens niet voor Ferrari blijven…..
Hij zegt niks over Ferrari, alleen maar dat hij vooruit kijkt ipv achterom. Vrij normaal in de sport, zal Ferrari ook doen.
Clickbait much?
@jaccovdzaag: Want? DIt is toch ook exact wat Horner zegt?
@awesome: Zinde meer op de 800 links. Tekst is informatief.
Het zal niet de eerste keer zijn dat Ferrari na de zomerstop sterk terug komt.
@pjotr: Het zal ook niet de eerste keer zijn dat ze dit maar 3 a 4 races volhouden na de zomerstop, en daarna weer keihard terugvallen.

Dit allemaal onder het excuus dat ‘de focus is verlegd naar het volgende seizoen’

Andere teams blijven wel investeren in het huidige seizoen en pakken daarmee de punten.
@pjotr: Als je pas na de zomerstop sterk kunt zijn als topteam, is er toch iets goed mis binnen de organisatie. Het lijkt een beetje het standaardverhaal te worden, twee of drie goede races per jaar waar ze om de overwinning kunnen strijden en verder slechts een rol in de marge. Maar wel elk seizoen roepen “dit jaar gaan we het doen!”, om vervolgens een paar races verder “Nee volgend jaar, dan gaat het echt gebeuren!” ervan te maken.
@Edge: Ze hebben dat zo vaak geroepen dat zelfs Alonso er mee besmet is. Die roept het ook over McLaren – Honda.
Horner is normaal gesproken een hele realistische kerel, dus als hij beweert dat Red Bull meer naar Mercedes kijkt dan naar Ferrari dan zal dat niet zonder reden zijn.
@Edge: De vraag in het interview was ook waar RBR de focus oplegt, Mercedes proberen te verslaan of Ferrari voor te blijven. De reactie dat je vooruit moet kijken in plaats van achterom, m.a.w. nooit gaan settelen voor een 2e positie maar altijd blijven vechten voor 1e positie, is dan ook ook een logisch antwoord.
Als morgen hun ontwerper met pensioen gaat , staan ze het volgende jaar nergens.
@ericc: niemand is onvervangbaar..
Denk het niet. Redbull heeft al lang ergens iemand intern opgeleid die het stokje over kan nemen. Newey is geniaal en heeft nog een groot aandeel in de ontwikkeling. Er zit echter wel een heel team achter hem die ook wat doen
@mrrallycross: reactie op @ericc
Ik hoop het! Het zou leuk zijn als rb aan het einde van het jaar races zou kunnen gaan winnen. Wordt de titel strijd ook weer spannend!
Moh. Marchionne bemoeit zich en het gaat slechter. Apart.

Morgen eens naar de Lancia showroom.. Oh.
Tja petjes zijn uit de mode, nu loopt ferrari de helft van hun inkomsten mis.
Als Red Bull duidelijk focust op dit seizoen, gaan Ferrari, Mclaren, Williams,… zich misschien al focusen op het volgende, kan dat enkel maar spannender worden.
Dat ze vooral hun tanden stukbijten op die onverwoestbare zilverpijlen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).